Сирні ньоккі в домашніх умовах
Ньоккі, як правило, готуються з пшеничного борошна, картопляного пюре і навіть гарбузи, однак, їх можна приготувати і з сиру і подати до столу в якості десерту. Гості напевно здивуються, тому що готове ласощі має дуже ефектний зовнішній вигляд, завдяки соусу з чорниці.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Цедра апельсина – ½ ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Борошно – 25 гр.
- Крупа манна – 25 гр.
- Сир 9% — 250 гр.
- Сіль – за смаком
Для соусу:
- Чорниця (заморожена) – 1 склянка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло – ½ ч. л.
- Крохмаль – ½ ч. л.
- Вершки – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Сир ретельно перетираємо через дрібне сито.
Крок 2. У перетерту масу вбиваємо яйце, підсипаємо цукровий пісок і апельсинову цедру – гарненько перемішуємо.
Крок 3. Потім всипаємо борошно і манку – знову розмішуємо і прибираємо мінімум на 40 хвилин у холодильник, а краще на ніч.
Крок 4. У цей час розморожуємо ягоди.
Крок 5. За допомогою заглибного блендера або кухонного комбайна пюрируем чорницю.
Крок 6. Переливаємо ягідне пюре в сотейник, з’єднуємо з цукровим піском і ваніліном – протягом 10 хвилин гріємо на повільному вогні. Після закінчення часу заливаємо в соус крохмаль, розведений в холодній воді, і знімаємо з плити, як тільки ягоди загуснуть.
Крок 7. Приступимо до формування ньоккі: робочу поверхню припорашиваем борошном і поділяємо тісто на маленькі сегменти – галушки, кожну заготовку придавлюємо виделкою і надаємо потрібну рельєфну форму.
Крок 8. Відварюємо ньоккі близько 8 хвилин в киплячій підсоленій воді.
Крок 9. На дно плоскої тарілки наливаємо трохи соусу, за допомогою столової ложки капаємо в ягідне пюре вершки, а зверху викладаємо ньоккі з сиру. Ідеальний сніданок готовий, приємного апетиту!