Млинцевий торт зі сметанним кремом – 6 рецептів з покроковими фото

Млинцевий торт зі сметанним кремом – це ніжне і тане в роті поєднання тонких вершкових млинчиків, щедро промазанных в міру солодким кремом, який за своїм бажанням, можна доповнити свіжими ягодами або дрібно нарізаними фруктами. Незважаючи на неймовірний смак і ефектний зовнішній вигляд, такий торт готується досить просто і швидко, самим трудомістким кроком є випікання млинців. Також перед подачею до столу тортику краще дати трохи часу для просочення, бо, таким чином, він стане ще м’якше і ніжніше.

Млинцевий торт зі сметанним кремом в домашніх умовах

Млинцевий торт зі сметанним кремом в домашніх умовах – це ніжний і тане в роті десерт, який здивує вас не тільки своїм гарним і оригінальним зовнішнім виглядом. Але і неймовірним вершковим смаком, який ми отримуємо за рахунок повітряного крему, з приготуванням якого впорається абсолютно кожен!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Для млинців:
  • Молоко коров’яче 900 мл. (3,2%)
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Олія соняшникова 4 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Борошно 400 гр.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Для крему:
  • Сметана 30% 500 гр.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Для декору:
  • Молочний шоколад 10 гр.
  • Ягоди за смаком

Процес приготування:

  1. Озброюємося кухонними грамовими вагами і відміряє потрібну кількість сухих і рідких компонентів.
  2. У ємності, зручною для збивання, збовтуємо яйця з сіллю і цукровим піском.
  3. Вливаємо 900 мілілітрів свіжого коров’ячого молока і розмішуємо.
  4. Невеликими порціями всипаємо просіяне борошно, доводячи масу до консистенції сметани.
  5. Доповнюємо суміш соняшниковою олією і невеликою кількістю соди – розмішуємо і даємо трохи постояти.
  6. Паралельно займаємося кремом: в окремій ємності збиваємо вінчиками сметану з двома видами цукру до піків.
  7. Сковорідку прогріваємо і випікаємо тонкі рум’яні млинці.
  8. Кладемо перший млинець на плоске блюдо для сервірування, промазуємо кремом і зарываем другим млинцем. Таким чином, збираємо торт.
  9. Верхівку декоруємо свіжими ягодами і шоколадом, натертим на дрібній тертці. Приємного апетиту!

Млинцевий торт з шоколадно-сметанним кремом

Млинцевий торт з шоколадно-сметанним кремом – це простий і дуже смачний десерт, повз якого ніхто не зможе пройти! Адже як встояти перед високим тортом, для приготування якого нам не потрібно ні духова шафа, ні скалка. Частування не вимагає випікання, відповідно, час приготування скорочується мінімум вдові!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 120 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Окріп – 30 мл
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Борошно – 175 гр.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для крему:

  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Сметана (жирна) – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно списку вище. Попередньо виймаємо молоко з холодильної камери, так як його температура повинна відповідати кімнатній.

Крок 2. У чашу висипаємо какао-порошок і заливаємо його столовою ложкою окропу, ретельно перемішуємо до однорідності і вводимо залишився окріп, залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Крок 3. У мисці расколачиваем яйця з цукром.

Крок 4. В отриману суміш виливаємо молоко і заварне какао.

Крок 5. Жменями всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, що нагадує по своїй консистенції, основу для оладок.

Крок 6. Через 5 хвилин додаємо в тісто дві ложки рослинної олії і гашену оцтом соду.

Крок 7. Ретельно перемішуємо.

Крок 8. Сковороду промазуємо тонким шаром рослинного масла, нагріваємо і приступаємо до випікання млинців. Змащувати необхідно перед смаженням кожного млинчика. Готуємо на помірному полум’я під кришкою протягом трьох хвилин, не перевертаємо. Млинці кладемо на грати і даємо трохи часу для охолодження.

Крок 9. Коли всі готові млинці – вкладаємо їх один на одного і за допомогою ножа рівняємо краю.

Крок 10. Обрізки підсушуємо в духовій шафі або на сковороді і будь-яким зручним способом перетворюємо в крихту (у кавомолці або блендері).

Крок 11. Для готування крему в чашу викладаємо сметану і насипаємо пудру з перемеленого цукру і какао-порошок.

Крок 12. Змішуємо інгредієнти віночком до однорідності.

Крок 13. Кожен млинець щедро змащуємо кремом, укладаємо один на один і також промазуємо верхівку і краю – переміщаємо на полицю холодильника для просочення приблизно на півгодини.

Крок 14. Апетитний торт обсипаємо попередньо подрібненої крихтою, а також довільно розкладаємо розламані плитку шоколаду.

Крок 15. Нарізаємо порційними шматками і запрошуємо сім’ю для дегустації. Приємного апетиту!

Млинцевий торт з бананом і сметанним кремом

Млинцевий торт з бананом і сметанним кремом являє собою оригінальний десерт, для приготування якого нам спочатку потрібно спекти млинці, загорнути в них фруктову начинку з кремом і після, зібрати всі складові в форму бажаної форми – стабілізуємо в холоді і подаємо. Можете не сумніватися, таке частування зведе з розуму кожного!

Час готування – 6 ч. 40 хв.

Час приготування – 35-40 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 800 мл
  • Борошно – 400 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Банани – 5-6 шт.

Для начинки:

  • Сметана 25% – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з тіста: в чаші з високими бортами об’єднуємо яйця з сіллю і цукром, вливаємо ½ частину молока і злегка збиваємо.

Крок 2. Підсипаємо борошно і ретельно перемішуємо інгредієнти, додаємо другу частину молока – заважаємо.

Крок 3. Доповнюємо основу рослинним маслом, вмішуємо і даємо відпочити 10-15 хвилин.

Крок 4. Смажимо млинці з двох боків до світло-коричневого відтінку. Якщо ви не впевнені у своїй сковороді, то рекомендуємо її періодично промащувати маслом. Готові млинці остуджуємо.

Крок 5. Паралельно готуємо крем: змішуємо цукровий пісок і сметану, трохи наполягаємо, щоб солодкі кристали встигли розчинитися.

Крок 6. Форму устеляємо млинцями так, щоб краї звисали «за межами» посуду.

Крок 7. Кожен млинець присмачую кремом по всьому діаметру, кладемо смужку бананової м’якоті – згортаємо в рулет.

Крок 8. Рулетики викладаємо у форму одним шаром і змащуємо кремом.

Крок 9. Коли всі рулети «об’єднані» – верх промазуємо сметаною масою і накриваємо звисаючими краями.

Крок 10. Десерт прибираємо в холодильник мінімум на 6 годин, потім акуратно перевертаємо на блюдо і прикрашаємо за своїм смаком.

Крок 11. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Млинцевий торт зі сметанним кремом і фруктами

Млинцевий торт зі сметанним кремом і фруктами – це оригінальний і неймовірно смачний варіант для різноманітності чаювання або подання до святкового столу такого частування, від якого усі мешканці та гості прийдуть в захват. Поєднання тонких шоколадних млинчиків, дрібних шматочків свіжих фруктів і жирної сметани полюбиться усім!

Час готування – 2 ч. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

Для млинців:

  • Молоко – 500 мл
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Борошно – 170-190 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сметана – 700 гр.
  • цукрова Пудра – 150 гр.
  • Желатин порошковий – 15 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Фрукти/ягоди – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спечемо млинці: для їх приготування злегка збиваємо яйця з цукром і сіллю.

Крок 2. Продовжуючи роботу віночка, вливаємо молоко кімнатної температури.

Крок 3. Доповнюємо суміш просіяний какао-порошком – заважаємо.

Крок 4. Поступово вводимо просіяне пшеничне борошно і замішуємо однорідне тісто.

Крок 5. В кінці підливаємо масло, знову розмішуємо і наполягаємо 10-15 хвилин.

Крок 6. Розігріваємо сковорідку, перед першим млинцем змащуємо рослинним маслом і виливаємо цілий ополоник або половину ополоника тіста, розподіляємо по всьому діаметру і випікаємо.

Крок 7. Через 60 секунд акуратно перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони. І так випікаємо млинець за млинцем все тісто.

Крок 8. Переходимо до складання десерту: роз’ємне кільце для випічки устеляємо харчовою плівкою, на дно викладаємо перший млинець.

Крок 9. Для крему збовтуємо міксером сметану з цукровою пудрою.

Крок 10. Желатин висипаємо в піалу і заливаємо 100 мл холодної води до набухання.

Крок 11. Набряклий компонент нагріваємо до повного розчинення крупинок, але не допускаємо кипіння.

Крок 12. Остиглий желатиновий складу виливаємо до сметані тонким струменем і активно перемішуємо вінчиком.

Крок 13. Вибрані фрукти і ягоди нарізаємо невеликими скибочками і змішуємо.

Крок 14. Блін, викладений на дно форми, щедро змащуємо кремом.

Крок 15. Готуємо 4 салатника, в кожен укладаємо блін, як показано на фото, вливаємо пару ложок крему і всипаємо фруктову начинку.

Крок 16. Краї піднімаємо, утворюючи мішечки.

Крок 17. Все робимо 8 таких «мішечків», розподіляємо їх у формі, щільно притискаючи один до одного.

Крок 18. Висипаємо залишилися фрукти і ягоди.

Крок 19. Промазуємо Кремом всі смужки і вирівнюємо поверхню, трохи маси залишаємо.

Крок 20. Закриваємо «начинку» млинцем і також присмачую кремом – прибираємо на полицю холодильника на 2-4 години.

Крок 21. Після закінчення зазначеного часу, ласощі акуратно перевертаємо на тарілку, знімаємо плівку і прикрашаємо за своїм смаком.

Крок 22. Ароматний десерт подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Торт з млинців з сирно-сметанним кремом

Торт з млинців з сирно-сметанним кремом – ніжне і тане в роті частування, для насиченості смаку якого, ми пропонуємо вам сформований торт відправити в духову шафу на 15-20 хвилин. Від цієї дії, цукор розплавиться, і млинці миттєво просочаться в міру солодким вершковим кремом.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Борошно – 2 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Сметана – 200 гр.
  • сирна Маса – 2 упаковки.
  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1,5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці змішуємо молоко і півсклянки води, підсипаємо близько трьох столових ложок цукрового піску, щіпку солі, вбиваємо яйця – расколачиваем і поступово висипаємо дві склянки борошна.

Крок 2. Смажимо тонкі і ароматні млинці, їх розмір повинен відповідати вашій формі для запікання.

Крок 3. Викладаємо млинці стопкою і даємо трохи часу охолонути.

Крок 4. Тим часом готуємо крем: в тарілку з високими бортиками викладаємо жирну сметану.

Крок 5. Висипаємо приблизно склянку цукру і перемішуємо за допомогою ручного віночка.

Крок 6. В якості добавки ви можете використовувати як звичайний сир, так і сирну масу з різними наповнювачами – як вам більше подобається.

Крок 7. Кладемо перший млинець на дно форми для запікання і промазуємо його сирною масою.

Крок 8. А також сметанним кремом.

Крок 9. Подібним чином збираємо весь торт, верхівку присмачую кремом і злегка присипаємо цукром.

Крок 10. Прибираємо десерт в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 15-20 хвилин, за цей час цукровий пісок встигне розтанути, і весь торт просочиться під час термічної обробки.

Крок 11. Частування нарізаємо порційними шматками і подаємо до столу, на радість домочадців. Приємного апетиту!

Млинцевий торт з ягодами і сметанним кремом

Млинцевий торт з ягодами і сметанним кремом – це ніжний і легкий десерт, який припаде до смаку кожному. Адже що може бути смачніше, ніж домашні млинці, доповнені свіжими ягодами і фруктами, а також тане кремом зі сметани? Процес дуже простий і не займе багато вільного часу, тому читаємо і приступаємо!

Час готування – 12 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • тонкі Млинці – 10 шт.
  • Сметана 25% – 700 гр.
  • Желатин – 35 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Цукор-пісок – 150-180 гр.
  • Вершки, збиті 33% – 100 мл
  • Есенція ванільна – за смаком.
  • Ягоди – за смаком.
  • Ківі – 3 шт.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Полуниця – 200-250 гр.

Для глазурі:

  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Молоко – 40 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, на робочу поверхню викладаємо млинці, промиті й обсушені фрукти, а також всі інші складові.

Крок 2. Розчиняємо Желатин в 150 мілілітрах води і залишаємо для набухання.

Крок 3. До жирної сметани переливаємо желатиновий склад, висипаємо цукор і гарненько перемішуємо – даємо трохи постояти і стабілізуватися.

Крок 4. У дрібної полуниці видаляємо плодоніжки, кубиками нарізаємо м’якоть ківі і цитрусового фрукта.

Крок 5. Форму з високими бортами повністю устеляємо харчовою плівкою, кладемо блін, як показано на фото, присмачую кремом.

Крок 6. В піалу укладаємо млинець, підливаємо близько двох столових ложок крему і додаємо невелику жменю ягід і фруктів.

Крок 7. Піднімаємо краю, тим самим, утворюючи мішечок.

Крок 8. Заготовки розставляємо близько один до одного, намагаючись заповнити весь простір основи.

Крок 9. Залишки фруктової нарізки хаотично висипаємо на нашу заготовку.

Крок 10. Заливаємо порожнини залишилися кремом (пару ложок зберігаємо для фінального шару).

Крок 11. Зверху кладемо останній млинець і змащуємо його кремом.

Крок 12. Сформований десерт відправляємо в холод на 8-10 годин для застигання сметаною маси.

Крок 13. В момент, коли торт пора виймати з холодильника, варимо глазур: у сотейнику з’єднуємо всі інгредієнти в потрібних пропорціях, як зазначено в списку, нагріваємо до однорідності при постійному помішуванні.

Крок 14. Стабілізований торт перевертаємо на блюдо, знімаємо плівку і покриваємо кондитерський виріб шоколадною глазур’ю.

Крок 15. Також декоруємо залишками фруктів і ягід, збитими вершками.

Крок 16. Ефектний десерт подаємо до столу в поєднанні з чашкою ароматного чаю або кави і трапезуєм. Приємного апетиту!