Як приготувати рагу з м’ясом, кабачками і картоплею на сковороді?
Щоб блюдо вийшло більш легким, в процесі приготування не варто додавати томатну пасту або сметану, якісь інші соуси. Помідори краще додати в подрібненому вигляді за 5 хвилин до повної готовності, а сметану – при подачі на стіл.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 1 ч. 15 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- М’ясо свиняче – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець солодкий болгарський – 1-2 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Кабачок – 1-2 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Зелень – 1-2 пучка.
- Масло олію – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свиняче м’ясо вивчаємо на присутність плівок і жилок. Видаляємо їх гострим ножем. Промиваємо свинину в теплій воді. Обтираем паперовим рушником зайву рідину. Кладемо м’ясо на обробну дошку і нарізаємо шматочками середнього розміру. Включаємо плиту на середній вогонь. Наливаємо в сковороду масло і ставимо її на конфорку для розігріву. Через хвилину викладаємо свинину і обсмажуємо її до появи золотистої скоринки, постійно перемішуємо (15-20 хвилин).
2. Позбавляємо цибуля від лушпиння. Дрібно нарізаємо його. Очищаємо моркву і промиваємо під струменем води. Нарізаємо її соломкою або кубиками. Висипаємо подрібнені інгредієнти в сковороду і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин.
3. Промиваємо болгарський перець. Розрізаємо його навпіл і видаляємо ножем серцевину. Знову промиваємо перець і нарізаємо його соломкою або кубиками. Відправляємо в сковороду і обсмажуємо 5 хвилин.
4. Очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо його теплою водою разом з кабачками. Картоплю і кабачки нарізаємо соломкою або кубиками. Якщо у вас молодий кабачок, шкірку не обрізаємо, якщо ні, то шкірку перед нарізкою необхідно обов’язково видалити. Додаємо кабачок і картоплю в сковороду.
5. Робимо вогонь поменше. Перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо гаситися під кришкою на 5 хвилин.
6. Промиваємо помідори. Обтираем їх кухонним рушником і нарізаємо кубиками (або соломкою). Додаємо до овочів і м’яса через 5 хвилин. Солимо і перчимо. Перемішуємо масу і залишаємо під закритою кришкою. Тушкуємо протягом 10 хвилин.
Приємного апетиту!