Дуже смачні і поживні житні млинці на воді
Дуже смачні, корисні і поживні житні млинці стануть гарним сніданком для всієї родини. Їх можна подати зі сметаною або змастити вершковим маслом. Також їх можна готувати апетитні закуски з м’ясною або грибною начинкою. Просто пальчики оближеш!
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода – 500 мл
- Борошно житнє – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – ½ ч. л.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Воду злегка підігріваємо, щоб вона була теплою. Розчиняємо в ній соду, сіль та цукровий пісок.
2. Житнє борошно просіваємо через ситечко, щоб збагатити його киснем.
3. Додаємо в неї яйце і поступово вливаємо воду. При цьому тісто постійно помішуємо, щоб борошно не злипалися і не утворювалися грудочки.
4. Готове тісто проціджують через ситечко, роблячи його ще однорідніше, а млинці смачніше.
5. Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом і беремо приблизно половину ополоника тесту на один млинець. Рівномірно розподіляємо його по всій сковороді, нахиляючи її в різні боки.
6. Випікаємо кожен млинець з обох боків 3-4 хв. на помірному вогні до приємного рум’яного кольору.
Приємного апетиту!