Мариновані помідори черрі на зиму – 5 дуже смачних рецептів в банках з покроковими фото

Як смачно замаринувати помідори черрі без оцту?

Простий, але дуже смачний рецепт заготівлі помідор черрі на зиму без використання оцту. Помідори виходять не дуже солоними і не дуже кислими, а спеції дуже вдало підкреслюють натуральний смак овочів.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Помідори черрі – 0,7 кг
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Вода – 0,5 л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,7 ст. л.

Процес приготування:

1. Банки для закаток необхідно помити і простерилізувати. Овочі вимити. Моркву і ріпчасту цибулю наріжте невеликими кубиками. У банки покладіть по кілька шматочків цибулі і моркви, також гвоздику, перець горошком, зубчики часнику і лавровий лист.

2. Потім розкладіть в банки помідори черрі.

3. У каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і проваріть його 2-3 хвилини. Гарячим маринадом залийте банки з помідорами до верху, прикрийте їх кришками.

4. На дно каструлі покладете в кілька разів складений рушник, встановіть на нього банки, влийте воду. Поставте каструлю на вогонь і стерилізують закачування протягом 15-20 хвилин.

5. Після стерилізації загорніть банки, укутайте їх в ковдру і дайте повністю охолонути. Зберігайте закочені помідори черрі в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!