Мідії в вершково-часниковому соусі – 8 рецептів з покроковими фото

Дуже смачні і ароматні мідії у стулках в часниковому соусі

З багатих білком мідій можна приготувати різноманітні, корисні і легкі страви. Спробуйте рецепт морепродуктів в стулках в ароматному часниковому соусі. Оригінальна подача і яскравий смак порадує вас і ваших близьких.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 7 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Мідії у стулках – 200 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Вершки – 120 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Мідії розморожуємо природним способом.

2. Занурюємо мідії у воду і варимо їх на повільному вогні, поки стулки не розкриються.

3. Чистимо зубчики часнику, розрізаємо їх на кілька частин і кладемо на сковороду, розігріту на оливковій олії. Смажимо до появи аромату.

4. Далі кладемо в сковороду мідії з розкритими стулками.

5. Додаємо спеції і сіль. Готуємо на повільному вогні 1-2 хвилини.

6. Вливаємо вершки і продовжуємо готування протягом 5 хвилин.

7. Розкладаємо мідії в соусі по тарілках і доповнюємо зеленню і дольками лимона. Готово, можна подавати до столу!