Як приготувати пасту з вершково-сирному соусі з креветками
З великим задоволенням хочу поділитися рецептом пасти з вершково-сирним соусом і креветками. Таке блюдо я часто готую своїм близьким як на святковий стіл, так і на кожен день. Блюдо виходить неймовірно смачним, ситним і поживним.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 200 мл
- Креветки – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Фетучіні – 300 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Зелень – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Креветки візьміть відразу очищені. Це значно заощадить час на процесі приготування.
2. Зелень ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім струсіть від зайвої вологи. Скориставшись гострим ножем, подрібніть її.
3. Твердий сир натріть на крупній тертці.
4. У глибоку каструлю налийте велику кількість холодної води і поставте її на помірний вогонь. Доведіть до кипіння, а потім викладіть фетучіні в необхідній кількості. Готуйте на середньому вогні протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів. Після чого макаронні вироби відкиньте на друшляк або сито.
5. У сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість жирних вершків, потім додайте подрібнену зелень і натертий на крупній тертці сир. Постійно помішуючи дерев’яною ложкою, доведіть соус до загусання, посоліть і поперчіть його.
6. Наступним етапом викладіть очищені креветки, постійно помішуючи, готуйте приблизно 5 хвилин.
7. Потім в сковороду викладіть фетучіні і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
8. Готову пасту з вершково-сирним соусом і креветками подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!