Пастила в сушарці – 8 рецептів в домашніх умовах, як зробити пастилу в сушарці для овочів і фруктів

Смачна пастила з смородини в сушарці

У електросушарці можна приготувати корисну і смачну пастилу з чорної смородини. Вибирають для заготівлі зрілу і м’яку ягоду. Її подрібнюють, варять пюре з додаванням цукру, кількість якого можна зменшувати за своїм смаком, і потім сушать. Пастила, виходить, за смаком схожою на мармелад. Розрахунок інгредієнтів вказана на 1 піддон сушарки. Готуємо пастилу з цукром.

Час готування: 11 годин.

Час приготування: 1 год.

Порції: 4.

Склад:

  • Чорна смородина – 500 гр.
  • Цукор – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте смородину. Її переберіть, видаляючи весь сміття. Потім промийте холодною водою і обов’язково просушіть на кухонному рушнику. Ягоду подрібніть до стану пюре за допомогою блендера.

Крок 2. Пюре перелийте в посуд для варіння варення і поваріть на невеликому вогні протягом 10 хвилин.

Крок 3. Гаряче пюре перетріть через густе сито, щоб видалити залишки шкірки.

Крок 4. Потім насипте до отриманого пюре розраховане кількість цукру і дерев’яною ложкою перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.

Крок 5. Цю ягідну масу перелийте в ту ж каструлю і уварите на невеликому вогні до консистенції густої сметани.

Крок 5. Потім це пюре охолодіть і збийте заглибним блендером.

Крок 6. Чисті піддони сушарки застеліть шматками пергаментного паперу або поліетиленової плівки і змастіть їх рослинною олією. На піддони викладіть смородинове пюре з цукром рівним шаром товщиною не більше 0,5 див.

Крок 7. Потім піддони помістіть в електросушарки. Включіть її на 10 годин і встановіть температуру 70°С.

Крок 8. Готову пастилу акуратно зніміть з піддонів і поверніть рулетами. Зберігайте цей десерт у чистій сухій банку.

Вдалих і смачних заготовок!