Мочені яблука в банках на зиму – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мочені яблука з медом в банках на зиму

Приготувати солодкі і цікаві за смаком мочені яблука можна з додаванням меду. Порадуйте себе і близьких яскравим ароматним частуванням. Простий домашній рецепт дозволить довго зберігати заготовку в прохолодному місці.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 10 шт.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо скляну банку під водою, на її дно викладаємо частину вишневих листя.

2. Слідом додаємо трохи гвоздики.

3. Щільно укладаємо в тару зі спеціями добре промиті яблука.

4. Закриваємо плоди залишилися листям.

5. Окремо кип’ятимо воду з медом, цукром і сіллю. Розмішуємо маринад і заливаємо їм заготовку.

6. Закриваємо частування кришкою, даємо йому охолонути і відправляємо на тривале зберігання в прохолодне місце.