Всі шість рецептів не втрачають своєї актуальності вже протягом багатьох років, може серед них зацікавить і вас. Спираючись на свої смакові уподобання, ви запросто можете зробити огірки в томатному соусі більш солодкими, гострими або кислими. Бажаємо цікавих знахідок і смачних результатів.
Огірки в томаті без стерилізації на зиму
Одні з найбільш простих і швидких рецептів приготування маринованих огірків ті, які не потребують додаткового часу на стерилізацію. А разом з тим ваші огірочки точно не розм’якнуть і залишаться такими самими соковитими і хрусткими.
Інгредієнти на
10 порц.
- Огірок 3.5 кг
- Помідори 3 кг
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
Процес приготування:
- Як заготовити обалденние огірки в томаті на зиму в банках? Спочатку ретельно промиваємо огірочки, зрізаємо кінці з двох сторін і починаємо їх викладати в промиту з содою банку.
- Банки не заповнюємо повністю огірками, щоб залишити місце для томатної заливки. Також до огірків додаємо чорний перець і лавровий лист.
- Томати добре промиваємо та нарізаємо на кілька часточок. У разі, якщо шкірка товста, то бажано її видаляти.
- Потім все томати пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері.
- Томатну масу перекладаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор і трохи оцту. Все добре перемішуємо і кип’ятимо протягом 8-10 хвилин.
- Паралельно з цим заливаємо окропом вміст банок і залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.
- За закінчення цього часу, зливаємо воду з банок і замість неї заливаємо маринад.
- Закочує огірки залізними кришками і перевертаємо, щоб вони охололи. На цьому процес приготування можна вважати завершений.
Бажаємо приємного апетиту!
Обладнаний салат з огірків в томатній заливці на зиму
Томатна заливка на основі свіжих помідорів і солодких болгарських перців, безумовно, варта окремої уваги. В цьому і полягає унікальність даного рецепту. Приступайте до приготування, і у вас не залишиться сумнівів з цього приводу.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:20-25 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Огірки – 2000 гр.
- Томати – 2000 гр.
- Перець болгарський – 500 гр.
- Часник – 3-5 зуб.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло рослинне – 160 мл
- Оцет столовий (9 %) – 80-100 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Болгарський перець розрізаємо на кілька частин і очищаємо від насіння всередині.
2. Томати промиваємо і також нарізаємо на кілька частин, після чого пропускаємо через м’ясорубку разом з перцем.
3. Огірки промиваємо та нарізаємо не тонкими кільцями.
4. До томатної маси додаємо сіль, цукровий пісок, олію і оцет. Все перемішуємо і варимо на маленькому вогні протягом 10 хвилин.
5. Через цей час до киплячої томатної основі всипаємо огірки з перцем і пропущеним через землянку часником, варимо ще хвилин п’ять.
6. Розливаємо гарячий овочевий салат з підготовленим банкам і закатуємо простерилизованными кришками. Всі заготовки перевертаємо і накриваємо ковдрою до повного охолодження.
7. Перевіряємо стан банок огірків, після чого переносимо їх в місце, призначене для зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування огірків в томаті з часником
Вже в процесі приготування часниковий аромат в томатному соусі так і манить спробувати один-інший огірочок. Особливо огірки в такому маринаді добре гармонують із м’ясними стравами, які є невід’ємною частиною як святкового, так і обіднього столу.
Час готування: 45-50 хв.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 15-20.
Склад:
- Огірки – 1500 гр.
- Томати – 1000 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3-5 зуб.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Огірки вимиваємо і залишаємо в холодній воді приблизно на 3 години. Після чого знову промиваємо і зрізаємо кінчики. Підготовлені огірки нарізаємо не дуже тонкими кружальцями.
2. Також очищаємо цибулю з часником.
3. Томати промиваємо і обов’язково очищаємо від шкірки.
4. М’якоть томатів пропускаємо через м’ясорубку.
5. На 700 мл подрібнених томатів додаємо стільки цукру, солі, рослинної олії і оцту, скільки вказано в інгредієнтах. Доводимо маринад до кипіння і продовжуємо варити ще хвилин п’ять після, не забуваючи знімати пінку.
6. Через цей час у каструлю з соусом, додаємо подрібнені огірки, цибуля і часник, і варимо ще 20 хвилин.
7. Після закінчення цього часу знімаємо каструлю з вогню і наповнюємо вмістом простерилізовані банки.
8. Закочує банки кришками, перевертаємо догори дном і накриваємо кришкою, щоб вони поступово охолоджувались. Після цього можна відразу приступати до дегустації, але головне не забути покласти трохи заготовок на зиму.
Бажаємо приємного апетиту!
Як закатати огірки в томатному соку в банку на зиму
З такої невеликої кількості інгредієнтів виходять неймовірно смачні мариновані огірки, яких завжди мало. Вибравши цей рецепт, у вас точно не вийде в чому-небудь помилитися і результат не змусить себе довго чекати, адже вам потрібно буде мінімально кількість часу для приготування.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Огірки – 700 гр.
- Паста томатна – 250 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Оцет столовий (9 %) – 180 мл
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- лавровий Лист – 3-4 шт.
- Вода – 1,2 л
Процес приготування:
1. Підготовлені огірки разом з шкіркою нарізаємо тонкими кільцями.
2. Для маринаду змішуємо в каструлі воду з томатною пастою і оцтом, потім додаємо цукор, сіль, чорний перець і в завершенні лавровий лист. Каструлю ставимо на невеликий вогонь і доводимо вміст до стану кипіння.
3. Раніше промиті з содою банки викладаємо огірки.
4. До цього часу маринад встиг приготуватися. Витягуємо з нього лавровий лист і розливаємо томатний соус по банкам. На дно чистої каструлі застеляємо рушник і розставляємо відкриті банки. Наливаємо стільки води, щоб вона не доходила до самого верху. У такому вигляді стерилізуємо протягом п’яти хвилин.
5. Після чого банки закатуємо простерилизованными кришками і залишаємо остигати до кімнатної температури в положенні догори дном. На наступний ранок можна приступати до дегустації.
Бажаємо приємного апетиту!
Хрусткі огірки з кетчупом чилі в літрових банках
Можете не сумніватися в тому, що огірочки по цьому рецепту будуть в міру гострими і хрусткими, що особливо оцінять любителі закаток. А для того, щоб смак став ще більш складним і цікавим, сміливо додайте цукровий пісок і ви точно залишитеся задоволеними.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:25 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Огірки – 1 кг
- Кетчуп чилі – 80 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Оцет столовий (9 %) – 125-130 мл
- Часник – 2 зуб.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Вода – 6 ст.
Процес приготування:
1. Протягом чотирьох годин вимочуємо огірки в холодній воді, періодично міняючи її.
2. На дно банок викладаємо перець, лаврове листя і зубчики часнику.
3. Для маринаду змішуємо в каструлі оцет, воду, цукор, сіль і додаємо гострий кетчуп.
4. Все добре перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь. А поки підготуємо огірки.
5. Після того, як огірки просушили, зрізаємо у них кінці і довільно викладаємо в банку, обов’язково залишаємо місце для маринаду.
6. Готовим маринадом заливаємо огірки і закочує банки залізними кришками. Заготовки відправляємо стерилізуватися у велику каструлю з водою. Кип’ятимо приблизно 5 хвилин.
7. Після чого виставляємо їх у перевернутому стані і накриваємо ковдрою.
8. Як тільки вони охолонуть, можна переставляти банки з огірками в місце, призначене для зберігання. На цьому процес приготування огірків завершено!
Бажаємо приємного апетиту!
Гострі огірки з томатним соусом і аджикою на зиму
Аджика моментально надає томатного соусу гостроту і пікантний смак, у якого немає конкурентів. Огірочки в такому томатному соусі вже точно не залежатся на ваших полицях.
Час готування: 3 ч.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Огірки – 1500 гр.
- Томати – 600 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Аджика суха – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 1/3 склянки
- Оцет столовий (9 %) – ¾ Склянки
Процес приготування:
1. Замочуємо огірки приблизно на 2-3 години. Після чого знову добре вимиваємо і нарізаємо кружечками.
2. Підготовлені томати пропускаємо через м’ясорубку і перекладаємо в глибоку каструлю. До них ж додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Все добре перемішуємо і варимо приблизно 15 хвилин.
3. Через цей час в киплячі додаємо томати огірки.
4. У завершенні засипаємо суху аджику і пропущений через прес часник. Вміст доводимо до кипіння і варимо протягом 8-10 хвилин, періодично помішуючи.
5. Потім огірки в аджике розкладаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками. Залишаємо остигати до кімнатної температури в перевернутому положенні.
6. Після чого банки з огірками переставляємо в призначене місце для зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!