Млинцевий торт зі сметанним кремом – 6 рецептів з покроковими фото

Млинцевий торт з ягодами і сметанним кремом

Млинцевий торт з ягодами і сметанним кремом – це ніжний і легкий десерт, який припаде до смаку кожному. Адже що може бути смачніше, ніж домашні млинці, доповнені свіжими ягодами і фруктами, а також тане кремом зі сметани? Процес дуже простий і не займе багато вільного часу, тому читаємо і приступаємо!

Час готування – 12 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • тонкі Млинці – 10 шт.
  • Сметана 25% – 700 гр.
  • Желатин – 35 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Цукор-пісок – 150-180 гр.
  • Вершки, збиті 33% – 100 мл
  • Есенція ванільна – за смаком.
  • Ягоди – за смаком.
  • Ківі – 3 шт.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Полуниця – 200-250 гр.

Для глазурі:

  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Молоко – 40 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, на робочу поверхню викладаємо млинці, промиті й обсушені фрукти, а також всі інші складові.

Крок 2. Розчиняємо Желатин в 150 мілілітрах води і залишаємо для набухання.

Крок 3. До жирної сметани переливаємо желатиновий склад, висипаємо цукор і гарненько перемішуємо – даємо трохи постояти і стабілізуватися.

Крок 4. У дрібної полуниці видаляємо плодоніжки, кубиками нарізаємо м’якоть ківі і цитрусового фрукта.

Крок 5. Форму з високими бортами повністю устеляємо харчовою плівкою, кладемо блін, як показано на фото, присмачую кремом.

Крок 6. В піалу укладаємо млинець, підливаємо близько двох столових ложок крему і додаємо невелику жменю ягід і фруктів.

Крок 7. Піднімаємо краю, тим самим, утворюючи мішечок.

Крок 8. Заготовки розставляємо близько один до одного, намагаючись заповнити весь простір основи.

Крок 9. Залишки фруктової нарізки хаотично висипаємо на нашу заготовку.

Крок 10. Заливаємо порожнини залишилися кремом (пару ложок зберігаємо для фінального шару).

Крок 11. Зверху кладемо останній млинець і змащуємо його кремом.

Крок 12. Сформований десерт відправляємо в холод на 8-10 годин для застигання сметаною маси.

Крок 13. В момент, коли торт пора виймати з холодильника, варимо глазур: у сотейнику з’єднуємо всі інгредієнти в потрібних пропорціях, як зазначено в списку, нагріваємо до однорідності при постійному помішуванні.

Крок 14. Стабілізований торт перевертаємо на блюдо, знімаємо плівку і покриваємо кондитерський виріб шоколадною глазур’ю.

Крок 15. Також декоруємо залишками фруктів і ягід, збитими вершками.

Крок 16. Ефектний десерт подаємо до столу в поєднанні з чашкою ароматного чаю або кави і трапезуєм. Приємного апетиту!