Ньоккі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сирні ньоккі в домашніх умовах

Ньоккі, як правило, готуються з пшеничного борошна, картопляного пюре і навіть гарбузи, однак, їх можна приготувати і з сиру і подати до столу в якості десерту. Гості напевно здивуються, тому що готове ласощі має дуже ефектний зовнішній вигляд, завдяки соусу з чорниці.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Цедра апельсина – ½ ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Борошно – 25 гр.
  • Крупа манна – 25 гр.
  • Сир 9% — 250 гр.
  • Сіль – за смаком

Для соусу:

  • Чорниця (заморожена) – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло – ½ ч. л.
  • Крохмаль – ½ ч. л.
  • Вершки – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Сир ретельно перетираємо через дрібне сито.

Крок 2. У перетерту масу вбиваємо яйце, підсипаємо цукровий пісок і апельсинову цедру – гарненько перемішуємо.

Крок 3. Потім всипаємо борошно і манку – знову розмішуємо і прибираємо мінімум на 40 хвилин у холодильник, а краще на ніч.

Крок 4. У цей час розморожуємо ягоди.

Крок 5. За допомогою заглибного блендера або кухонного комбайна пюрируем чорницю.

Крок 6. Переливаємо ягідне пюре в сотейник, з’єднуємо з цукровим піском і ваніліном – протягом 10 хвилин гріємо на повільному вогні. Після закінчення часу заливаємо в соус крохмаль, розведений в холодній воді, і знімаємо з плити, як тільки ягоди загуснуть.

Крок 7. Приступимо до формування ньоккі: робочу поверхню припорашиваем борошном і поділяємо тісто на маленькі сегменти – галушки, кожну заготовку придавлюємо виделкою і надаємо потрібну рельєфну форму.

Крок 8. Відварюємо ньоккі близько 8 хвилин в киплячій підсоленій воді.

Крок 9. На дно плоскої тарілки наливаємо трохи соусу, за допомогою столової ложки капаємо в ягідне пюре вершки, а зверху викладаємо ньоккі з сиру. Ідеальний сніданок готовий, приємного апетиту!