Хрусткі мариновані огірки з горілкою і гірчицею на зиму
Кожна господиня має свій улюблений і перевірений рецепт маринування огірків. Якщо у ваших кулінарних нотатках ще немає способу закачування огірків з гірчицею і горілкою, він обов’язково має там з’явитися.
Час готування: 4 ч. 25 хв.
Час приготування: 1 ч. 20 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Огірок – 2 кг
- Гірчиця суха (порошок) – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Лист або корінь хрону – за смаком.
- Горілка – 1 ст. л.
- Цукор – 80 гр.
- Сіль – 100 гр.
- Оцет 9% – 60-80 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку гарненько промиваємо огірки від бруду і піску. Потім складаємо їх у великий таз. Заливаємо холодною водою і залишаємо в спокої на кілька годин.
2. Тепер займемося стерилізацією тари. Банку і кришку перевіряємо на герметичність, потім очищаємо за допомогою соди і губки. Ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним та доступним способом.
3. Листя або коріння хрону разом з кропом промиваємо в прохолодній воді. Розкладаємо їх на паперовому рушнику. Поки хрін і кріп обсыхают, очищаємо часник і нарізаємо необхідну кількість зубчиків шматочками довільної форми.
4. Промиваємо огірки ще раз. Укладаємо на дно банки хрін, кріп і часник. Слідом відправляємо огірки. Вливаємо воду в каструлю і доводимо її до кипіння на плиті. Заливаємо окропом вміст банки і накриваємо ємність кришкою. Залишаємо на 20 хвилин. Через деякий час повторюємо процедуру за таким же алгоритмом ще раз.
5. Знову зливаємо розсіл в каструлю. Додаємо в нього сіль і цукор. Доводимо до кипіння.
6. Всипаємо в банку суху гірчицю, вливаємо оцет і горілку. Заливаємо всі продукти гарячим розсолом і накриваємо ємність кришкою. Закатуємо банку і перевертаємо кришкою вниз. Ставимо в будь-якому зручному місці. Даємо охолонути 1-2 дні.
Приємного апетиту!