Омлет – це «ранковий» страву, традиційно і в багатьох сім’ях подається до сніданку зі свіжим хлібом, маслом, чаєм або кавою. Страва родом з французької кухні і готується на збитих з підсоленим молоком яйцях. Часто омлет доповнюється різною начинкою, яку або загортають в омлет, або змішують з омлетною масою. Смажать омлет на сковороді, але є варіанти приготування в духовці або в інших кухонних девайсах.
Як приготувати пишний омлет на сковороді з молоком?
Згідно класиці, омлет не повинен бути пишним, як суфле, але багатьом подобається варіант смачного пишного омлету на сковороді з молоком. Такий омлет виходить при смаженні під прикритою кришкою, а збивання яєць ефекту пишноти не дає. Вважається, що для пишного омлету важливо співвідношення молока і яєць, що становить не більше 30 мл на одне яйце. Цей рецепт омлету найпростіший і відмінно підійде до дитячого харчування.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яйце куряче 3 шт.
- Молоко коров’яче 90 мл
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 30 гр.
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Класичний омлет готується дуже швидко і легко. Згідно пропорції рецепта підготувати простий набір інгредієнтів.
- У окрему посуд розбити три курячих яйця, додати дрібку солі, налити молоко і віночком їх просто перемішати, не збиваючи до однорідного стану.
- Розігріти суху чисту сковорідку і змастити вершковим маслом. Перелити до неї масу для омлету.
- Накрити сковороду скляною кришкою, щоб видно був процес смаження, і готувати омлет на мінімальному вогні протягом 5-7 хвилин. За цей час омлет підніметься, а рум’яна кірочка буде тільки знизу.
- Приготований на сковороді смачний пишний омлет з молоком порційно нарізати, перекласти на тарілки, доповнити нарізкою зелені і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
