Млинці на воді з яйцями – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Дуже смачні і поживні житні млинці на воді

Дуже смачні, корисні і поживні житні млинці стануть гарним сніданком для всієї родини. Їх можна подати зі сметаною або змастити вершковим маслом. Також їх можна готувати апетитні закуски з м’ясною або грибною начинкою. Просто пальчики оближеш!

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Вода – 500 мл
  • Борошно житнє – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Воду злегка підігріваємо, щоб вона була теплою. Розчиняємо в ній соду, сіль та цукровий пісок.

2. Житнє борошно просіваємо через ситечко, щоб збагатити його киснем.

3. Додаємо в неї яйце і поступово вливаємо воду. При цьому тісто постійно помішуємо, щоб борошно не злипалися і не утворювалися грудочки.

4. Готове тісто проціджують через ситечко, роблячи його ще однорідніше, а млинці смачніше.

5. Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом і беремо приблизно половину ополоника тесту на один млинець. Рівномірно розподіляємо його по всій сковороді, нахиляючи її в різні боки.

6. Випікаємо кожен млинець з обох боків 3-4 хв. на помірному вогні до приємного рум’яного кольору.

Приємного апетиту!