Пиріг з ревенем – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пиріг з ревенем — дуже смачна випічка, яка сподобається любителям кислуватого присмаку. Ревінь – специфічне рослина, яка до того ж не дуже поширене в наших широтах. Він має злегка кислуватим смаком, що нагадує яблука, і дуже тонким ароматом, завдяки чому активно використовується у випічці в поєднанні сиром, сметаною або фруктами.

Пишний пиріг з ревенем з дріжджового тіста в духовці

Сметанна заливка в рецепті буде відтіняти кислинку і зробить пиріг більш соковитим і м’яким.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сухі дріжджі 6 гр.
  • Борошно пшеничне 450 гр.
  • Ванільний цукор 1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Для начинки:
  • Ревінь-400 гр.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Печиво пісочне 4 шт.
  • Сметана 125 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Ванільний цукор 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з ревенем? Зверніть увагу, що всі інгредієнти, які потрібні для приготування тіста повинні бути кімнатної температури. Молоко злегка підігрійте в мікрохвильовій печі, додайте 1 чайну ложку цукру і дріжджі, ретельно перемішайте і залиште на 15-20 хвилин. За цей час має утворитися «шапочка» з піни.
  2. У досить велику глибоку миску просійте борошно, додайте обидва види цукру і дрібку солі і перемішайте. Поступово вмішайте молочно-дріжджову суміш і замісити тісто, потім додайте до нього жовтки і розм’якшене вершкове масло.
  3. Вимішуйте тісто, поки воно не перестане липнути до рук і не стане гладким. За необхідності, додайте ще трохи борошна, щоб тісто було більш щільним, скачайте його в кулю і залишити підніматися в теплому місці протягом години.
  4. Тим часом наріжте ревінь невеликими шматочками, перекладіть в миску, перемішати з цукром і залиште на пару хвилин, щоб овоч пустив сік. Злегка пам’ятаєте ревінь руками. Потім відкиньте суміш на друшляк, щоб сік стек в окрему ємність, він надалі знадобиться.
  5. Пісочне печиво подрібніть в крихту з допомогою блендера.
  6. Змастіть форму для випічки невеликою кількістю масла, розкачайте тісто в круглий пласт з запасом на борти, перенесіть на форму і утрамбуйте. Дно присипте крихтою печива.
  7. Рівномірним шаром викладіть ревінь поверх крихти.
  8. В окремій мисці змішайте сметану, сік ревеню, яйце і ванільний цукор і вилийте заливку на ревінь. Дайте страві постояти 15-20 хвилин.
  9. Приберіть форму в розігріту до 180 С духовку і випікайте протягом 30 хвилин до появи золотистої скоринки. Готового пирога дайте охолонути до кімнатної температури.

Приємного апетиту!

Як спекти смачний пиріг з ревенем з листкового тіста?

Легке і хрустке листкове тісто чудово відтіняє смак і текстуру кислуватого варення з ревеню, а кмин надає пирога насичений пряний аромат.

Час готування: 100 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Ревінь – 500 гр.
  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Вода – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Переберіть ревінь, промийте його під проточною водою і очистіть від жорстких волокон.

2. Наріжте стебла на шматочки довжиною близько 1-1,5 сантиметра, складіть у каструлю, залийте половиною склянки води, додайте цукор і поставте на вогонь.

3. У другій половині склянки з холодною водою картопляний крохмаль розведіть.

4. Періодично помішуючи, доведіть ревінь до кипіння. Проваріть його ще протягом 5 хвилин, за цей час стебла повинні розваритися.

5. Додайте до ревеню ванільний цукор і розведений крохмаль і варіть, постійно помішуючи, поки суміш не загусне до консистенції киселя.

6. Розморожене тісто розділіть на 2 частини, розкачати в пласти за розміром дека. Один з них повинен бути приблизно на три сантиметри більше, щоб можна було сформувати пирога бортики. Перекладіть на деко більший пласт тесту, злегка наколіть виделкою і викладіть зверху начинку.

7. Посипте джем з ревеню рівномірним шаром кмину.

8. Накрийте пиріг другим шаром тіста, зробіть надрізи і злегка розтягніть в сторони. Надлишки тесту защипайте з боків.

9. Тісто змастіть зверху яйцем, щоб при випіканні вийшла рум’яна кірочка, і посипте кунжутом.

10. Випікайте пиріг протягом 50 хвилин в розігрітій до 180 С духовці з включеною конвекцією або режимом «Гриль». Готового блюда дайте охолонути до кімнатної температури і можете подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пирога з ревенем з пісочного тіста

Пиріг на пісочному тісті за рецептом Джеймі Олівера виходить дуже щільним, ситним і хрустким, а аромат і злегка кислуватий смак ревеню надає йому свіжості. Сметанна заливка допомагає не пересушити пиріг, а також відтіняє смак начинки.

Час готування: 180 хвилин

Час приготування: 70 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Сухарна пудра – 100 гр.
  • Сіль – щіпка;
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Ревінь – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком;
  • Печиво – 3 шт.

Процес приготування:

1. Промийте ревінь під проточною водою, очистіть його від шкірки, наріжте невеликими шматочками і засипте цукром. Залиште його на деякий час, щоб виділився сік.

2. Для пісочного тіста змішайте масло, цукрову пудру і сіль. Масло повинне бути твердим і при перемішуванні у вас вийде щось, що нагадує крихту. Потім вмішайте просіяне борошно і жовтки. Не варто занадто довго вимішувати тісто, щоб масло не почало танути, тому, як тільки маса стала однорідною, скачайте його в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 1 годину. По закінченні вказаного часу розкачайте тісто в круглий пласт під розмір вашої форми для випічки, не забудьте додати 2-3 сантиметри для створення бортиків. Перекладіть тісто на форму і утрамбуйте.

3. Наколіть дно піщаної основи, зверху постеліть фольгу або пергамент і засипте квасолею або горохом, щоб у процесі випікання тісто не вздувалось. Випікайте корж в духовці при температурі 180 С протягом 15 хвилин.

4. Готовність коржа можна визначити по злегка подрумянившимся бортикам. Не страшно, якщо основа в центрі ще влажновата. Зніміть з коржа пергамент з вантажем, можете зберегти його до наступного приготування такого тесту. Дно посипте піщаної основи подрібненим печивом.

5. Поверх крихти рівним шаром викладіть ревінь, попередньо віджавши його від соку.

6. Сік ревеню змішайте з яйцем, сметаною, ваніліном і залийте сумішшю пиріг.

7. Випікайте страву при тих же 180 С протягом 30 хвилин.

8. Готового пирога дайте охолонути до кімнатної температури. За бажанням можна подавати його, присипавши зверху тонким шаром цукрової пудри.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачний яблучний пиріг з ревенем в духовці

Бісквітний пиріг з яблуками і ревенем місцями дуже нагадує шарлотку, він вологий, злегка кислуватий і дуже ніжний. Яблука краще брати солодкі, щоб створювався цікавий контраст смаку.

Час готування: 150 хвилин

Час приготування: 60 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 70 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Ревінь – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яблуко – 300 гр.
  • Волоський горіх – 40 гр.
  • Цукрова пудра – за бажанням;

Процес приготування:

1. Ревінь попередньо промийте і очистіть від жорстких волокон. Поріжте стебло великими шматками, покладіть в глибоку миску, засипте цукром, перемішайте і залиште на кілька хвилин, щоб виділився сік.

2. В окремій мисці збийте яєчний білок до м’яких піків.

3. По одній ложці, продовжуючи збивати білки, введіть весь цукор, а потім по одному введіть жовтки.

4. Заздалегідь змішайте борошно, крохмаль і корицю і по частинах просіяти у яєчну масу. Акуратно перемішати лопаткою, щоб не пошкодити структуру бісквіта.

5. Відкиньте ревінь на друшляк і злити сік. Яблука поріжте на кубики середньої величини і додайте в тісто разом з шматочками стебла. Обережно перемішайте.

6. Застеліть дно своєї форми для випічки пергаментом, а бортики при необхідності змастіть невеликою кількістю масла. Вилийте в неї тісто, розрівняйте поверхню і посипте зверху крупно покришеним волоським горіхом.

7. Приберіть пиріг в попередньо розігріту до 180 С духовку і випікайте протягом 40-50 хвилин, залежно від діаметра вашої форму і товщини бісквіта. Готовність можна визначити за подрумянившейся скоринці і з допомогою дерев’яної шпажки, до якої не має нічого прилипнути, якщо увіткнути її всередину пирога.

8. Готовий десерт дістаньте з форми і залиште остигати на решітці, щоб знизу не конденсувалася волога і не розмочувала бісквіт. Посипте пиріг зверху тонким шаром цукрової пудри і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пирога з ревенем і сиром

Поєднання сиру і ревеню досить незвичайне, але дуже смачне. Такий пиріг точно сподобається любителям легкої кислинки у випічці, а ті, хто любить десерти якнайсолодше, можуть посипати пиріг зверху тонким шаром цукрової пудри.

Час приготування: 120 хвилин

Час приготування: 60 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Розпушувач – ½ ч. л.

Для начинки:

  • Ревінь – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сир – 350 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор ванільний – за смаком;

Процес приготування:

1. У чашу міксера покладіть вершкове масло, борошно, розпушувач і цукор і збийте все до стану крихти. Додайте яйця і замісіть м’яке тісто.

2. Не вимішуйте тісто занадто довго, щоб масло не почало танути від тепла рук. При необхідності додайте ще трохи борошна. Як тільки тісто стане однорідним, скачайте його в кулю, загорніть в плівку і приберіть на 30 хвилин у холодильник.

3. Тим часом приготуйте сирну начинку. Подрібніть Блендером сир до пастоподібної консистенції, потім додайте два види цукру, розм’якшене вершкове масло, жовтки і лимонну цедру і перемішайте все до однорідності.

4. Залишилися від яєць білки збийте до появи піни у м’яких піків і невеликими частинами введіть в сирну масу. Перемішуйте дуже акуратно, щоб білки не осіли.

5. Промитий ревінь очистити від жорстких волокон і наріжте на шматки довжиною, рівній ширині вашої форми для випічки.

6. Охолоджене тісто розкачайте в пласт, за бажанням можете зробити його на кілька сантиметрів більше, ніж ваша форма, щоб сформувати пирога бортики.

7. Поверх покладеного в форму тіста викладіть начинку і на довершення розкладіть на ній стебла ревеню, злегка утоплюючи їх у сирній масі.

8. Випікайте пиріг у духовці при 180 С протягом 45-50 хвилин. Готовий десерт остудіть до кімнатної температури і за бажанням посипте тонким шаром цукрової пудри.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний і пишний пиріг з ревенем на кефірі?

Заливний пиріг на кефирном тесті виходить дуже ніжним і пишним. Його можна готувати на кислому молоці, ряжанка або рідкої сметані, а також змінювати начинку, додаючи різні фрукти і ягоди для отримання нових смаків.

Час приготування: 120 хвилин

Час приготування: 60 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 500 мл
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Ванілін – 2 щіпки;
  • Ревінь – 5 стебел;

Процес приготування:

1. Попередньо промиті стебла ревеню очистіть від жорстких волокон і поріжте невеликими шматочками. Засипте цукром, перемішайте і залиште на кілька хвилин.

2. За допомогою міксера збийте яйця з цукром, олією і ваніліном.

3. В отриману суміш влийте кефір, додайте соду і борошно і ще раз збийте до однорідності.

4. Форму для випічки застелити пекарської папером або змастіть невеликою кількістю масла. Залийте в неї тісто і зверху розкладіть ревінь. Якщо хочете, щоб начинка була всередині пирога, то поділіть тісто на дві частини у співвідношенні приблизно 2:1 і залийте у форму шарами: велика частина тесту, начинка, частина тесту.

5. Випікайте пиріг у духовці, попередньо розігрітій до 180 С, протягом 30-35 хвилин. Готовий десерт повинен покритися золотисто-коричневої хрусткою скоринкою. Дайте йому охолонути до кімнатної температури і при бажанні перед подачею можете посипати зверху тонким шаром цукрової пудри.

Приємного апетиту!

Соковитий і ароматний пиріг з ревенем і полуницею

Завдяки великій кількості соку, що міститься в начинці, здобне тісто добре просочується і стає соковитим, немає відчуття, що випічку пересушили. А якщо готувати тісто на яйцях, а виключно на жовтках, то воно буде ще ніжніше.

Час готування: 180 хвилин

Час приготування: 60 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Полуниця 400 гр.
  • Ревінь – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра для прикраси;

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Молоко – 125 гр.
  • Дріжджі – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми;

Для хрусткої посипання:

  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Мигдаль – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Мигдальні пластівці – для прикраси;

Процес приготування:

1. У глибоку миску покладіть молоко, дріжджі і цукор, збийте за допомогою міксера до повного розчинення дріжджів. По одному введіть в суміш жовтки, продовжуючи збивати суміш. Потім додайте вершкове масло, по частинах введіть просіяне борошно і замісіть руками тісто. Воно повинно бути дуже ніжним і м’яким і спочатку може сильно липнути до рук. Вимішуйте його протягом 8-10 хвилин, за необхідності підсипаючи борошно, поки тісто не стане гладким і перестане прилипати до рук.

2. Сформуйте з тіста кулю, покладіть в глибоку миску, змащену невеликою кількістю рослинної олії, щільно закрийте харчовою плівкою і приберіть підходити в тепле місце на 1-1,5 години. По закінченні вказаного часу перекладіть тісто у форму, в якій будете запікати пиріг, і розтягніть його по периметру, створюючи з боків невеликі бортики. Намагайтеся зробити шар тесту максимально рівномірним.

3. Полуницю і ревінь наріжте невеликими кубиками, покладіть в глибоку миску, засипте цукром і крохмалем і ретельно перемішайте.

4. Викладіть начинку рівним шаром поверх дріжджового тіста.

5. Для приготування хрусткої посипання змішайте всі інгредієнти, за винятком мигдалевих пластівців, з допомогою блендера. Зверніть увагу, що масло має бути охолодженим, щоб суміш з вигляду нагадувала крихту. При відсутності блендера масло натріть на крупній тертці, щоб було зручніше і швидше змішувати.

6. Отриману крихту рівномірно розподіліть поверх начинки і присипте мигдальними пластівцями.

7. Випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин в розігрітій до 180 С духовці. Він повинен буде помітно піднятися, а посипання придбати золотистий відтінок. Готовність можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажці: вона повинна виходити сухою з пирога.

8. Готовий пиріг залиште спочатку остигати у формі на 10 хвилин, щоб зійшла основний жар, потім вийміть звідти і перекладіть на решітку, щоб низ не розмочувався конденсатом. Перед подачею можна посипати зверху тонким шаром цукрової пудри.

Приємного апетиту!

Як приготувати домашній пиріг з ревенем в мультиварці?

Сам по собі пиріг з ревеню дуже смачний, соковитий, з легкою кислинкою, нагадує смак зелених яблук, але його приготування в духовці займає досить багато часу. Випічка в мультиварці скорочує час приготування практично в два рази, і при цьому його неможливо буде випадково пересушити.

Час готування: 85 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Ревінь – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Яблуко – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Лимонний сік – 1-2 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка;
  • Цукрова пудра для прикраси;

Процес приготування:

1. Промийте ревінь під проточною водою і зніміть верхній шар за допомогою ножа або овочечистки. Наріжте невеликими кубиками, приблизно 1-1,5 сантиметра.

2. За допомогою блендера збийте яйця з цукром до появи великої піни і розчинення цукру. Також це можна зробити за допомогою ручного віночка або виделки.

3. В яєчну суміш всипте борошно, розпушувач і ванілін, знову збийте до однорідності.

4. Наріжте яблука на четвертинки, вийміть з них серцевину і поріжте скибочками завтовшки приблизно з шматочки ревеню. Щоб вони не окислювалися і не темніли, збризніть їх невеликою кількістю лимонного соку.

5. У тісто викладіть порізані яблука і стебла ревеню і ретельно перетягніть, щоб вони рівномірно розподілилися.

6. Чашу мультиварки змастіть тонким шаром масла і влийте в неї тісто з начинкою.

7. Щільно закрийте кришку, виберіть на панелі режим «Випічка» і встановіть таймер на 1 годину.

8. Коли агрегат сповістить вас про закінчення зазначеного часу, вийміть пиріг з чаші, за необхідності допомагаючи собі лопаткою. Викладіть його на решітку і дайте охолонути.

9. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.

Приємного апетиту!