Огірки з горілкою на зиму – 5 визначних рецептів в банках з покроковими фото

Хрусткі мариновані огірки з горілкою і гірчицею на зиму

Кожна господиня має свій улюблений і перевірений рецепт маринування огірків. Якщо у ваших кулінарних нотатках ще немає способу закачування огірків з гірчицею і горілкою, він обов’язково має там з’явитися.

Час готування: 4 ч. 25 хв.

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Огірок – 2 кг
  • Гірчиця суха (порошок) – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Лист або корінь хрону – за смаком.
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Цукор – 80 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Оцет 9% – 60-80 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку гарненько промиваємо огірки від бруду і піску. Потім складаємо їх у великий таз. Заливаємо холодною водою і залишаємо в спокої на кілька годин.

2. Тепер займемося стерилізацією тари. Банку і кришку перевіряємо на герметичність, потім очищаємо за допомогою соди і губки. Ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним та доступним способом.

3. Листя або коріння хрону разом з кропом промиваємо в прохолодній воді. Розкладаємо їх на паперовому рушнику. Поки хрін і кріп обсыхают, очищаємо часник і нарізаємо необхідну кількість зубчиків шматочками довільної форми.

4. Промиваємо огірки ще раз. Укладаємо на дно банки хрін, кріп і часник. Слідом відправляємо огірки. Вливаємо воду в каструлю і доводимо її до кипіння на плиті. Заливаємо окропом вміст банки і накриваємо ємність кришкою. Залишаємо на 20 хвилин. Через деякий час повторюємо процедуру за таким же алгоритмом ще раз.

5. Знову зливаємо розсіл в каструлю. Додаємо в нього сіль і цукор. Доводимо до кипіння.

6. Всипаємо в банку суху гірчицю, вливаємо оцет і горілку. Заливаємо всі продукти гарячим розсолом і накриваємо ємність кришкою. Закатуємо банку і перевертаємо кришкою вниз. Ставимо в будь-якому зручному місці. Даємо охолонути 1-2 дні.

Приємного апетиту!