Протертий агрус без варіння з цукром на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт желе з агрусу на зиму без варіння

Такий варіант заготовки на зиму з агрусу не вимагає особливих навичок в кулінарії і дозволяє зберегти для домашніх корисне і смачне ласощі. Його можна використовувати в якості інгредієнта для випічки, додавати в приготуванні каш і молочних десертів.

Час приготування: 45 хв – для готування, 3 доби – для настоювання.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода питна негазована – 0,5 л

Процес приготування:

1. Ягоди промити, видалити плодоніжки і хвостики і обсушити їх за допомогою паперових рушників.

2. У підходящою за обсягом жароміцної ємності з’єднати підготовлений аґрус, потрібний об’єм води і цукру, добре все перемішати і залишити на добу, укривши ягоди бавовняною тканиною.

3. Через добу доводимо вміст каструлі до кипіння і відразу вимикаємо, не дозволяючи їй зваритися. Процедуру повторити кілька разів. Потім пропускаємо агрус через м’ясорубку або блендер.

4. Підготувати скляну тару для зберігання желе і простерилізувати її.

]

5. Розкласти желе по баночках і щільно їх закупорити. Зберігати крыжовниковое желе в прохолодному місці, подавати до здобі або морозива.