Класична окрошка — це ідеальне блюдо для літнього перекусу або обіду. Національне блюдо російської кухні відрізняється поживними властивостями і яскравим свіжим ароматом. Але найцікавіше – продукт дійсно освіжає у спекотну погоду. Оцініть 10 різних кулінарних виконань з покроковим описом.
Класична окрошка з ковбасою на квасі
Холодну окрошку для обіду в жарку погоду можна приготувати на квасі. Використовуйте класичний рецепт. Швидке і просте у виконанні блюдо вийде поживним і яскравим за смаком.
Інгредієнти на
4 порц.
- Картопля 4 шт.
- Огірок-3 шт.
- Редис 6 шт.
- Варена ковбаса 200 гр.
- Зелень 1 пучок
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль за смаком
- Сметана за смаком
- Квас 1 л
Процес приготування:
- Класична окрошка легко і швидко готується в домашніх умовах. Промиваємо під водою огірки, редис і зелень. Нарізаємо овочі дрібними кубиками.
- Далі промиту зелень можна дрібно порізати або подрібнити в ступці.
- Відварюємо картоплю і яйця, очищаємо, остуджуємо їх і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо і ковбасу. Всі інгредієнти розміщуємо в загальній глибокій тарілці.
- Посипаємо блюдо сіллю за смаком і заливаємо холодним квасом. Його можна заздалегідь поставити в холодильник або морозильну камеру. Акуратно перемішуємо.
- Далі блюдо розливаємо по порційних тарілках. Доповнюємо сметаною за смаком і подаємо до столу в холодному вигляді. Окрошка за класичним рецептом готова. Приємного апетиту!
Окрошка з ковбасою і картоплею на кефірі
Легка і харчова домашня окрошка виходить з додаванням ковбаси і картоплі. Заправити страву можна кефіром, що додасть йому особливий смак. Оцініть простий рецепт для вашого літнього сімейного обіду.
Час приготування: 40 хв
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Редька зелена – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Ковбаса – 200 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Кефір – 1 л
Процес приготування:
1. Заздалегідь відварюємо картоплю і моркву. Остуджуємо овочі і знімаємо з них шкірку.
2. Далі картоплю дрібно нарізаємо.
3. Окремо варимо яйця, остуджуємо їх і також подрібнюємо.
4. Зелену редьку очистити від грубої шкірки і натираємо на середню терку.
5. Ковбасу ріжемо невеликими кубиками.
6. Підготовлені продукти викладаємо в загальну посуд. Солимо вміст і акуратно перемішуємо.
7. Додаємо подрібнену свіжу зелень.
8. Заливаємо продукти літром холодного кефіру і знову акуратно розмішуємо.
9. Розливаємо готову окрошку по тарілках і подаємо до столу!
Окрошка з ковбасою на майонезі, воді, оцті
Яскравий і насичений смак домашньої окрошці додають оцет і майонез. Приготуйте холодну страву за особливим рецептом. Можна подавати до насіннєвому обіду. Особливо актуально частування в літній час.
Час приготування: 40 хв
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Ковбаса – 200 гр.
- Огірок – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Щавель свіжий – за смаком.
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 100 гр.
- Вода – 4 склянки
- Оцет – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Варену ковбасу нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо їх в зручну глибоку посуд.
2. Яйця заздалегідь відварюємо і остуджуємо. Також дрібно нарізаємо і кладемо їх до ковбасі.
3. Остиглий відварну картоплю ділимо на дрібні кубики. Відправляємо в загальну масу.
4. Слідом додаємо подрібнений зелений лук і нарізані кубиками огірки.
5. Також кладемо і трохи промитого щавлю. Його можна розірвати руками на дрібні шматочки або розрізати ножем.
6. Посипаємо продукти сіллю за смаком і поливаємо майонезом.
7. Додаємо оцет і вливаємо холодну воду. Акуратно перемішуємо вміст.
8. Апетитна домашня окрошка готова. Розливайте по тарілках і пригощайте близьких!
Освіжаюча окрошка на кефірі з мінералкою
Яскравого смаку домашньої окрошки можна досягти з додаванням мінеральної води. Газований продукт зробить блюдо оригінальним і неймовірно свіжим. Відмінна ідея для літнього перекусу!
Час приготування: 40 хв
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Огірок – 4 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода мінеральна – 1 склянка
- Кефір – 3 склянки
Процес приготування:
1. Курячі яйця відварюємо до готовності, повністю охолодити їх і подрібнюємо.
2. Також чинимо і з картоплею. Варимо продукт до м’якого стану і дрібно нарізаємо ножем.
3. З промитих огірків знімаємо шкірку. Залишився продукт поділяємо на невеликі кубики.
4. Подрібнюємо свіжу зелень.
5. Всі продукти з’єднуємо в загальній посуді. Солимо їх і акуратно розмішуємо.
6. Заливаємо вміст мінеральною водою і кефіром.
7. Яскрава окрошка з додаванням мінеральної води готова. Розливайте літнє блюдо по тарілках і подавайте до столу!
Покроковий рецепт приготування окрошки на сметані
Поживну окрошку в домашніх умовах можна приготувати на сметані. Рідні оцінять ароматне і освіжаюче блюдо. Беріть рецепт на замітку для вашого літнього меню. Порадуйте близьких яскравим частуванням!
Час приготування: 40 хв
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 1 шт.
- Ковбаса – 100 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – 120 гр.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх і подрібнюємо. Такими ж шматочками нарізаємо і ковбасу. Занурюємо продукти в каструлю.
2. Картопля також слід заздалегідь відварити й остудити. Нарізаємо його кубиками разом з огірком. Кладемо в загальну масу.
3. Сюди ж відправляємо і подрібнену зелень.
4. Посипаємо вміст сіллю, доповнюємо сметаною і невеликою кількістю гірчиці.
5. Заливаємо блюдо водою і акуратно розмішуємо. Воду слід брати бутильовану або охолоджену кип’ячену.
6. Апетитна окрошка на сметані готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт окрошки на молочній сироватці
Молочна сироватка – універсальний продукт, який можна використовувати з різним продуктам. Приготуйте на її основі апетитну домашню окрошку. Кулінарна ідея як не можна краще підходить для літнього обіду.
Час приготування: 40 хв
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Ковбаса – 400 гр.
- Огірок – 4 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Петрушка за смаком.
- Яйце – 6 шт.
- Сіль – за смаком.
- Сироватка молочна – 2 л
Процес приготування:
1. Спочатку відварюємо картоплю до готовності і повністю охолодити його.
2. Також відварюємо курячі яйця. Остуджуємо і очищаємо їх.
3. Починаємо подрібнювати варену картоплю.
4. Також чинимо і з курячими яйцями.
5. Дрібними кубиками розбираємо заздалегідь промиті огірки.
. Невеликими шматками розбираємо ковбасу.
7. Дрібними шматками рубаємо зелений лук.
8. Подрібнюємо ароматну петрушку.
9. Всі продукти розміщуємо в загальній посуд, солимо їх і заливаємо молочною сироваткою.
10. Розмішуємо домашню окрошку, ділимо на порції і подаємо до столу.
Як приготувати смачну дієтичну окрошку ПП?
Домашню окрошку можна приготувати по простому дієтичного рецептом. Корисне блюдо порадує поживними властивостями і не зашкодить фігурі. Оцініть простий у виконанні рецепт для вашого обіду.
Час готування: 30 хв
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Огірок – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Яйце – 2 шт.
- Шинка куряча – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кефір – 2 склянки
Процес приготування:
1. Нежирну курячу шинку нарізаємо невеликими кубиками і кладемо в глибоку миску.
2. Доповнюємо посуд з вмістом подрібненим огірком.
3. Слідом додаємо дрібно порізану зелень за смаком. Краще всього брати зелений лук, він додасть страві пікантний смак та яскравий аромат.
4. Курячі яйця відварюємо і повністю охолодити. Після цього ріжемо продукт великими шматками і кладемо його в загальну масу.
5. Додаємо сіль і вливаємо охолоджений кефір. Готово, дієтичне блюдо для вашого обіду можна подавати до столу!
Річна окрошка на сметані з ковбасою і редискою
Поживна окрошка з редисом і ковбасою стане відмінним рішенням для літнього обіду. Просте у приготуванні блюдо порадує домашніх своїм насиченим смаком і свіжим ароматом.
Час приготування: 40 хв
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Ковбаса – 300 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Редис – 4 шт.
- Зелень – за смаком.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2 склянки
- Сметана – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Картоплю і яйце заздалегідь відварюємо і повністю охолодити.
2. Далі картоплю ріжемо на невеликі рівні за розміром шматочки.
3. Також чинимо і з промитим редисом.
4. Ковбасу теж слід обробити дрібними кубиками.
5. Охолоджені яйця очищаємо і також подрібнюємо.76
6. Промиваємо під водою огірок і розбираємо його ножем.
7. Тонкими шматочками нарізаємо редиску.
8. Подрібнюємо зелень. Можна брати будь-яку. Особливо добре підходить зелений лук або ароматний кріп.
9. З’єднуємо всі продукти в одній тарілці, солимо їх, заливаємо водою, сметаною і розмішуємо. Домашня окрошка готова!
Як смачно і просто приготувати окрошку з лимонною кислотою?
Насичена окрошка з легкою приємною кислинкою виходить з додаванням лимонної кислоти. Простий інгредієнт робить страву яскравим і освіжаючим. Беріть на замітку цікавий домашній рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Грудка куряча – 350 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Редис – 4 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Яйце – 3 шт.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1 л
- Сметана – 50 гр.
- Молоко – 50 мл
Процес приготування:
1. Куряче філе випікаємо до готовності в духовці.
2. Далі продукт остуджуємо і промиваємо під водою. Це потрібно для того, щоб скоринка продукту не зафарбувала готову страву.
3. Окремо відварюємо картоплю і яйця. Остуджуємо інгредієнт і очищаємо.
4. Зелену цибулю подрібнюємо і занурюємо в глибоку миску. Трохи солимо.
5. Розминаємо продукт в мисці з допомогою дерев’яної товкачика.
6. Після цього кладемо в миску подрібнений кріп.
7. Дрібними кубиками нарізаємо яйця з картоплею. Кладемо в загальну масу.
8. Слідом додаємо подрібнені редиски і огірок.
9. Куряче філе нарізаємо і приєднуємо його до решти продуктів.
10. Акуратно розмішуємо масу.
11. В окремий посуд насипаємо потрібну кількість лимонної кислоти.
12. Вливаємо до кислоти літр холодної води. Розмішуємо. Воду слід брати охолоджену кип’ячену або з пляшки.
13. Перемішані продукти заливаємо спершу сметаною.
14. Далі додаємо молоко і знову розмішуємо.
15. Вливаємо воду з лимонною кислотою.
16. Ставимо блюдо в холодильник і подаємо до столу охолодженим. Приємного апетиту!
Ситна і дуже смачна окрошка з курячою грудкою
Поживну домашню окрошку можна приготувати з додаванням м’яса. Оцініть простий у приготуванні і неймовірно смачний продукт для вашого сімейного обіду. Порадуйте цікавим холодним стравою.
Час готування: 30 хв
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Грудка куряча – 350 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Капуста кольорова – 150 гр.
- Редис – 100 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Квас – 1 л
- Сметана – 50 гр.
Процес приготування:
1. Промиваємо огірок і редис. Нарізаємо невеликими тонкими скибочками.
2. Відварюємо яйця і цвітну капусту. Повністю освіжаємо продукти і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.
3. Шматочок курячого філе випікаємо в духовці до готовності, після остуджуємо його й ріжемо брусочками.
4. З’єднуємо всі підготовлені продукти в глибокій мисці, солимо їх і поливаємо сметаною. Доповнюємо подрібненим зеленим луком за смаком і розмішуємо.
5. Розкладаємо вміст по тарілках і порційно заливаємо кефіром.
6. Апетитна домашня окрошка готова. Пригощайтеся!