Щоб зима була смачною, рецепти потрібно шукати вже з літа. Огірки в томатному соусі будуть відмінною заміною салатів з несезонних овочів і чудово доповнять будь-який з ваших гарнірів. Вибирайте той самий рецепт і не затягуйте з приготуванням.
Огірки з томатному соусі в літрових банках без стерилізації
Свіжий кріп веде себе найкращим чином у закатках з огірками, додаючи їм яскравості, свіжості та аромату. А без стерилізації процес приготування приносить тільки задоволення.
Інгредієнти на
20 порц.
- Огірок 1.5 кг
- Помідор 2 кг
- Перець болгарський 2 шт.
- Часник 4 зуб.
- Кріп за смаком
- Масло рослинне 50 мл
- Оцет столовий 9% 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити обалденние огірки в томатному соусі на зиму в банках? Першим ділом підготуємо всі овочі. Огірки промиваємо і залишаємо замачиваться. Разом з тим не втрачаємо час, а подрібнюємо часник з кропом.
- Вимиті і просушені огірки нарізаємо не дуже тонкими кружальцями.
- Помідори разом з болгарським перцем пропускаємо через м’ясорубку і доводимо до стану кипіння на невеликому вогні. Потім додаємо сіль, перемішуємо і варимо 15 хвилин.
- За цей час додаємо подрібнені огірки і варимо ще хвилин 5-7.
- Як тільки маса почала загусати, додаємо цукровий пісок, раніше подрібнені кріп з часником і вливаємо оцет з рослинним маслом. Вміст ретельно перемішуємо і залишаємо проваритися ще одну хвилину.
- Банки заздалегідь промиваємо з сіллю або содою і добре просушуємо. Після чого наповнюємо їх огірками в томаті до самого верху.
- Огірки закриваємо підготовленими кришками і залишаємо остигати в перевернутому положенні. Накривати ковдрою чи ні – ваш вибір.
Бажаємо приємного апетиту!
Огірки нарізані кружечками в томатній заливці на зиму
За рахунок приготування томатного соусу зі свіжих томатів і солодких перців, заливка виходять густий, концентрованої і неймовірно смачною, що складно описати словами. А ефектний вигляд звичної закатці надають акуратно нарізані огірочки.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 15-20.
Склад:
- Огірки – 1500 гр.
- Томати – 2000 гр.
- Перець солодкий – 500 гр.
- Часник – 6 зуб.
- Кріп – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет столовий (9 %) – 100 мл
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Томати промиваємо, просушуємо і пропускаємо через м’ясорубку.
2. Промиваємо перець, просушуємо і також пропускаємо через м’ясорубку слідом за томатами.
3. В однорідну томатну масу додаємо сіль, цукор, оцет столовий і доводимо до стану кипіння.
4. Підготовлені огірки нарізаємо великими кружечками.
5. Потім подрібнюємо зубчики часнику і кріп.
6. Подрібнений часник, кріп перекладаємо в киплячу томатну масу, заливаємо олію і відварюємо протягом 5 хвилин.
7. Через це час викладаємо в каструлю огірки і продовжуємо варити ще протягом 5 хвилин.
8. Огірки в томаті розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками.
9. Процес приготування завершено. Приступайте до дегустації і обов’язково придбайте баночку-другу для зими.
Приємного апетиту!
Огірки на зиму з томатним соусом і часником
Такий рецепт, в якому є абсолютно все, і немає нічого зайвого. Кожен компонент надає огіркам ні з чим незрівняний аромат. При цьому, не перебиваючи часниковий смак заливки, а лише доповнюючи і збагачуючи її.
Час готування: 60 хв
Час приготування:30 хв.
Порцій – 20.
Склад:
- Огірки – 2000 гр.
- Томати – 1200 гр.
- Перець болгарський – 400 гр.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Лист смородини – 6 шт.
- Лист вишні – 3 шт.
- Лист хрону – 1 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Перець гострий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Необхідно сказати, що кількість інгредієнтів розрахована на три літрові банки, а солі береться приблизно по 50-60 грамів на один літр. І так, приступимо до приготування. Помідори з перцем промиваємо та нарізаємо на 2-4 частини.
2. Після чого подрібнюємо помідори з перцем за допомогою блендера до стану рідкої однорідної маси. Отриманий сік відправляємо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння.
3. Огірки замочуємо приблизно на 6 годин до початку приготування. Потім знову їх добре вимиваємо і видаляємо кінці.
4. Киплячий сік проціджуємо через сито, щоб максимально позбавитися від подрібнених шкурок томату.
5. На літр соку додаємо 50-60 грамів солі і добре перемішуємо. Відправляємо томатну масу тушкуватися на маленькому вогні до повного розчинення солі та припинення піноутворення.
6. На дно промитих банок додаємо парасольки кропу, перець, лавровий лист та іншу зелень. Після чого починаємо заповнювати банки огірками.
7. Коли всі огірки викладені, додаємо часник, гострий перець, нарізаний кільцями.
8. Як тільки наш маринад буде готовий, заливаємо їм вміст банок.
9. Накриваємо банки кришками і встановлюємо їх у каструлю, на дні якої лежить рушник. Вливаємо в каструлю води у такій кількості, щоб вона не доходила до самого верху банок. Після чого доводимо все до кипіння і залишаємо на маленькому вогні протягом 15 хвилин.
10. Через цей час банки витягаємо і закриваємо міцніше. Щоб огірки залишалися твердими, залишаємо їх остигати при кімнатній температурі без ковдри. Наші огірки готові.
Бажаємо приємного апетиту!
Обладнаний салат з огірків з томатним соусом і цибулею на зиму
Такий маринований м’який цибулю припаде до смаку навіть дітям, не кажучи про дорослих. З такими огірочками зима точно вдасться.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:30-35 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Огірки – 1000 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 400 гр.
- Паста томатна – 130-150 гр.
- Оцет столовий (9 %) – 50 гр.
Процес приготування:
1. Нарізаємо невеликими кружечками попередньо замочені і промиті огірки.
2. Потім довільно подрібнюємо підготовлений цибулю з часником.
3. З’єднуємо воду з томатною пастою і додаємо всі інгредієнти, крім оцту і огірків. Після того, як масу довели до кипіння, продовжуємо варити ще 15 хвилин.
4. Через це час всипаємо огірки і варимо хвилин 10. З кожною хвилиною томатний соус стає трохи густіше і щільніше.
5. По закінченню цього часу вогонь вимикаємо і доливаємо в каструлю оцет. Основні етапи пройдені і поки вміст каструлі не охололо, починаємо розливати його по стерилізованим банкам.
6. Банки щільно закручуємо кришкою і залишаємо остигати до кімнатної температури. І тільки потім переміщаємо в прохолодне темне місце без доступу прямих сонячних променів.
Бажаємо приємного апетиту!
Гострий салат з огірків з кетчупом чилі в банках
Один з найбільш смачних салатів, який захочеться відкрити з наближенням холодів. Гострий томатний соус з перцем чилі збалансує смак салату з огірків, надавши йому не тільки гостроти, але і солодкість зі злегка відчутною кислинкою.
Час готування: 60 хв
Час приготування:25-30 хв.
Порцій – 10-15.
Склад:
- Огірки – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий (9 %) – 0,5 склянки
- Кетчуп чилі – 300 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Листя хрону – за смаком.
Процес приготування:
1. Добре промиваємо огірки після 2-3-х годинного замочування. Потім обрізаємо у них хвостики з обох сторін.
2. Досить швидко переходимо до заповнення стерилізованих банок зеленню та спеціями. Всі інгредієнти додаємо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
3. У завершенні укладаємо в банку підготовлені огірочки, щільно притискаючи один до одного.
4. Приступимо до приготування маринаду. В один літр води висипаємо сіль, цукор і добре перемішуємо. Потім додаємо оцет і гострий кетчуп. Маринаду доводимо до кипіння і варимо ще хвилини 3-4.
5. Гарячим маринадом відразу ж заливаємо огірки, наповнюючи банку до самого верху. Залиті банки накриваємо кришками і переходимо до стерилізації банок. На дно чистої каструлі застеляємо рушником, виставляємо банки і наливаємо трохи теплої води. Після моменту закипання стерилізуємо банки протягом максимум 8 хвилин.
6. Через це час виймаємо їх з каструлі і щільно закручуємо кришками.
7. Закатані банки перевертаємо догори дном і накриваємо теплим рушником. У такому положенні їх залишаємо до повного охолодження.
8. В результаті у вас повинні вийти смачні і красиві мариновані огірочки.
Бажаємо приємного апетиту!
Хрусткі огірки з томатним соусом і гірчицею
Гірчиця в зернах забезпечить огіркам пікантність, гостроту і запаморочливий аромат, однозначно не зіпсувавши їх. Варто тільки приступити до процесу приготування, як у вас не вийде зупинитися на півдорозі.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Огірки – 1000 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 5-7 зуб.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 800 мл
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 60 мл
- Лист лавровий – 2 шт.
- Насіння гірчиці – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
1. Нарізаємо підготовлений цибулю і часник. Надто не мельчим.
2. Досить крупно нарізаємо огірки.
3. Далі на дно чистих простерилізованих банок викладаємо шар цибулі і часнику, потім викладаємо огірки. У такій послідовності чергуємо до тих пір, поки повністю не заповнимо банки.
4. Заливаємо вміст банок крутим окропом і накриваємо кришками. Залишаємо на 10 хвилин.
5. За цей час приготуємо томатний соус. У каструлю з водою, додаємо томатну пасту, сіль, цукор, лаврове листя, перець і гірчицю. Все добре перемішуємо.
6. Каструлю ставимо на маленький вогонь і доводимо вміст до кипіння. Далі додаємо оцет і відразу вимикаємо.
7. З банок зливаємо воду і заливаємо гарячий маринад. Закатуємо огірки підготовленими кришками і залишаємо до повного охолодження під рушником.
8. Остиглі баночки з огірками переставляємо в прохолодне місце для комфортного перебування закаток.
Бажаємо приємного апетиту!