Пиріг з суницею – 7 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з суницею – відмінний привід покликати гостей або зібрати родину за одним столом. Випічку можна подавати з чаєм або іншими напоями. Пропонуємо до вашої уваги яскраві варіанти приготування суничного пирога. Оцініть кулінарну збірку з фото і покроковим описом процесу.

Пишний пиріг з лісової суниці в духовці

Лісова суниця володіє особливим ароматом. Її можна використовувати у приготуванні домашнього пирога, який як не можна краще підійде для сімейного чаювання. Порадуйте своїх близьких солодким ягідним частуванням.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Листкове тісто 250 гр.
  • Суниця 2 ст. лісовий
  • Цукор-пісок 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з суницею в духовці? Ретельно перебираємо лісову суницю. Після вимочуємо її у воді, щоб очистити від усіх забруднень.
  2. Листкове тісто тонким шаром викладаємо на деко.
  3. Рівномірно розподіляємо по ягоди листкової основі. Акуратно підверніть краю, щоб начинка не розвалилася.
  4. Рівномірно посипаємо суницю потрібною кількістю цукру.
  5. Випікаємо пиріг 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Тепле ласощі з легким рум’янцем і лісової начинкою готово. Можна подавати до столу!

Повітряний пиріг з суницею на дріжджовому тесті

Приготоване на дріжджах тісто робить домашні пироги пишними і рум’яними. Випічку можна виконати з додаванням ароматною суничної начинки. Беріть на замітку просту кулінарну ідею.

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Суниця – 3 склянки
  • цукрова Пудра – 100 гр.

Процес приготування:

1. Нагріваємо молоко і розмішуємо в ньому сухі дріжджі. Залишаємо суміш на 15 хвилин.

2. В цей час збиваємо яйце з цукром до його розчинення. Борошно просіваємо і додаємо в неї розм’якшені шматочки вершкового масла.

3. З’єднуємо яєчну суміш з борошна. Доповнюємо це дріжджовим продуктом. Вимішуємо тісто до однорідності і залишаємо його на 1 годину в теплому місці.

4. Через деякий час тісто знову розминаємо руками. Відриваємо від нього невеликий шматочок для прикраси.

5. Більший шматок тіста розкачуємо і кладемо його в форму для випікання.

6. На тісто кладемо суницю і посипаємо її цукровою пудрою. Накриваємо начинку тонкими смугами тесту. Випікаємо десерт 35 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Яскравий суничний пиріг на дріжджовому тесті готовий. Прикрашайте його цукровою пудрою і подавайте до столу.

Відкритий пиріг зі свіжою суницею в духовці

Хочете приємно здивувати гостей ароматною випічкою? Приготуйте відкритий пиріг з начинкою з свіжої суниці. Солодке блюдо порадує смаком і презентабельним зовнішнім виглядом. Оцініть цікавий домашній рецепт.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Суниця – 2 склянки
  • Варення – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Вершкове масло нарізаємо на невеликі шматочки.

2. У глибокий посуд відправляємо борошно, цукор, масло і яйця.

3. Вимішуємо продукти до отримання однорідної пористої маси.

4. Продукт розминаємо руками до утворення гладкого кома. Загортаємо його в харчову плівку і ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.

5. Охолоджене тісто рівномірно розподіляємо по формі. Накриваємо основу фольгою і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.

6. Варення нам знадобиться для обмазки. Вибирайте ласощі червоного кольору.

7. Готовий корж трохи охолоджуємо і обмазуємо сметаною.

8. Далі заповнюємо продукт промитої суницею. Поливаємо частування варенням і ставимо в холодильник на 20 хвилин. Готово!

Як спекти смачний пісочний пиріг з суницею в духовці?

Яскравою основою для суничного пирога стане ніжне пісочне тісто. Домашнє частування буде танути в роті. Оцініть простий рецепт для вашого чаювання з близькими або гостями.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Суниця – 2 склянки

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо на робочу поверхню. Сюди ж додаємо розпушувач, половину цукру і невеликі шматочки вершкового масла.

2. Вимішуємо продукти руками до утворення щільного тіста. Далі його загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

3. В цей час збиваємо яйця з цукром. Сюди ж відправляємо і крохмаль.

4. Нагріваємо молоко і вливаємо його тонким струменем в яєчну суміш.

5. Ставимо посуд з вмістом на водяну баню. Помішуємо і готуємо до загустіння.

6. Готовий крем накриваємо харчовою плівкою і даємо йому охолонути.

7. Охолоджене тісто рівномірно розподіляємо по формі. Випікаємо його 40 хвилин при температурі 160 градусів.

8. Випечений пісочний корж обмазуємо кремом. Посипаємо поверхню промитої суницею. Яскравий пиріг для вашого столу готовий.

Швидкий заливний пиріг з суницею в домашніх умовах

М’який і ніжний заливний пиріг можна легко приготувати в домашніх умовах. Особливий аромат і смак солодкого частування надає стигла суниця. Оцініть рецепт оригінального десерту.

Час готування: 1 год

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Суниця – 150 гр.

Процес приготування:

1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску і збиваємо їх разом з дрібкою солі.

2. Додаємо в яєчну суміш цукор і продовжуємо збивати.

3. Слідом вливаємо потрібну кількість кефіру.

4. Продовжуємо працювати міксером.

5. Відправляємо в масу просіяне з содою борошно.

6. Збиваємо вміст до зникнення грудочок. Тісто повинне вийти рідким.

7. У форму для випікання кладемо пергаментний папір, змащену вершковим маслом. Виливаємо тісто і зверху викладаємо промиту і просушену суницю.

8. Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і після подаємо до столу. Готово!

Простий і смачний пиріг з сиром і суницею

Неймовірно яскравий за смаком і привабливий десерт – пиріг з суницею і сиром. Ніжне частування можна подавати до сімейного чаювання або святкового столу. Беріть на замітку цікавий рецепт.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Сметана – 60 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир – 500 гр.
  • Суниця – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Масло – 1,5 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо разом з сіллю в глибоку тарілку.

2. Сюди ж занурюємо шматочки вершкового масла.

3. Старанно розтираємо продукти між собою.

4. Доповнюємо масу цукром і сметаною.

5. Вимішуємо вміст до утворення щільного кома. На час залишаємо тісто.

6. Приступимо до приготування начинки. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо міксером у пишну піну.

7. Невеликий шматок вершкового масла розтираємо з цукром.

8. У масляну суміш вмішуємо яєчні жовтки.

9. Далі водимо сир і продовжуємо збивати до утворення гладкого складу.

10. Опускаємо в масу збиті білки. Розмішуємо лопаткою.

11. Тісто акуратно розподіляємо по формі.

12. Виливаємо частину сирної начинки.

13. Далі викладаємо промиту суницю і посипаємо її крохмалем.

14. Закриваємо ягоди залишилася сирною масою.

15. Випікаємо блюдо 50 хвилин при температурі 180 градусів.

16. Яскравий пиріг з сиром і суницею готовий. Прикрашайте його за своїм смаком і подавайте до столу.

Покроковий рецепт приготування пирога з замороженої суницею

Домашній ягідний пиріг можна приготувати з замороженої суницею. Яскраве частування стане справжньою прикрасою вашого столу. Подавайте разом з чаєм або іншими напоями.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Суниця заморожена – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Розбиваємо курячі яйця в миску і додаємо до них сто грам цукру. Збиваємо продукти.

2. Вливаємо в яєчну суміш заздалегідь розтоплене і охолоджене вершкове масло.

3. Сюди ж просіваємо борошно.

4. Вимішуємо тісто і в кінці додаємо розпушувач.

5. Заморожену суницю засипаємо цукром. Розмішуємо.

6. Вливаємо тісто у форму для випікання. По верху розподіляємо ягідну начинку.

7. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 200 градусів. Після пиріг можна ділити на порції і подавати до столу.