Мочені яблука з медом в банках на зиму
Приготувати солодкі і цікаві за смаком мочені яблука можна з додаванням меду. Порадуйте себе і близьких яскравим ароматним частуванням. Простий домашній рецепт дозволить довго зберігати заготовку в прохолодному місці.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 10 шт.
- Мед – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Гвоздика – 4 шт.
- Листя вишні – за смаком.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Промиваємо скляну банку під водою, на її дно викладаємо частину вишневих листя.
2. Слідом додаємо трохи гвоздики.
3. Щільно укладаємо в тару зі спеціями добре промиті яблука.
4. Закриваємо плоди залишилися листям.
5. Окремо кип’ятимо воду з медом, цукром і сіллю. Розмішуємо маринад і заливаємо їм заготовку.
6. Закриваємо частування кришкою, даємо йому охолонути і відправляємо на тривале зберігання в прохолодне місце.