Ароматний морквяний торт з лимонним курдом
Оригінальний рецепт домашнього морквяного торта – з додаванням апельсинового курда. Страва порадує насиченим смаком і яскравим цитрусовим ароматом. Подавайте десерт охолодженим до чаю або кави.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 200 гр.
- Борошно – 120 гр.
- Цедра апельсина – 2 ст. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
Для апельсинового курда:
- Апельсини – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль – 2 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Для прикраси:
- Шоколад гіркий – 30 гр.
Процес приготування:
1. Натираємо моркву на дрібній тертці. Змішуємо продукт з куркумою і апельсиновою цедрою.
2. Відокремлюємо жовтки від білків. Перші розтираємо з цукром. Другі збиваємо до пишної піни. Обидва продукту кладемо до моркви.
3. Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Занурюємо його в форму для випікання.
4. Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Для курда виживаємо сік з апельсинів. Натираємо трохи цедри.
6. Сік нагріваємо з цукром і розмішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Сюди ж занурюємо вершкове масло і крохмаль.
7. У остиглий продукт вмішуємо яйце. Проціджуємо крем.
8. Поливаємо лимонним курдом остиглий морквяний корж.
9. Прикрашаємо блюдо розтопленим гірким шоколадом і часточкою апельсина. Охолоджуємо десерт і подаємо до столу. Готово!