Огірки в томаті на зиму – 6 визначних рецептів в банках з покроковими фото

Всі шість рецептів не втрачають своєї актуальності вже протягом багатьох років, може серед них зацікавить і вас. Спираючись на свої смакові уподобання, ви запросто можете зробити огірки в томатному соусі більш солодкими, гострими або кислими. Бажаємо цікавих знахідок і смачних результатів.

Огірки в томаті без стерилізації на зиму

Одні з найбільш простих і швидких рецептів приготування маринованих огірків ті, які не потребують додаткового часу на стерилізацію. А разом з тим ваші огірочки точно не розм’якнуть і залишаться такими самими соковитими і хрусткими.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Огірок 3.5 кг
  • Помідори 3 кг
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити обалденние огірки в томаті на зиму в банках? Спочатку ретельно промиваємо огірочки, зрізаємо кінці з двох сторін і починаємо їх викладати в промиту з содою банку.
  2. Банки не заповнюємо повністю огірками, щоб залишити місце для томатної заливки. Також до огірків додаємо чорний перець і лавровий лист.
  3. Томати добре промиваємо та нарізаємо на кілька часточок. У разі, якщо шкірка товста, то бажано її видаляти.
  4. Потім все томати пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері.
  5. Томатну масу перекладаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор і трохи оцту. Все добре перемішуємо і кип’ятимо протягом 8-10 хвилин.
  6. Паралельно з цим заливаємо окропом вміст банок і залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.
  7. За закінчення цього часу, зливаємо воду з банок і замість неї заливаємо маринад.
  8. Закочує огірки залізними кришками і перевертаємо, щоб вони охололи. На цьому процес приготування можна вважати завершений.

Бажаємо приємного апетиту!

Обладнаний салат з огірків в томатній заливці на зиму

Томатна заливка на основі свіжих помідорів і солодких болгарських перців, безумовно, варта окремої уваги. В цьому і полягає унікальність даного рецепту. Приступайте до приготування, і у вас не залишиться сумнівів з цього приводу.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:20-25 хв.

Порцій – 15.

Склад:

  • Огірки – 2000 гр.
  • Томати – 2000 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло рослинне – 160 мл
  • Оцет столовий (9 %) – 80-100 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Болгарський перець розрізаємо на кілька частин і очищаємо від насіння всередині.

2. Томати промиваємо і також нарізаємо на кілька частин, після чого пропускаємо через м’ясорубку разом з перцем.

3. Огірки промиваємо та нарізаємо не тонкими кільцями.

4. До томатної маси додаємо сіль, цукровий пісок, олію і оцет. Все перемішуємо і варимо на маленькому вогні протягом 10 хвилин.

5. Через цей час до киплячої томатної основі всипаємо огірки з перцем і пропущеним через землянку часником, варимо ще хвилин п’ять.

6. Розливаємо гарячий овочевий салат з підготовленим банкам і закатуємо простерилизованными кришками. Всі заготовки перевертаємо і накриваємо ковдрою до повного охолодження.

7. Перевіряємо стан банок огірків, після чого переносимо їх в місце, призначене для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування огірків в томаті з часником

Вже в процесі приготування часниковий аромат в томатному соусі так і манить спробувати один-інший огірочок. Особливо огірки в такому маринаді добре гармонують із м’ясними стравами, які є невід’ємною частиною як святкового, так і обіднього столу.

Час готування: 45-50 хв.

Час приготування:15-20 хв.

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Огірки – 1500 гр.
  • Томати – 1000 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки вимиваємо і залишаємо в холодній воді приблизно на 3 години. Після чого знову промиваємо і зрізаємо кінчики. Підготовлені огірки нарізаємо не дуже тонкими кружальцями.

2. Також очищаємо цибулю з часником.

3. Томати промиваємо і обов’язково очищаємо від шкірки.

4. М’якоть томатів пропускаємо через м’ясорубку.

5. На 700 мл подрібнених томатів додаємо стільки цукру, солі, рослинної олії і оцту, скільки вказано в інгредієнтах. Доводимо маринад до кипіння і продовжуємо варити ще хвилин п’ять після, не забуваючи знімати пінку.

6. Через цей час у каструлю з соусом, додаємо подрібнені огірки, цибуля і часник, і варимо ще 20 хвилин.

7. Після закінчення цього часу знімаємо каструлю з вогню і наповнюємо вмістом простерилізовані банки.

8. Закочує банки кришками, перевертаємо догори дном і накриваємо кришкою, щоб вони поступово охолоджувались. Після цього можна відразу приступати до дегустації, але головне не забути покласти трохи заготовок на зиму.

Бажаємо приємного апетиту!

Як закатати огірки в томатному соку в банку на зиму

З такої невеликої кількості інгредієнтів виходять неймовірно смачні мариновані огірки, яких завжди мало. Вибравши цей рецепт, у вас точно не вийде в чому-небудь помилитися і результат не змусить себе довго чекати, адже вам потрібно буде мінімально кількість часу для приготування.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування:20 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Огірки – 700 гр.
  • Паста томатна – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Оцет столовий (9 %) – 180 мл
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • лавровий Лист – 3-4 шт.
  • Вода – 1,2 л

Процес приготування:

1. Підготовлені огірки разом з шкіркою нарізаємо тонкими кільцями.

2. Для маринаду змішуємо в каструлі воду з томатною пастою і оцтом, потім додаємо цукор, сіль, чорний перець і в завершенні лавровий лист. Каструлю ставимо на невеликий вогонь і доводимо вміст до стану кипіння.

3. Раніше промиті з содою банки викладаємо огірки.

4. До цього часу маринад встиг приготуватися. Витягуємо з нього лавровий лист і розливаємо томатний соус по банкам. На дно чистої каструлі застеляємо рушник і розставляємо відкриті банки. Наливаємо стільки води, щоб вона не доходила до самого верху. У такому вигляді стерилізуємо протягом п’яти хвилин.

5. Після чого банки закатуємо простерилизованными кришками і залишаємо остигати до кімнатної температури в положенні догори дном. На наступний ранок можна приступати до дегустації.

Бажаємо приємного апетиту!

Хрусткі огірки з кетчупом чилі в літрових банках

Можете не сумніватися в тому, що огірочки по цьому рецепту будуть в міру гострими і хрусткими, що особливо оцінять любителі закаток. А для того, щоб смак став ще більш складним і цікавим, сміливо додайте цукровий пісок і ви точно залишитеся задоволеними.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:25 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Огірки – 1 кг
  • Кетчуп чилі – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Оцет столовий (9 %) – 125-130 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Вода – 6 ст.

Процес приготування:

1. Протягом чотирьох годин вимочуємо огірки в холодній воді, періодично міняючи її.

2. На дно банок викладаємо перець, лаврове листя і зубчики часнику.

3. Для маринаду змішуємо в каструлі оцет, воду, цукор, сіль і додаємо гострий кетчуп.

4. Все добре перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь. А поки підготуємо огірки.

5. Після того, як огірки просушили, зрізаємо у них кінці і довільно викладаємо в банку, обов’язково залишаємо місце для маринаду.

6. Готовим маринадом заливаємо огірки і закочує банки залізними кришками. Заготовки відправляємо стерилізуватися у велику каструлю з водою. Кип’ятимо приблизно 5 хвилин.

7. Після чого виставляємо їх у перевернутому стані і накриваємо ковдрою.

8. Як тільки вони охолонуть, можна переставляти банки з огірками в місце, призначене для зберігання. На цьому процес приготування огірків завершено!

Бажаємо приємного апетиту!

Гострі огірки з томатним соусом і аджикою на зиму

Аджика моментально надає томатного соусу гостроту і пікантний смак, у якого немає конкурентів. Огірочки в такому томатному соусі вже точно не залежатся на ваших полицях.

Час готування: 3 ч.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 15.

Склад:

  • Огірки – 1500 гр.
  • Томати – 600 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Аджика суха – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1/3 склянки
  • Оцет столовий (9 %) – ¾ Склянки

Процес приготування:

1. Замочуємо огірки приблизно на 2-3 години. Після чого знову добре вимиваємо і нарізаємо кружечками.

2. Підготовлені томати пропускаємо через м’ясорубку і перекладаємо в глибоку каструлю. До них ж додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Все добре перемішуємо і варимо приблизно 15 хвилин.

3. Через цей час в киплячі додаємо томати огірки.

4. У завершенні засипаємо суху аджику і пропущений через прес часник. Вміст доводимо до кипіння і варимо протягом 8-10 хвилин, періодично помішуючи.

5. Потім огірки в аджике розкладаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками. Залишаємо остигати до кімнатної температури в перевернутому положенні.

6. Після чого банки з огірками переставляємо в призначене місце для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!