Як смачно замаринувати помідори черрі без оцту?
Простий, але дуже смачний рецепт заготівлі помідор черрі на зиму без використання оцту. Помідори виходять не дуже солоними і не дуже кислими, а спеції дуже вдало підкреслюють натуральний смак овочів.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Помідори черрі – 0,7 кг
- Морква – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Вода – 0,5 л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,7 ст. л.
Процес приготування:
1. Банки для закаток необхідно помити і простерилізувати. Овочі вимити. Моркву і ріпчасту цибулю наріжте невеликими кубиками. У банки покладіть по кілька шматочків цибулі і моркви, також гвоздику, перець горошком, зубчики часнику і лавровий лист.
2. Потім розкладіть в банки помідори черрі.
3. У каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і проваріть його 2-3 хвилини. Гарячим маринадом залийте банки з помідорами до верху, прикрийте їх кришками.
4. На дно каструлі покладете в кілька разів складений рушник, встановіть на нього банки, влийте воду. Поставте каструлю на вогонь і стерилізують закачування протягом 15-20 хвилин.
5. Після стерилізації загорніть банки, укутайте їх в ковдру і дайте повністю охолонути. Зберігайте закочені помідори черрі в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!