Овочеве рагу з капустою і картоплею – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Овочеве рагу з капустою і картоплею – універсальне блюдо і готується як для самостійної подачі, так і гарніром до м’яса і риби. Воно має свої нюанси приготування: овочі не дрібно нарізати окремо обсмажуються, закладаються в певній послідовності і нудяться на невеликому вогні, що робить рагу ароматним і смачним. Варіанти приготування ви можете вибрати в запропонованій темі.

Овочеве рагу з капустою і картоплею в каструлі

Овочеве рагу з капустою і картоплею в каструлі буде більш пісним і дієтичним варіантом страви. У цьому рецепті ці овочі доповнимо морквою з цибулею і часником, а обсмажимо тільки капусту. Каструля для гасіння береться з товстими стінками.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста білоголова 1 качан середній
  • Картопля 3 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 7 зуб.
  • Кетчуп 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Приготування овочевого рагу з капустою і картоплею в каструлі починаємо з підготовки овочів. Качан капусти звільняємо від зовнішніх листя, промиваємо і шаткуємо тонкою соломкою. Нарізку капусти порційно обсмажуємо на розігрітій олії до легкого рум’яного кольору.
  2. Картопля чистимо, промиваємо, нарізаємо великими шматочками і відразу перекладаємо в каструлю для тушкування.
  3. Поверх картоплі в каструлю кладемо обсмажену капусту.
  4. Очищаємо і промиваємо цибулю з морквою. Цибулю подрібнюємо чверть кільцями, моркву кружальцями. Нарізку цих овочів кладемо поверх капусти.
  5. Очищаємо часник, нарізаємо шматочками і додаємо в каструлю.
  6. овочі посипаємо сіллю, додаємо дві ложки кетчупу, трохи води і перемішуємо. Тушкуємо рагу на невеликому вогні під прикритою кришкою до повної готовності овочів.
  7. Приготоване овочеве рагу з капустою і картоплею в каструлі розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Овочеве рагу з картоплею і капустою на сковороді

Овочеве рагу з картоплею і капустою на сковороді готується просто, швидко і буде у вас смачним легким стравою для літнього столу. У цьому рецепті доповнимо смак рагу прянощами: імбиром, куркумою і часником, а капуста підходить як білокачанна, так і савойська.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Капуста – 600-700 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Масло вершкове/рослинне – 4 ст. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Куркума мелена – 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сіль морська – ½ ч. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом. Всі інгредієнти для овочевого рагу.

Крок 2. Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками.

Крок 3. Капусту промити і нашаткувати середніми шматочками.

Крок 4. Часник очистити від лушпиння і розчавити ножем. Дрібно різати не треба.

Крок 5. Картоплю почистити, промити і нарізати середніми кубиками.

Крок 6. Моркву очистити, промити і так само нарізати невеликими кубиками.

Крок 7. У сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити нарізку цибулі до золотистого кольору. До цибулі насипати морську сіль.

Крок 8. Потім до цибулі додати зубки часнику і посмажити кілька хвилин.

Крок 9. До цих обсмаженою інгредієнтів насипати куркуму з меленим імбиром, чорним перцем і при постійному помішуванні посмажити прянощі ще 1 хвилину.

Крок 10. Перекласти в сковороду нарізку капусти, перемішати, протушкувати під прикритою кришкою на невеликому вогні 3 хвилини. Потім ще раз перемішати і тушкувати 5 хвилин.

Крок 11. Потім в сковороду перекласти нарізку картоплі з морквою, налити півлітра гарячої води і на великому вогні довести до кипіння.

Крок 12. Сковороду прикрити кришкою і тушкувати овочеве рагу з картоплею і капустою на маленькому вогні до повної готовності овочів. До кінця гасіння кришку зняти, щоб рідина випарувалася, відкоригувати смак і сервірувати до столу в гарячому або теплому вигляді. Приємного апетиту!

Рагу в духовці з капустою і картоплею

Рагу в духовці з капустою і картоплею в цьому рецепті вам пропонується приготувати за італійському варіанту. Нарізка овочів окремо обсмажується, а потім гаситься в духовці заливці подрібнених помідорів. Таке рагу вимагає більше часу, але смак виходить інший, так і шматочки овочів залишаються цілими, м’якими і просякнутими овочевим соком.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Капуста – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 6 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Солоний огірок – 1-2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Петрушка суха – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю почистіть і промийте.

Крок 2. Наріжте його невеликими кубиками.

Крок 3. Відкрийте банку кукурудзи і злийте маринад.

Крок 4. На розігрітому рослинному маслі обсмажте нарізку картоплі тільки до напівготовності і перекладіть у форму для запікання.

Крок 5. Нашаткуйте соломкою капусту, трохи обсмажте і посоліть.

Крок 6. Картопля посипте сумішшю перців.

Крок 7. Поверх картоплі рівним шаром викладіть кукурудзу.

Крок 8. Моркву очистіть, промийте, наріжте тонкими брусочками і обсмажте до напівготовності.

Крок 9. У форму поверх кукурудзи викладіть обсмажені капусту і моркву.

Крок 10. Овочі рівномірно посипте сухий петрушкою.

Крок 11. Цибулю очистіть, наріжте кільцями і обсмажте на рослинному маслі до прозорості.

Крок 12. Поверх овочів у форму покладіть нарізані кружками солоні огірки.

Крок 13. Останнім шаром укладіть у форму обсмажену цибулю.

Крок 14. Помідори подрібніть на крупній тертці, але їх можна замінити томатним соусом або пастою.

Крок 15. Томатну масу пару хвилин посмажте, додавши до неї сіль з цукром і невеликою кількістю води. Цим соусом залийте рагу у формі. Увімкніть Духовку на 200°С.

Крок 16. Форму з рагу закрийте кришкою, щоб не википіла рідина, інакше буде запіканка, а не рагу, і поставте в духовку на 40 хвилин. Приготовлена в духовці овочеве рагу з капустою і картоплею сервіруйте до столу гарячим. Приємного апетиту!

Рагу з капустою, картоплею і кабачками

Рагу з капустою, картоплею і кабачками, особливо з молодими, буде у вас самодостатнім вечерею з невеликою кількістю калорій. Готуємо рагу в сковороді. Обсмажимо тільки морква з кабачками в невеликій кількості олії. Тушкуємо рагу в томатному соусі, а додаємо приправи за смаком.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Капуста – ½ невеликого качана.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Томатна паста – 2-3 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Овочі для рагу відразу почистіть і промийте. Моркву розрізати на кружки.

Крок 2. Молодий кабачок або цукіні наріжте тонкими полукружками.

Крок 3. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.

Крок 4. Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку і м’якоть розріжте на маленькі кубики.

Крок 5. Картоплю наріжте так само, як і кабачки.

Крок 6. У глибокій сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Обсмажте на ньому, на середньому вогні і протягом 5 хвилин нарізку моркви з кабачком.

Крок 7. Потім в сковороду перекладіть нарізку інших овочів, посипте сіллю з приправами, перемішайте і пару хвилин потушкуйте. Томатну пасту розведіть у склянці води, залийте овочі, добре перемішайте і тушкуйте рагу під кришкою протягом 20 хвилин.

Крок 8. До кінця гасіння додайте до овочів часник. Приготоване рагу з капустою, картоплею і кабачками розкладіть по порційних тарілках, доповніть зеленню і сервіруйте до столу гарячим. Приємного апетиту!

Овочеве рагу з м’ясом, капустою і картоплею

Овочеве рагу з м’ясом, капустою і картоплею буде більш ситним варіантом, але технологія приготування така ж, як і простого овочевого рагу. Овочі і м’ясо обсмажують окремо і потім тушкують. Спеції і прянощі додаються по особистому смаку. М’ясо для рагу підходить будь-який, тільки без кісточки, а пропорції інгредієнтів можна змінювати.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • М’ясо – 700 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту нашаткувати соломкою і обсмажити на розігрітому рослинному маслі до легкого золотистого кольору.

Крок 2. Картоплю почистити, промити, нарізати маленькими кубиками і на іншій сковороді обсмажити при помішуванні до золотистого кольору.

Крок 3. М’ясо промити, просушити серветкою, нарізати невеликими шматочками і обсмажити до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 4. У глибоку сковороду або казан перекласти обсмажену капусту і картоплю.

Крок 5. Потім до них перекласти обсмажене м’ясо, додати сіль з лавровим листом і перцем.

Крок 6. Налити в сковороду трохи води і згасити рагу на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом 30 хвилин, але чим довше будете гасити, тим смачніше вийде блюдо.

Крок 7. Приготоване овочеве рагу з м’ясом, капустою і картоплею розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу в гарячому або теплому вигляді. Приємного апетиту!

Рагу з капустою, картоплею і баклажанами

В сезон літніх овочів смачним, корисним, так і самодостатнім стравою буде у вас рагу з капустою, картоплею і баклажанами. У цьому рецепті до рагу додамо трохи печериць з часником і зеленню, нарізку овочів обсмажимо і згасимо в вершках.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Баклажан невеликий – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Капуста – 100 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Вершки 33% – 2 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Вода – 100 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Всі овочі з грибами почистити і промити. Дрібно нарізати цибулю з печерицями і обсмажити на невеликій кількості рослинного масла.

Крок 2. Тонкими полукружками нарізати баклажан, додати до цибулі і посмажити кілька хвилин до золотистого кольору.

Крок 3. Картоплю нарізати невеликими кубиками, капусту нашаткувати соломкою і перекласти їх до обсмаженою овочам.

Крок 4. Потім відразу додати нарізані кубиками помідори, сіль з будь приправою, налити трохи гарячої води і після початку кипіння, загасити ці овочі на невеликому вогні, під прикритою кришкою до м’якості картоплі.

Крок 5. Коли овочі будуть готові, додати до них дві ложки жирних вершків, дрібно нарізані часник і петрушку. Рагу ще раз перемішати, відкоригувати смак і через пару хвилин вогонь вимкнути.

Крок 6. Приготоване рагу з капустою, картоплею і баклажанами подати до столу гарячим. Приємного апетиту!

Овочеве рагу з куркою, картоплею і капустою

Овочеве рагу з куркою, картоплею і капустою вважається класичним варіантом з широкої лінійки овочевих рагу. Для нього обсмажуємо овочі і тушкуємо в томатному соусі. Куряче філе обсмажуємо окремо і додаємо до рагу майже в кінці тушкування, що збереже його соковитим. Готуємо рагу в сковороді.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Капуста – 150 гр.
  • Моркву – 130 гр.
  • Цибуля – 80 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 300 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати всі інгредієнти для рагу. Почистити і промити овочі. Філе курки сполоснути холодною водою і обсушити серветкою.

Крок 2. Картоплю нарізати маленькими кубиками, а капусту тонкою соломкою.

Крок 3. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Моркву подрібнити на крупній тертці.

Крок 4. Кубиками розміром не більше 1,5 см нарізати філе курки.

Крок 5. У сковороді розігріти дві ложки рости кового масла, обсмажити на ньому до рум’яного кольору нарізку цибулі, додати моркву і посмажити все разом ще пару хвилин.

Крок 6. До цих обсмаженою овочам перекласти нарізку картоплі з капустою і перемішати.

Крок 7. У воді розвести томатну пасту і перелити її в сковорідку. Овочі посипати сіллю з чорним перцем, додати нарізаний слайсами часник і згасити рагу на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом 20 хвилин, щоб овочі стали м’якими.

Крок 8. В іншій сковорідці розігріти інше рослинне масло і обсмажити на великому вогні шматочки філе до рум’яного кольору. Потім їх посипають сіллю з чорним перцем.

Крок 9. Обсмажене філе перекласти до рагу, перемішати і тушкувати страву під кришкою ще 10 хвилин. Зняти пробу і відкоригувати смак.

Крок 10. Приготоване овочеве рагу з куркою, картоплею і капустою розкласти по порційних тарілках, доповнити нарізкою зелені і сервірувати до столу гарячим. Приємного апетиту!