Овочевий суп на курячому бульйоні
Іноді після отримання курячої тушки залишаються частині спинки, крильця або ніжки, які можуть стати в нагоді в приготуванні бульйону. На підставі такого бульйону можна зварити смачний овочевий суп з сезонних овочів.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Цибуля – 1-2 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Картопля – 2 шт.
- Капуста цвітна – 100 гр.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Перець запашний горошком – 2-3 шт.
- Тушка куряча – 0,5 шт.
- Вода – 2,5 л
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Курку розрізати на частини, перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Після кипіння, знімайте з поверхні бульйону піну, додайте перець горошком і продовжуйте варити 30 хвилин.
2. Ріпчасту цибулю і часник дуже дрібно наріжте, обсмажте овочі на рослинному маслі до прозорості.
3. Моркву натріть на тертці, додайте її на сковороду і продовжуйте тушкувати овочі ще 3-5 хвилин.
4. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Картоплю наріжте невеликими кубиками, викладіть в каструлю, коли м’ясо буде готове, варіть 10-15 хвилин.
5. Коли картопля стане м’яким, викладіть в каструлю капусту і засмажку з цибулі і моркви. Посоліть і поперчіть суп за смаком, перемішайте і продовжуйте варити суп до м’якості капусти.
6. В кінці додайте рубану зелень, зніміть каструлю з вогню, прикрийте кришкою і дайте супу настоятися 15-20 хвилин. Овочевий суп на курячому бульйоні подавайте на обід в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!