Соковите овочеве рагу з м’ясом, капустою і картоплею
Дане блюдо – перше, друге і салат в одній особі. М’ясо краще вибирати більш легке і менш соковите, так як у страві соковитості і так буде достатньо. Підійде індичка, курка і свинина. Яловичину краще не використовувати: вона ускладнить і без того об’ємне блюдо.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 1 ч. 5 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Перець солодкий болгарський – ½ шт.
- Часник – 1 зуб.
- Паста томатна – 4 ст. л.
- Вода – 300 мл
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Паприка – ½ ч. л.
- Суміш перців горошком – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 4-5 ст. л.
Процес приготування:
1. Перевіряємо куряче м’ясо на наявність жилок і плівки. Якщо вони є, обрізаємо їх гострим ножем. Промиваємо філе, висушуємо паперовим рушником і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Вливаємо олію у сковорідку. Ставимо на конфорку для розігріву. Включаємо плиту і чекаємо пару хвилин. Викладаємо м’ясо в ємність і обсмажуємо до появи рум’яності. Перекладаємо готове м’ясо в посуд з більш товстим дном.
2. Видаляємо шкірку з картоплі. Промиваємо під струменем теплої води. Нарізаємо на кубики середньої величини. Знову наливаємо масло в сковороду і повторюємо всі ті маніпуляції, які робили з м’ясом. Очищаємо часник і нарізаємо його як можна дрібніше. Додаємо в картоплю паприку, чорний перець і часник. Обсмажуємо близько хвилини і перемішуємо.
3. Зчищаємо гострим ножем верхній шар моркви. Промиваємо моркву і перець теплою водою. Злегка обтираем паперовим рушником. Перець розрізаємо і очищаємо від насіння і білих плівок. Ще раз промиваємо обидві частини перцю і висушуємо. Нарізаємо моркву і перець кубиками невеликого розміру.
4. Обсмажуємо моркву за тією ж схемою, за якою обсмажували картоплю і м’ясо. Обриваємо верхні капустяне листя і шаткуємо необхідна її кількість. Повторюємо алгоритм смаження.
5. У ємність з м’ясом викладаємо обсмажені моркву і картоплю. Перемішуємо всі інгредієнти. Додаємо сіль за смаком. Знову перемішуємо вміст ємності.
6. Висипаємо капусту і свіжий перець. Якщо необхідно, підсолюємо масу ще раз. Додаємо томатну пасту, суміш перців горошком і лаврові листочки. Заливаємо суміш водою і залишаємо на гасіння під закритою кришкою на 25 хвилин. Як тільки картопля стане м’яким, страву можна вважати готовим.
Приємного апетиту!