Простий і смачний рецепт желе з агрусу на зиму без варіння
Такий варіант заготовки на зиму з агрусу не вимагає особливих навичок в кулінарії і дозволяє зберегти для домашніх корисне і смачне ласощі. Його можна використовувати в якості інгредієнта для випічки, додавати в приготуванні каш і молочних десертів.
Час приготування: 45 хв – для готування, 3 доби – для настоювання.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Агрус – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода питна негазована – 0,5 л
Процес приготування:
1. Ягоди промити, видалити плодоніжки і хвостики і обсушити їх за допомогою паперових рушників.
2. У підходящою за обсягом жароміцної ємності з’єднати підготовлений аґрус, потрібний об’єм води і цукру, добре все перемішати і залишити на добу, укривши ягоди бавовняною тканиною.
3. Через добу доводимо вміст каструлі до кипіння і відразу вимикаємо, не дозволяючи їй зваритися. Процедуру повторити кілька разів. Потім пропускаємо агрус через м’ясорубку або блендер.
4. Підготувати скляну тару для зберігання желе і простерилізувати її.
]
5. Розкласти желе по баночках і щільно їх закупорити. Зберігати крыжовниковое желе в прохолодному місці, подавати до здобі або морозива.