Окрошка класична – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Класична окрошка — це ідеальне блюдо для літнього перекусу або обіду. Національне блюдо російської кухні відрізняється поживними властивостями і яскравим свіжим ароматом. Але найцікавіше – продукт дійсно освіжає у спекотну погоду. Оцініть 10 різних кулінарних виконань з покроковим описом.

Класична окрошка з ковбасою на квасі

Холодну окрошку для обіду в жарку погоду можна приготувати на квасі. Використовуйте класичний рецепт. Швидке і просте у виконанні блюдо вийде поживним і яскравим за смаком.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 4 шт.
  • Огірок-3 шт.
  • Редис 6 шт.
  • Варена ковбаса 200 гр.
  • Зелень 1 пучок
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сметана за смаком
  • Квас 1 л

Процес приготування:

  1. Класична окрошка легко і швидко готується в домашніх умовах. Промиваємо під водою огірки, редис і зелень. Нарізаємо овочі дрібними кубиками.
  2. Далі промиту зелень можна дрібно порізати або подрібнити в ступці.
  3. Відварюємо картоплю і яйця, очищаємо, остуджуємо їх і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо і ковбасу. Всі інгредієнти розміщуємо в загальній глибокій тарілці.
  4. Посипаємо блюдо сіллю за смаком і заливаємо холодним квасом. Його можна заздалегідь поставити в холодильник або морозильну камеру. Акуратно перемішуємо.
  5. Далі блюдо розливаємо по порційних тарілках. Доповнюємо сметаною за смаком і подаємо до столу в холодному вигляді. Окрошка за класичним рецептом готова. Приємного апетиту!

Окрошка з ковбасою і картоплею на кефірі

Легка і харчова домашня окрошка виходить з додаванням ковбаси і картоплі. Заправити страву можна кефіром, що додасть йому особливий смак. Оцініть простий рецепт для вашого літнього сімейного обіду.

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Редька зелена – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кефір – 1 л

Процес приготування:

1. Заздалегідь відварюємо картоплю і моркву. Остуджуємо овочі і знімаємо з них шкірку.

2. Далі картоплю дрібно нарізаємо.

3. Окремо варимо яйця, остуджуємо їх і також подрібнюємо.

4. Зелену редьку очистити від грубої шкірки і натираємо на середню терку.

5. Ковбасу ріжемо невеликими кубиками.

6. Підготовлені продукти викладаємо в загальну посуд. Солимо вміст і акуратно перемішуємо.

7. Додаємо подрібнену свіжу зелень.

8. Заливаємо продукти літром холодного кефіру і знову акуратно розмішуємо.

9. Розливаємо готову окрошку по тарілках і подаємо до столу!

Окрошка з ковбасою на майонезі, воді, оцті

Яскравий і насичений смак домашньої окрошці додають оцет і майонез. Приготуйте холодну страву за особливим рецептом. Можна подавати до насіннєвому обіду. Особливо актуально частування в літній час.

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Огірок – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Щавель свіжий – за смаком.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.
  • Вода – 4 склянки
  • Оцет – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Варену ковбасу нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо їх в зручну глибоку посуд.

2. Яйця заздалегідь відварюємо і остуджуємо. Також дрібно нарізаємо і кладемо їх до ковбасі.

3. Остиглий відварну картоплю ділимо на дрібні кубики. Відправляємо в загальну масу.

4. Слідом додаємо подрібнений зелений лук і нарізані кубиками огірки.

5. Також кладемо і трохи промитого щавлю. Його можна розірвати руками на дрібні шматочки або розрізати ножем.

6. Посипаємо продукти сіллю за смаком і поливаємо майонезом.

7. Додаємо оцет і вливаємо холодну воду. Акуратно перемішуємо вміст.

8. Апетитна домашня окрошка готова. Розливайте по тарілках і пригощайте близьких!

Освіжаюча окрошка на кефірі з мінералкою

Яскравого смаку домашньої окрошки можна досягти з додаванням мінеральної води. Газований продукт зробить блюдо оригінальним і неймовірно свіжим. Відмінна ідея для літнього перекусу!

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок – 4 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода мінеральна – 1 склянка
  • Кефір – 3 склянки

Процес приготування:

1. Курячі яйця відварюємо до готовності, повністю охолодити їх і подрібнюємо.

2. Також чинимо і з картоплею. Варимо продукт до м’якого стану і дрібно нарізаємо ножем.

3. З промитих огірків знімаємо шкірку. Залишився продукт поділяємо на невеликі кубики.

4. Подрібнюємо свіжу зелень.

5. Всі продукти з’єднуємо в загальній посуді. Солимо їх і акуратно розмішуємо.

6. Заливаємо вміст мінеральною водою і кефіром.

7. Яскрава окрошка з додаванням мінеральної води готова. Розливайте літнє блюдо по тарілках і подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування окрошки на сметані

Поживну окрошку в домашніх умовах можна приготувати на сметані. Рідні оцінять ароматне і освіжаюче блюдо. Беріть рецепт на замітку для вашого літнього меню. Порадуйте близьких яскравим частуванням!

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 шт.
  • Ковбаса – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 120 гр.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх і подрібнюємо. Такими ж шматочками нарізаємо і ковбасу. Занурюємо продукти в каструлю.

2. Картопля також слід заздалегідь відварити й остудити. Нарізаємо його кубиками разом з огірком. Кладемо в загальну масу.

3. Сюди ж відправляємо і подрібнену зелень.

4. Посипаємо вміст сіллю, доповнюємо сметаною і невеликою кількістю гірчиці.

5. Заливаємо блюдо водою і акуратно розмішуємо. Воду слід брати бутильовану або охолоджену кип’ячену.

6. Апетитна окрошка на сметані готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт окрошки на молочній сироватці

Молочна сироватка – універсальний продукт, який можна використовувати з різним продуктам. Приготуйте на її основі апетитну домашню окрошку. Кулінарна ідея як не можна краще підходить для літнього обіду.

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Ковбаса – 400 гр.
  • Огірок – 4 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Петрушка за смаком.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сироватка молочна – 2 л

Процес приготування:

1. Спочатку відварюємо картоплю до готовності і повністю охолодити його.

2. Також відварюємо курячі яйця. Остуджуємо і очищаємо їх.

3. Починаємо подрібнювати варену картоплю.

4. Також чинимо і з курячими яйцями.

5. Дрібними кубиками розбираємо заздалегідь промиті огірки.

. Невеликими шматками розбираємо ковбасу.

7. Дрібними шматками рубаємо зелений лук.

8. Подрібнюємо ароматну петрушку.

9. Всі продукти розміщуємо в загальній посуд, солимо їх і заливаємо молочною сироваткою.

10. Розмішуємо домашню окрошку, ділимо на порції і подаємо до столу.

Як приготувати смачну дієтичну окрошку ПП?

Домашню окрошку можна приготувати по простому дієтичного рецептом. Корисне блюдо порадує поживними властивостями і не зашкодить фігурі. Оцініть простий у виконанні рецепт для вашого обіду.

Час готування: 30 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце – 2 шт.
  • Шинка куряча – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кефір – 2 склянки

Процес приготування:

1. Нежирну курячу шинку нарізаємо невеликими кубиками і кладемо в глибоку миску.

2. Доповнюємо посуд з вмістом подрібненим огірком.

3. Слідом додаємо дрібно порізану зелень за смаком. Краще всього брати зелений лук, він додасть страві пікантний смак та яскравий аромат.

4. Курячі яйця відварюємо і повністю охолодити. Після цього ріжемо продукт великими шматками і кладемо його в загальну масу.

5. Додаємо сіль і вливаємо охолоджений кефір. Готово, дієтичне блюдо для вашого обіду можна подавати до столу!

Річна окрошка на сметані з ковбасою і редискою

Поживна окрошка з редисом і ковбасою стане відмінним рішенням для літнього обіду. Просте у приготуванні блюдо порадує домашніх своїм насиченим смаком і свіжим ароматом.

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Ковбаса – 300 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 склянки
  • Сметана – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Картоплю і яйце заздалегідь відварюємо і повністю охолодити.

2. Далі картоплю ріжемо на невеликі рівні за розміром шматочки.

3. Також чинимо і з промитим редисом.

4. Ковбасу теж слід обробити дрібними кубиками.

5. Охолоджені яйця очищаємо і також подрібнюємо.76

6. Промиваємо під водою огірок і розбираємо його ножем.

7. Тонкими шматочками нарізаємо редиску.

8. Подрібнюємо зелень. Можна брати будь-яку. Особливо добре підходить зелений лук або ароматний кріп.

9. З’єднуємо всі продукти в одній тарілці, солимо їх, заливаємо водою, сметаною і розмішуємо. Домашня окрошка готова!

Як смачно і просто приготувати окрошку з лимонною кислотою?

Насичена окрошка з легкою приємною кислинкою виходить з додаванням лимонної кислоти. Простий інгредієнт робить страву яскравим і освіжаючим. Беріть на замітку цікавий домашній рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Грудка куряча – 350 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1 л
  • Сметана – 50 гр.
  • Молоко – 50 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе випікаємо до готовності в духовці.

2. Далі продукт остуджуємо і промиваємо під водою. Це потрібно для того, щоб скоринка продукту не зафарбувала готову страву.

3. Окремо відварюємо картоплю і яйця. Остуджуємо інгредієнт і очищаємо.

4. Зелену цибулю подрібнюємо і занурюємо в глибоку миску. Трохи солимо.

5. Розминаємо продукт в мисці з допомогою дерев’яної товкачика.

6. Після цього кладемо в миску подрібнений кріп.

7. Дрібними кубиками нарізаємо яйця з картоплею. Кладемо в загальну масу.

8. Слідом додаємо подрібнені редиски і огірок.

9. Куряче філе нарізаємо і приєднуємо його до решти продуктів.

10. Акуратно розмішуємо масу.

11. В окремий посуд насипаємо потрібну кількість лимонної кислоти.

12. Вливаємо до кислоти літр холодної води. Розмішуємо. Воду слід брати охолоджену кип’ячену або з пляшки.

13. Перемішані продукти заливаємо спершу сметаною.

14. Далі додаємо молоко і знову розмішуємо.

15. Вливаємо воду з лимонною кислотою.

16. Ставимо блюдо в холодильник і подаємо до столу охолодженим. Приємного апетиту!

Ситна і дуже смачна окрошка з курячою грудкою

Поживну домашню окрошку можна приготувати з додаванням м’яса. Оцініть простий у приготуванні і неймовірно смачний продукт для вашого сімейного обіду. Порадуйте цікавим холодним стравою.

Час готування: 30 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Грудка куряча – 350 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста кольорова – 150 гр.
  • Редис – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Квас – 1 л
  • Сметана – 50 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо огірок і редис. Нарізаємо невеликими тонкими скибочками.

2. Відварюємо яйця і цвітну капусту. Повністю освіжаємо продукти і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

3. Шматочок курячого філе випікаємо в духовці до готовності, після остуджуємо його й ріжемо брусочками.

4. З’єднуємо всі підготовлені продукти в глибокій мисці, солимо їх і поливаємо сметаною. Доповнюємо подрібненим зеленим луком за смаком і розмішуємо.

5. Розкладаємо вміст по тарілках і порційно заливаємо кефіром.

6. Апетитна домашня окрошка готова. Пригощайтеся!