Полуниця на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з фото покроково

Покроковий рецепт приготування полуничного джему на зиму в банках

Полуничний джем можна зберігати як у консервованому, так і неконсервированном вигляді. З двох кілограмів полуниці вийде відмінна вітамінна суміш, головне, щоб ягоди були без пошкоджень.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 3-6.

Склад:

  • Ягоди полуниці – 2 кг
  • Цукор – 2 кг

Процес приготування:

1. Всі ягоди перебираємо: позбавляємося від зіпсованих і видаляємо хвостики. Промиваємо полуницю, обсушуємо. У велику каструлю викладаємо чисті ягоди і засипаємо їх цукром. Злегка струшуємо, щоб цукор рівномірно розподілився.

2. Збиваємо полуницю блендером, щоб утворилася кашка.

3. Включаємо плиту і ставимо каструлю на конфорку. Доводимо до кипіння. Варимо на невеликому вогні: обсяг джему повинен зменшитися наполовину. Постійно помішуємо його і знімаємо пінку.

4. Коли полуничне желе буде майже готове, починаємо стерилізувати банки і кришки. Готовність джему перевіряємо так: набираємо в ложку трохи десерту і виливаємо на тарілку. Якщо полунична суміш не розтікається, значить джем готовий.

5. Заливаємо джем в банки і накриваємо їх кришками. Закатуємо і залишаємо остигати. Як тільки джем охолоне, відправляємо банки в комору.

Приємного апетиту!