Дуже смачні і ароматні мідії у стулках в часниковому соусі
З багатих білком мідій можна приготувати різноманітні, корисні і легкі страви. Спробуйте рецепт морепродуктів в стулках в ароматному часниковому соусі. Оригінальна подача і яскравий смак порадує вас і ваших близьких.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Мідії у стулках – 200 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Вершки – 120 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Мідії розморожуємо природним способом.
2. Занурюємо мідії у воду і варимо їх на повільному вогні, поки стулки не розкриються.
3. Чистимо зубчики часнику, розрізаємо їх на кілька частин і кладемо на сковороду, розігріту на оливковій олії. Смажимо до появи аромату.
4. Далі кладемо в сковороду мідії з розкритими стулками.
5. Додаємо спеції і сіль. Готуємо на повільному вогні 1-2 хвилини.
6. Вливаємо вершки і продовжуємо готування протягом 5 хвилин.
7. Розкладаємо мідії в соусі по тарілках і доповнюємо зеленню і дольками лимона. Готово, можна подавати до столу!