Морквяний торт класичний – 11 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Ароматний морквяний торт з лимонним курдом

Оригінальний рецепт домашнього морквяного торта – з додаванням апельсинового курда. Страва порадує насиченим смаком і яскравим цитрусовим ароматом. Подавайте десерт охолодженим до чаю або кави.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 200 гр.
  • Борошно – 120 гр.
  • Цедра апельсина – 2 ст. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.

Для апельсинового курда:

  • Апельсини – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Для прикраси:

  • Шоколад гіркий – 30 гр.

Процес приготування:

1. Натираємо моркву на дрібній тертці. Змішуємо продукт з куркумою і апельсиновою цедрою.

2. Відокремлюємо жовтки від білків. Перші розтираємо з цукром. Другі збиваємо до пишної піни. Обидва продукту кладемо до моркви.

3. Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Занурюємо його в форму для випікання.

4. Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Для курда виживаємо сік з апельсинів. Натираємо трохи цедри.

6. Сік нагріваємо з цукром і розмішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Сюди ж занурюємо вершкове масло і крохмаль.

7. У остиглий продукт вмішуємо яйце. Проціджуємо крем.

8. Поливаємо лимонним курдом остиглий морквяний корж.

9. Прикрашаємо блюдо розтопленим гірким шоколадом і часточкою апельсина. Охолоджуємо десерт і подаємо до столу. Готово!