Компот з полуниці у 3-літрових банках на зиму
Заготівля солодкого напою не складе великої праці. Зате взимку ви будете насолоджуватися вітамінами і корисними речовинами, які у великій кількості містяться в ягодах полуниці.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Ягоди полуниці – 250 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. У першу чергу потрібно підготувати банку для майбутнього компоту. Гарненько чистимо її за допомогою соди і промиваємо.
2. Беремо каструлю і наливаємо в неї воду. Ставимо на плиту. Доводимо її до кипіння на середньому вогні. В окремій ємності кип’ятимо ще трохи води для стерилізації.
3. Ягоди полуниці промиваємо і викладаємо в друшляк. Ставимо поверх миски. Чекаємо, поки стече зайва рідина. Позбавляємося від хвостиків і гнилих ягід. Обсушуємо і наповнюємо банку на 1/3. Засипаємо цукром полуницю.
4. Всі маніпуляції необхідно встигнути зробити до того, як закипить вода, щоб потім залити нею полуницю з цукром.
5. Тепер на дно ємності, призначеної для стерилізації, викладаємо рушник. Ставимо банку і накриваємо кришкою. Придавлюємо важким предметом і залишаємо на 30 хвилин. Ягоди повинні спливти на поверхню.
6. Закатуємо банку і перевертаємо, вкриваємо ковдрою до повного охолодження.
Приємного апетиту!