Паста з креветками у вершковому соусі – оригінальна і неймовірно апетитні ідея для вашого домашнього вечері або обіду. Корисні морепродукти відмінно поєднуються з ситним вуглеводним компонентом і найніжнішим вершковим соусом. Для приготування страви беріть на замітку перевірені рецепти з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і своїх близьких!
Паста з креветками з вершковому соусі — класичний рецепт
З превеликим задоволенням хочу поділитися незвичайним рецептом пасти, приготовленої з креветками з вершковим соусом. Процес приготування страви відніме мінімальну кількість часу і доставить вам незабутнє задоволення.
Інгредієнти на
2 порц.
- Вершки 200 мл (жирних)
- Креветки свіжі 350 гр.
- Сіль за смаком
- Макарони 180 гр. (сорт Тальятелле)
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
- Часник 2 зуб.
- Орегано за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
- Як приготувати пасту з креветками у вершковому соусі? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти в необхідній кількості.
- Заморожені креветки викладіть в глибоку ємність і залийте окропом. Після чого злийте через сито або друшляк.
- Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте тонкими скибочками. Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Налийте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть часник і обсмажте до рум’яної скоринки.
- Після чого зніміть його з вогню. Розморожені креветки очистити від хвостиків, панцира і кишечника, викладіть на сковороду в часникове масло, додайте необхідну кількість жирних вершків, а також посоліть і поперчіть, додайте орегано за смаком.
- Постійно помішуючи, готуйте креветки приблизно 5-7 хвилин. Тим часом в глибоку каструлю наберіть велику кількість холодної води, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, посоліть і викладіть тальятелле. Готуйте на середньому вогні протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів.
- Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці і додайте в сковороду до креветок. Тальятелле відкиньте на друшляк.
- Потім розкладіть по порційних тарілках, зверху викладіть креветки з вершковим соусом. Петрушку ретельно промийте під водою, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте ножем. Страву прикрасити подрібненою зеленню і сиром «Пармезан». Подавайте пасту з креветками з вершковим соусом на стіл.
Приємного апетиту!
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом пасти з креветками в вершково-часниковому соусі. Блюдо виходить неймовірно смачним, ароматним і апетитним, відмінно підійде в якості святкового обіду або вечері. Приготуйте пасту, і ви не пошкодуєте.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 200 мл
- Креветки неочищені – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 400 гр.
- Пармезан – 70 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Масло вершкове топлене – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сир вершковий плавлений – 3 ст. л.
- Вино сухе біле – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Перш за все візьміть необхідну кількість креветок.
2. Креветки очистити від панцира, хвостиків і кишечника.
3. Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній у воді, потім дрібно нарубіть гострим ножем. Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, потім викладіть на неї топлене вершкове масло і налийте олію, викладіть подрібнений часник, періодично помішуючи, обсмажте його до розм’якшення.
4. Потім викладіть креветки, і періодично помішуючи, обсмажте буквально 3-5 хвилин, посоліть і поперчіть.
5. Невелика кількість креветок викладіть в глибоку ємність і відставте в сторону, вони знадобляться для прикраси страви.
6. До залишився кількості креветок в сковороду викладіть вершковий плавлений сир. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
7. Потім в сковороду налийте необхідну кількість жирних вершків, а також біле сухе вино. Доведіть соус до загусання.
8. У глибоку каструлю наберіть велику кількість холодної води і поставте на вогонь. Воду доведіть до кипіння, посоліть і викладіть необхідну кількість спагетті. Варіть протягом часу, зазначеного на упаковці.
9. Сир «Пармезан» натріть на крупній тертці і додайте в соус.
10. Готові спагетті злийте через друшляк або сито, а потім викладіть в сковороду до креветок і ретельно перемішайте.
11. Подавайте Блюдо порційно, попередньо прикрасивши зверху креветками і присипавши невеликою кількістю сиру пармезану.
Насолоджуйтесь неймовірно смачним і ситним обідом!
Дуже смачна паста карбонара у вершковому соусі з креветками
Любителям італійської кухні настійно рекомендую скористатися рецептом і приготувати пасту «Карбонара» у вершковому соусі з креветками. Таке блюдо без винятку оцінять як дорослі, так і діти. Паста «Карбонара» буде чудово виглядати як на святковому вечері, так і на сімейному обіді.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 250 мл
- Креветки неочищені – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 250 гр.
- Пармезан – 150 гр.
- Шинка – 200 гр.
- Трави італійські – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Першим ділом необхідну кількість шинки очистити від оболонки, а потім наріжте середнім за розміром кубиком.
2. В глибокий сотейник або сковороду викладіть нарізану шинку, а потім налийте жирні вершки. Пармезан натріть на крупній тертці, додати в сотейник. Поставте Сотейник на маленький вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до повного розплавлення сиру.
3. Потім додайте сіль, чорний мелений перець, італійські трави за смаком. Ретельно перемішайте масу і доведіть до кипіння.
4. Заморожені креветки залийте попередньо підготовленим окропом, а потім очистіть їх від панцира, хвостиків і кишечника.
5. Очищені креветки додайте в вершковий соус, ретельно перемішайте.
6. У глибоку каструлю налийте велику кількість води і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Потім викладіть необхідну кількість спагетті і готуйте на середній температурі протягом часу, зазначеного на упаковці. Після чого спагетті злийте через друшляк або сито і викладіть в сотейник.
7. Ретельно перемішайте блюдо. Готову пасту «Карбонара» у вершковому соусі з креветками подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Як приготувати пасту з вершково-сирному соусі з креветками
З великим задоволенням хочу поділитися рецептом пасти з вершково-сирним соусом і креветками. Таке блюдо я часто готую своїм близьким як на святковий стіл, так і на кожен день. Блюдо виходить неймовірно смачним, ситним і поживним.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 200 мл
- Креветки – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Фетучіні – 300 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Зелень – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Креветки візьміть відразу очищені. Це значно заощадить час на процесі приготування.
2. Зелень ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім струсіть від зайвої вологи. Скориставшись гострим ножем, подрібніть її.
3. Твердий сир натріть на крупній тертці.
4. У глибоку каструлю налийте велику кількість холодної води і поставте її на помірний вогонь. Доведіть до кипіння, а потім викладіть фетучіні в необхідній кількості. Готуйте на середньому вогні протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів. Після чого макаронні вироби відкиньте на друшляк або сито.
5. У сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість жирних вершків, потім додайте подрібнену зелень і натертий на крупній тертці сир. Постійно помішуючи дерев’яною ложкою, доведіть соус до загусання, посоліть і поперчіть його.
6. Наступним етапом викладіть очищені креветки, постійно помішуючи, готуйте приблизно 5 хвилин.
7. Потім в сковороду викладіть фетучіні і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
8. Готову пасту з вершково-сирним соусом і креветками подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
ПП паста з креветками з вершковим соусом
Всім, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своїм харчуванням і фігурою, рекомендую приготувати неймовірно смачну дієтичну пасту з креветками і вершковим соусом. Страва виходить не тільки смачним, але і збалансованим.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Вершки 10% – 200 мл
- Креветки тигрові – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- макаронні Вироби з твердих сортів – 200 гр.
- Пармезан – 40 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Базилік – за смаком
- Зелень – за смаком
- Помідори – 1 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Тигрові креветки промийте і викладіть в глибоку ємність. Улюблену зелень промийте, струсіть від зайвої вологи, подрібніть гострим ножем. Часник очистіть від лушпиння, промийте і подрібніть ножем або пропустіть через прес. Зелень і часник викладіть до тигровим креветок і добре перемішайте, залиште маринуватися приблизно на 10 хвилин.
2. Потім тигрові креветки очистити від панцира, хвостиків і кишечника.
3. Помідори ретельно вимийте, а потім викладіть в глибоку ємність і залийте попередньо підготовленим окропом приблизно на одну хвилину, після чого помідори перекладіть в холодну воду, а потім зніміть шкірку.
4. Королівські креветки наріжте на дрібні шматочки.
5. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, налийте невелику кількість оливкової олії і викладіть підготовлені креветки, періодично помішуючи, обсмажте їх буквально пару хвилин.
6. Потім в сковороду додайте необхідну кількість вершків жирністю 10%. Посоліть і поперчіть за смаком.
7. Підготовлені очищені помідори наріжте невеликими шматочками.
8. А потім відправте в сковороду. Листя базиліка ретельно промийте під водою, струсіть зайву вологу, порвіть їх руками і викладіть в сковороду.
9. Необхідну кількість сиру «Пармезан» натріть на крупній тертці. У каструлю налийте велику кількість води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, добре посоліть, а потім викладіть необхідну кількість макаронних виробів твердих сортів. Готуйте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів.
10. Після чого злийте через друшляк або сито. Готові макаронні вироби відправте в сковороду до соусу і ретельно перемішайте.
11. Дієтичну пасту з креветками з вершковим соусом подавайте на стіл порційно, присипавши подрібненим сиром і прикрасивши гілочкою базиліка.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування пасти з креветками у вершково-томатному соусі
Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий обід, рекомендую скористатися простим і дуже смачним рецептом пасти, приготовленої з креветками у вершково-томатному соусі. Блюдо виходить неймовірно апетитною, ароматним, насиченим смаком.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 100 мл
- Креветки тигрові – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- томатна Паста – 100 гр.
- Перець чорний – за смаком
- Масло вершкове – 30 гр.
- Базилік – пучок
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. У глибоку каструлю з товстим дном налити велику кількість холодної води, а потім поставте її на середній вогонь і доведіть до кипіння. Викладіть необхідну кількість спагетті і варіть протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів.
3. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, а потім подрібніть гострим ножем. Тигрові креветки очистити від панцира, кишечника і хвостиків.
4. Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні, потім викладіть необхідну кількість вершкового масла, повністю розтопіть його і додайте в сковороду подрібнений ріпчаста цибуля і часник, обсмажте до розм’якшення.
5. У глибокій ємності змішайте необхідну кількість жирних вершків і томатної пасти. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
6. А потім викладіть в сковороду. Добре перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
7. Викладіть підготовлені тигрові креветки. Готуйте буквально кілька хвилин, постійно помішуючи.
8. Спагетті злийте через сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла. Спагетті викладіть в сковороду, добре перемішайте і прогрійте до теплого стану.
9. Готову страву подавайте на стіл порційно, прикрасивши веточкой базиліка.
Приємного апетиту!
Паста з креветками та грибами у вершках
Не так давно довелося спробувати пасту з креветками та грибами у вершковому соусі. Блюдо вийшло неймовірно ніжним і соковитим. Така паста стане прикрасою будь-якого святкового торжества. Приготуйте, і ви не пошкодуєте.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 250 мл
- Креветки королівські – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Фетучіні – 150 гр.
- Пармезан – 60 гр.
- Часник – 9 зуб.
- Паприка – 1 ст. л.
- Печериці – 300 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Моцарелла – 60 гр.
Процес приготування:
1. Візьміть необхідну кількість королівських креветок очистіть від панцира, кишечника і хвостиків.
2. Печериці ретельно переберіть, очистіть від шкірки, а потім наріжте середніми за розміром шматочками.
3. Сир «Моцарелла» наріжте брусочками.
4. Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, а потім налийте невелику кількість рослинного масла.
5. На сковороду викладіть підготовлені шампіньйони і обсмажте до рум’яної скоринки, періодично помішуючи. Потім відсуньте їх на край сковороди, і викладіть підготовлені королівські креветки. Посоліть їх і додайте паприку.
6. Потім у сковороду влийте необхідну кількість жирних вершків, викладіть сир і ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і готуйте на невеликому вогні буквально 5 хвилин.
7. Тим часом в глибоку каструлю наберіть велику кількість води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть і викладіть необхідну кількість фетучіні. Готуйте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів. Після чого злийте через друшляк або сито, дайте стекти зайвої рідини.
8. Розкладіть фетучіні по порціях. Зверху викладіть креветки з грибами у вершковому соусі. Подавайте неймовірно смачне і ароматне блюдо на стіл.
Насолоджуйтеся апетитною пастою з креветками та грибами у вершковому соусі!
Дуже смачна паста з креветками і мідіями у вершковому соусі
Для любителів морепродуктів та італійської кухні настійно рекомендую скористатися неймовірно смачним рецептом і приготувати пасту з креветками і мідіями у вершковому соусі. Таке блюдо чудово буде виглядати в якості гарячого на святковому столі.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 300 мл
- Креветки заморожені очищені – 500 гр.
- соєвий Соус – за смаком
- Спагетті – 500 гр.
- заморожені Мідії очищені – 500 гр.
- Перець білий мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, потім промийте під холодною водою і наріжте гострим ножем. Глибоку розігрійте сковороду на помірному вогні. Налийте необхідну кількість рослинної олії і викладіть цибулю, обсмажте його до розм’якшення, періодично помішуючи.
2. Заморожені очищені креветки заморожені очищені мідії викладіть в різні ємності і залийте окропом. Після чого злийте їх через друшляк або сито.
3. Морепродукти викладіть до смаженій луку і, постійно помішуючи, обсмажте буквально кілька хвилин.
4. Влийте необхідну кількість жирних вершків, додайте соєвий соус за смаком і білий мелений перець. Постійно помішуючи, готуйте ще кілька хвилин. У глибоку каструлю налийте холодну воду, доведіть до кипіння, посоліть і викладіть спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів.
5. Після чого злийте їх через друшляк або сито. Розкладіть по порціях, зверху викладіть морепродукти у вершковому соусі.
6. Подавайте пасту з креветками і мідіями в вершковим соусі але стіл.
Приємного апетиту!
Паста з креветками і кальмарами у вершковому соусі
Сьогодні хочу запропонувати приготувати ще один цікавий рецепт пасти. Паста, приготовлена з креветками і кальмарами у вершковому соусі виходить незвичайно ароматною і соковитою. Страва стане чудовим варіантом для смачного і ситного обіду.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 250 мл
- Креветки – 350 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Спагетті – 500 гр.
- Сир твердий – 300 гр.
- Мідії – 250 гр.
- Філе кальмара – 200 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, потім подрібніть гострим ножем. Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, викладіть вершкове масло, а також додайте рослинне масло, повністю розтопіть, а потім викладіть подрібнену ріпчасту цибулю, обсмажте до рум’яної апетитною скоринки.
2. Потім в сковороду відправте креветки, мідії і філе кальмара, постійно помішуючи, обсмажте морепродукти буквально 5 хвилин.
3. Після чого влийте необхідну кількість жирних вершків, посоліть і поперчіть соус. Готуйте на невеликому вогні до загустіння, приблизно 5 хвилин.
4. Твердий сир натріть на крупній тертці.
5. Додайте подрібнений твердий сир в сковороду до соусу, перемішайте до повного його розплавлення. У глибоку каструлю налийте холодну воду, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть і викладіть необхідну кількість спагетті. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте спагетті протягом часу, зазначеного на упаковці.
6. Після чого спагетті злийте через друшляк або сито і викладіть в сковороду.
7. Ретельно перемішайте пасту і подавайте на стіл порційно.
Насолоджуйтеся пастою з креветками і кальмарами у вершковому соусі!
Паста з креветками і цукіні в домашніх умовах
Кожна господиня хоча б раз у житті готувала пасту з креветками. Сьогодні я пропоную приготувати пасту з креветками і цукіні у вершковому соусі. Яскрава святкова страва виходить ніжним, соковитим, чудово підійде на святковий сімейний вечерю.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 300 мл
- Креветки очищені – 260 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 300 гр.
- Цукіні – 200 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкове – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Цукіні ретельно вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім розрізати уздовж. Після чого наріжте тонкими напівкружечками.
3. Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, потім налийте невелику кількість оливкової олії і викладіть підготовлені цукіні. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення. Після чого зніміть їх з вогню.
4. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте під водою і наріжте гострим ножем або пропустіть через прес. Викладіть на сковороду, де обсмажувалися цукіні. Постійно помішуючи, обсмажте пару хвилин.
5. Після чого викладіть попередньо очищені креветки, постійно помішуючи, готуйте кілька хвилин. Посоліть, поперчіть за смаком.
6. Потім викладіть в сковороду обсмажені кабачки і влийте необхідну кількість жирних вершків. Готуйте кілька хвилин до загустіння на помірному вогні.
7. Улюблену зелень ретельно промийте під водою, струсіть від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем, додайте в соус.
8. У каструлю наберіть воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, добре посоліть і викладіть спагетті. Варіть протягом часу, зазначеного на упаковці. Потім спагетті злийте через друшляк або сито. Залиште, щоб зайва рідина скла. У глибокій ємності змішайте соус і зварені спагетті, добре перемішайте.
9. Готову пасту з креветками і цукіні у вершковому соусі подавайте на стіл порційно.
Приємного насолоди!