Овочевий суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Овочевий суп на курячому бульйоні

Іноді після отримання курячої тушки залишаються частині спинки, крильця або ніжки, які можуть стати в нагоді в приготуванні бульйону. На підставі такого бульйону можна зварити смачний овочевий суп з сезонних овочів.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Картопля – 2 шт.
  • Капуста цвітна – 100 гр.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Перець запашний горошком – 2-3 шт.
  • Тушка куряча – 0,5 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку розрізати на частини, перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Після кипіння, знімайте з поверхні бульйону піну, додайте перець горошком і продовжуйте варити 30 хвилин.

2. Ріпчасту цибулю і часник дуже дрібно наріжте, обсмажте овочі на рослинному маслі до прозорості.

3. Моркву натріть на тертці, додайте її на сковороду і продовжуйте тушкувати овочі ще 3-5 хвилин.

4. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Картоплю наріжте невеликими кубиками, викладіть в каструлю, коли м’ясо буде готове, варіть 10-15 хвилин.

5. Коли картопля стане м’яким, викладіть в каструлю капусту і засмажку з цибулі і моркви. Посоліть і поперчіть суп за смаком, перемішайте і продовжуйте варити суп до м’якості капусти.

6. В кінці додайте рубану зелень, зніміть каструлю з вогню, прикрийте кришкою і дайте супу настоятися 15-20 хвилин. Овочевий суп на курячому бульйоні подавайте на обід в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!