Покроковий рецепт приготування полуничного джему на зиму в банках
Полуничний джем можна зберігати як у консервованому, так і неконсервированном вигляді. З двох кілограмів полуниці вийде відмінна вітамінна суміш, головне, щоб ягоди були без пошкоджень.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 3-6.
Склад:
- Ягоди полуниці – 2 кг
- Цукор – 2 кг
Процес приготування:
1. Всі ягоди перебираємо: позбавляємося від зіпсованих і видаляємо хвостики. Промиваємо полуницю, обсушуємо. У велику каструлю викладаємо чисті ягоди і засипаємо їх цукром. Злегка струшуємо, щоб цукор рівномірно розподілився.
2. Збиваємо полуницю блендером, щоб утворилася кашка.
3. Включаємо плиту і ставимо каструлю на конфорку. Доводимо до кипіння. Варимо на невеликому вогні: обсяг джему повинен зменшитися наполовину. Постійно помішуємо його і знімаємо пінку.
4. Коли полуничне желе буде майже готове, починаємо стерилізувати банки і кришки. Готовність джему перевіряємо так: набираємо в ложку трохи десерту і виливаємо на тарілку. Якщо полунична суміш не розтікається, значить джем готовий.
5. Заливаємо джем в банки і накриваємо їх кришками. Закатуємо і залишаємо остигати. Як тільки джем охолоне, відправляємо банки в комору.
Приємного апетиту!