Смачна пастила з смородини в сушарці
У електросушарці можна приготувати корисну і смачну пастилу з чорної смородини. Вибирають для заготівлі зрілу і м’яку ягоду. Її подрібнюють, варять пюре з додаванням цукру, кількість якого можна зменшувати за своїм смаком, і потім сушать. Пастила, виходить, за смаком схожою на мармелад. Розрахунок інгредієнтів вказана на 1 піддон сушарки. Готуємо пастилу з цукром.
Час готування: 11 годин.
Час приготування: 1 год.
Порції: 4.
Склад:
- Чорна смородина – 500 гр.
- Цукор – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуйте смородину. Її переберіть, видаляючи весь сміття. Потім промийте холодною водою і обов’язково просушіть на кухонному рушнику. Ягоду подрібніть до стану пюре за допомогою блендера.
Крок 2. Пюре перелийте в посуд для варіння варення і поваріть на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
Крок 3. Гаряче пюре перетріть через густе сито, щоб видалити залишки шкірки.
Крок 4. Потім насипте до отриманого пюре розраховане кількість цукру і дерев’яною ложкою перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
Крок 5. Цю ягідну масу перелийте в ту ж каструлю і уварите на невеликому вогні до консистенції густої сметани.
Крок 5. Потім це пюре охолодіть і збийте заглибним блендером.
Крок 6. Чисті піддони сушарки застеліть шматками пергаментного паперу або поліетиленової плівки і змастіть їх рослинною олією. На піддони викладіть смородинове пюре з цукром рівним шаром товщиною не більше 0,5 див.
Крок 7. Потім піддони помістіть в електросушарки. Включіть її на 10 годин і встановіть температуру 70°С.
Крок 8. Готову пастилу акуратно зніміть з піддонів і поверніть рулетами. Зберігайте цей десерт у чистій сухій банку.
Вдалих і смачних заготовок!