Полуниця на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з фото покроково

Компот з полуниці у 3-літрових банках на зиму

Заготівля солодкого напою не складе великої праці. Зате взимку ви будете насолоджуватися вітамінами і корисними речовинами, які у великій кількості містяться в ягодах полуниці.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Ягоди полуниці – 250 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. У першу чергу потрібно підготувати банку для майбутнього компоту. Гарненько чистимо її за допомогою соди і промиваємо.

2. Беремо каструлю і наливаємо в неї воду. Ставимо на плиту. Доводимо її до кипіння на середньому вогні. В окремій ємності кип’ятимо ще трохи води для стерилізації.

3. Ягоди полуниці промиваємо і викладаємо в друшляк. Ставимо поверх миски. Чекаємо, поки стече зайва рідина. Позбавляємося від хвостиків і гнилих ягід. Обсушуємо і наповнюємо банку на 1/3. Засипаємо цукром полуницю.

4. Всі маніпуляції необхідно встигнути зробити до того, як закипить вода, щоб потім залити нею полуницю з цукром.

5. Тепер на дно ємності, призначеної для стерилізації, викладаємо рушник. Ставимо банку і накриваємо кришкою. Придавлюємо важким предметом і залишаємо на 30 хвилин. Ягоди повинні спливти на поверхню.

6. Закатуємо банку і перевертаємо, вкриваємо ковдрою до повного охолодження.

Приємного апетиту!