Обліпиха без варіння з цукром на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Обліпиха – цінна і смачна ягода. Її не дуже зручно їсти в свіжому вигляді, але з неї виходять відмінні заготовки на зиму. Щоб запастися нею на зиму, скористайтесь 4 підібраними нами рецептами.

Обліпиха з цукром, протерта блендером на зиму без варіння

Цілющі властивості обліпихи обумовлені високим вмістом вітамінів С, В, К, Е і РР, а також різних макроелементів, органічних кислот. Найпростіший спосіб заготівлі цих ягід на зиму – це приготувати перетерту обліпиху з цукром.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Обліпиха 1 кг
  • Цукор-пісок 1.5 кг
  • Вода 100 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити обліпиху без варіння з цукром на зиму? Ягоди переберіть, добре промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
  2. Ягоди подрібніть блендером або прокрутіть через м’ясорубку.
  3. Додайте в ягідну масу цукор, перемішайте.
  4. Перемішуйте подрібнену обліпиху з цукром до тих пір, поки цукор не розчиниться.
  5. Потім отриману масу розкладіть по сухим стерилізованим банкам. Кришки для заготовок прокип’ятіть. Щільно закрийте банки з ягідної масою кришками. Зберігайте заготовку в холодному місці.

Приємного апетиту!

Обліпиха з цукром без варіння для зберігання в морозилці

Заморожуючи продукти на зиму, не забудьте про обліпиху. Це чудо-ягода, яка містить масу корисних речовин, вона підтримує імунітет і допомагає впоратися з простудними захворюваннями.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Обліпиха – 0,5 кг
  • Цукор – 0,5 кг

Процес приготування:

1. Обліпиху промийте, відкиньте на друшляк і просушіть.

2. Далі подрібніть ягоди в блендері.

3. Відміряйте необхідну кількість цукру і додайте його до обліпиховою масі.

4. Кашоподібну масу з обліпихи змішайте з цукром. Перемішувати до повного розчинення цукру.

5. Перетерту обліпиху з цукром розкладіть по пластикових контейнерів, закрийте їх і помістіть в морозилку.

Приємного апетиту!

Обліпиха без варіння через м’ясорубку з цукром

Обліпиха, заготовлена на зиму без термічної обробки неймовірно корисна. Наприклад, її можна подрібнити і перетерти з цукром. В наслідок, таку заготовку можна додавати в чай або робити морс.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Обліпиха – 250 гр.
  • Цукор – 150 гр.

Процес приготування:

1. Для цієї нескладної заготовки вам знадобляться ягоди обліпихи і цукор.

2. Ягоди переберіть, ретельно промийте від бруду і сміття.

3. Ягоди прокрутіть через м’ясорубку.

4. Далі змішайте облепиховую масу з цукром. Перемішуйте інгредієнти, поки цукор повністю не розчиниться.

5. Для зберігання перетертої обліпихи, використовуйте чисту скляну тару. Перекладіть обліпиху з цукром в банку, щільно закрийте кришкою і зберігаєте в холодильнику.

Приємного апетиту!

Густе обліпихова желе без варіння на зиму

Щоб в міжсезоння захистити організм від вірусів і інфекцій, необхідно включати в раціон багату вітамінами їжу. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати густе желе з обліпихи, воно яскраве, смачне і багате вітамінами.

Час готування: 2-3 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Обліпиха – 0,9 кг
  • Цукор – 0,6 кг

Процес приготування:

1. Обліпиху ретельно промийте в холодній воді. Потім ягоди подрібніть блендером або прокрутіть через м’ясорубку.

2. Ягідну масу протріть через сито, видаліть кісточки і шкірки.

3. Густий обліпиховий сік перекладіть в об’ємну ємність.

4. Потім сік, додайте цукор і перемішуйте, поки він повністю не розчиниться. Можна це робити поступово, повертаючись до желе через кожні 30-40 хвилин і трохи розмішуючи його.

5. Після того, як ягідна маса стане однорідною, розкладіть її по стерилізованим банкам і приберіть в холодильник для застигання.

Приємного апетиту!