Пиріг з варенням — проста і смачна домашня випічка в духовці. Всі ми не раз задавалися питанням: куди використати банку варення, яке вже скоро зацукрувався? Відповідь проста і смачний – з цього варення можна приготувати цілу плеяду смачних пирогів. І саме різні способи їх приготування і буде ця стаття.
Швидкий пиріг з варенням на швидку руку в духовці
Цей рецепт підійде тим, кому терміново потрібно приготувати випічку до чаю, але у кого немає часу на приготування складних пирогів. Тісто готується досить швидко, а для начинки підійде баночка домашнього або купованого варення. В результаті вийде дуже смачний пиріг, на який не піде багато часу.
Інгредієнти на
8 порц.
- Борошно пшеничне 3.5 склянки
- Цукор-пісок 200 гр.
- Сода харчова ½ ч. л.
- Масло вершкове 150 гр.
- Варення 200 гр.
- Оцет столовий 9% ½ ст. л.
- Ванільний цукор 1.5 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
Процес приготування:
- Як спекти швидкий пиріг з варенням в духовці на швидку руку? Змішуємо вершкове масло з цукром і ваніліном, перемішуємо до однорідності. Вливаємо яйця, перемішуємо.
- Додаємо до суміші гашену оцтом соду. Насипаємо три склянки борошна, залишивши приблизно півсклянки. Вимішуємо тісто і ділимо його на дві частини, побільше і поменше.
- У меншу частину тіста висипаємо залишки борошна і вимішуємо руками. Загортаємо тісто у харчову плівку і прибираємо охолоджуватися в холодильник.
- Розкачуємо тісто під форму для випікання. Вистилаємо дно форми пергаментом і викладаємо на нього тісто.
- На тісто викладаємо варення, охолоджене тісто натираємо над варенням на крупній тертці. Випікаємо пиріг протягом півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці. Приємного чаювання!
Пишний і повітряний пиріг на кефірі з варенням в духовці
Дуже легкий рецепт пишного і ніжного торта. Він виходить делікатним, смачним, не кришиться і відмінно виглядає, а головне – його дуже легко і швидко приготувати, а інгредієнти для такого пирога можна знайти на кожній кухні.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Варення – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Яйця – 2 шт.
Процес приготування:
1. Додаємо до варенню соду, ретельно перемішуємо. Залишаємо суміш на 5 хвилин.
2. За ці 5 хвилин сода вступить в реакцію з варенням. Підсумком буде об’ємна біла маса.
3. Додаємо цукор, кефір, при цьому не перестаємо помішувати суміш.
4. Вбиваємо яйця і поступово додаємо борошно. Тісто буде трохи рідкуватим.
5. Застеляємо пергаментом форму для випікання і змащуємо олією. Рівномірно викладаємо тісто на форму і випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
6. Коли готовий пиріг охолоне, прикрашаємо його цукровою пудрою або апельсинової стружкою. Приємного апетиту!
Неймовірно смачний пиріг c варенням з пісочного тіста
Пісочне тісто – чи не найбільш швидке і просте у приготуванні. Крім того, таке тісто дуже легко використовувати для виготовлення прикрас на пирогах. А начинка з домашніх заготовок не тільки скоротить час приготування, але і стане гарантом того, що пиріг вийде смачний і соковитий.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Ванілін – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Варення густе – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Розм’якшуємо вершкове масло, додаємо до нього яйце, сіль і ванілін.
2. Перемішуємо міксером.
3. Поступово додаємо до суміші борошно.
4. Ретельно замішуємо тісто.
5. Поділяємо тісто на дві нерівні частини. По діаметру форми для випікання розкачуємо на пергаменті більшу частину.
6. Далі обережно переносимо тісто на пергаменті у форму для випікання. Формуємо бортики.
7. Покриваємо корж варенням.
8. Меншу частину тіста також розкачуємо і вирізаємо в тесті орнамент.
9. Накриваємо другим пластом тіста начинку, обрізаємо краю по формі. З решти тіста робимо обідок, притискаючи їх виделкою.
10. Випікаємо пиріг 40 хвилин при 180 градусах. Перед подачею даємо пирогу охолонути. Приємного апетиту!
Повітряний і ніжний пиріг c варенням з дріжджового тіста
Пишне і повітряне дріжджове тісто – чудова основа для пирога з варенням. А так як в нашому рецепті пиріг – відкритий, то він буде не тільки смачним, але і красивим і порадує око всіх гостей.
Час готування: 230 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6-7.
Інгредієнти:
- Маргарин – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Дріжджі свіжі – 16 гр.
- Вода – 100 мл
- Молоко — 150 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Варення густе – 350 гр.
Процес приготування:
1. В 100 мілілітрах води розводимо дріжджі. Додаємо до них сіль, цукор, молоко і яйця.
2. Просіваємо борошно в суміш і перемішуємо.
3. Замішуємо тісто. Розтоплюємо маргарин і додаємо його в самому кінці.
4. Присипаємо тісто борошном, накриваємо його харчовою плівкою або рушником і ставимо в тепле місце на 3 години, обминаючи десь раз на годину.
5. Відокремлюємо від тесту приблизно чверть.
6. Розкачуємо більшу частину в коржик. Її товщина повинна бути близько 1 сантиметра. Викладаємо тісто на застелене пергаментом деко. Зверху накладаємо тепле варення і підгинаємо краї тіста, формуючи бортики.
7. Залишився шматок тіста розкачуємо і нарізаємо на смуги. Смуги викладаємо поверх начинки сіточкою, можна додати декоративні елементи.
8. Змащуємо пиріг яйцем і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 200 градусів. Приємного апетиту!
Чудово смачний тертий пиріг з варенням на маргарині
З цим рецептом пиріг вийде дуже смачним і незвичайним на вигляд. Багатьом він знайомий з дитинства як «кучеряве печиво». Готувати його досить просто, а натерте зверху пісочне тісто послужить відмінною прикрасою.
Час готування: 110 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Маргарин – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Яйця – 2 шт.
- Сода, гашене оцтом – 0,5 ч. л.
- Варення – 250 гр.
- Ванілін – 1,5 гр.
Процес приготування:
1. Беремо два яйця розбиваємо в миску, в якій далі буде готове тісто.
2. Висипаємо до яєць ванілін.
3. Додаємо до суміші цукор.
4. Перемішуємо всі інгредієнти віночком, проте намагаємося не збивати яйця до піни.
5. Беремо охолоджений маргарин.
6. Трьом його на крупну тертку відразу до яєчної суміші.
7. Додаємо гашену соду.
8. Вводимо по частинах просіяне борошно.
9. Вимішуємо тісто руками.
10. Відокремлюємо від тесту п’яту частину і відкладаємо її в морозильник. Розподіляємо тісто рівним шаром по всій поверхні дека, застеленому пергаментом.
11. Накладаємо на тісто варення.
12. Натираємо на крупній тертці заздалегідь відкладений шматок тіста і посипаємо пиріг. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до утворення золотистої скоринки.
13. Пиріг готовий, приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування пісочний пирога з варенням і крихтою
Простий рецепт з пісочним тістом і варенням, на приготування якого не піде багато часу. Такий пиріг неможливо зіпсувати, він завжди виходить дуже смачним. Також можна змінювати види варення для начинки і смак кожен раз буде різним. Пиріг довго залишається свіжим і апетитним навіть при зберіганні в холодильнику.
Час приготування: 90 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 420 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Варення – 300 гр.
Процес приготування:
1. Змішуємо в мисці розтоплене масло, цукор і сіль.
2. Збиваємо міксером на високій швидкості приблизно 5 хвилин, поки маса не посвітлішає і стане однорідної.
3. Вводимо в суміш яйця і продовжуємо збивати міксером 2-3 хвилини.
4. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо половину раніше збиту масу. Ретельно перемішуємо.
5. Поступово додаємо борошно. Готове тісто має бути еластичним і м’яким.
6. Посипаємо робочу поверхню борошном, викладаємо на неї тісто.
7. Відокремлюємо третину від тіста і замотуємо її в харчову плівку.
8. Прибираємо відокремлену частину в морозилку приблизно на півгодини. Тісто також замотуємо в плівку і прибираємо в холодильник на 10 хвилин.
9. Застеляємо пергаментом форму для випікання.
10. Розрівнюємо по формі тісто.
11. Промазуємо основу варенням.
12. Дістаємо тісто з морозильної камери і натираємо його на крупній тертці на начинку.
13. Ставимо пиріг випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовий пиріг придбає золотавий колір.
14. Перед подачею даємо пирогу охолонути. Подавати його можна як повністю остиглим, так і теплим. Приємного апетиту!
Ніжний і ароматний відкритий пиріг з варенням в духовці
Велика кількість горіхів в тесті – головна особливість цього пирога. За рахунок цього воно виходить дуже ніжним, а завдяки гвоздики і кориці тісто буде ароматним і ідеально підійде до начинки з кислого варення. Такий пиріг буде прекрасним компаньйоном до чаю або кави і буде довго зберігатися, в тому числі і в дорозі.
Час готування: 95 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
Для тіста:
- Цукор-пісок – 115 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Мигдаль смажений – 100 гр.
- Фундук смажений – 50 гр.
- Лимонна цедра – за смаком
- Кориця – 1 ч. л.
- Голівки гвоздики – 4 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Варення – 350 гр.
- Крохмаль – 15 гр.
- Горіхи мелені – 1,5 ч. л.
- Сік лимонний – 1 ст.
Процес приготування:
1. Висипаємо в миску цукор, натираємо туди цедру і даємо суміші постояти.
2. Змішуємо горіхи і перемелюємо.
3. Кладемо борошно і горіхи в чашу комбайна, додаємо сіль, цукор, корицю і гвоздику.
4. Зверху викладаємо шматочки холодного вершкового масла.
5. Рубаємо суміш в комбайні до стану дрібної крихти. Додаємо жовток і замішуємо тісто. Воно повинно вийти пластичним, але не занадто м’яким.
6. Прибираємо тісто в холодильник мінімум на годину. Чим довше воно там простоїть, тим більше стане ароматним.
7. Приступаємо до начинки. Змішуємо половину варення з крохмалем і доводимо до кипіння.
8. Трохи варимо суміш, додаємо до неї горіхи і варимо ще хвилину, помішуючи. Повністю охолодити.
9. Ділимо тісто навпіл, розгортаємо одну половину в пласт товщиною 2 міліметри і викладаємо у форму. Мажемо дно начинкою.
10. Ділимо тісто ще раз навпіл, одну половину розгортаємо в коло діаметром, що збігається з діаметром форми. Накриваємо колом начинку.
11. Замішуємо другу частину начинки з лимонним соком. Для неї можна використовувати те ж варення, а можна урізноманітнити смак пирога і взяти якесь інше.
12. Намазуємо другий шар начинки. Залишки тіста розкачуємо, ріжемо на смуги і накриваємо сіточкою начинку.
13. Акуратно підрізаємо всі верстви до рівної форми.
14. Випікаємо пиріг при температурі 200 градусів протягом 40-45 хвилин. Перед подачею повністю остуджуємо пиріг. Приємного чаювання!
Простий і швидкий рецепт холодцю пирога з варенням
Головне достоїнство заливних пирогів – швидке і просте приготування тіста. На його виготовлення потрібно всього пара хвилин, і його відразу ж можна запікати. Такий пиріг виходить м’яким, солодким і неймовірно смачним.
Час приготування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Кефір – 500 мл
- Яйця– 2 шт.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Розпушувач – 4 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сухарі панірувальні – 6 ст. л.
- Варення – 600 мл
- Масло рослинне – 4 ч. л.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні інгредієнти.
2. Просіваємо борошно з розпушувачем в миску.
3. Додаємо в кефір, сіль, цукор, масло і яйця. Гарненько перемішуємо.
4. Поступово додаємо до отриманої масі борошно.
5. Змішуємо варення з панірувальними сухарями.
6. Викладаємо половину тіста в попередньо змащену маслом роз’ємну форму.
7. Викладаємо варення, зверху покриваємо його ще одним шаром тесту.
8. Випікаємо пиріг в розігрітій до 150 градусів духовці протягом 50 хвилин.
9. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як самостійно приготувати пиріг на молоці з варенням?
У цьому рецепті ми покажемо, як приготувати пишний, ароматний і солодкий пиріг, який нікого не залишить байдужим. Дріжджове тісто виходить повітряним і довго буде залишатися свіжим, а начинка з варення виходить соковитою і не вимагає особливого приготування.
Час готування: 210 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 2/3 склянки
- Маргарин – 85 гр.
- Цукор-пісок – 1/3 склянки
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Варення – 200 гр.
Процес приготування:
1. Висипаємо 2 склянки муки у миску, додаємо розтоплений маргарин.
2. Розбиваємо в суміш яйця.
3. Додаємо цукор і сіль.
4. Вливаємо підігріте молоко.
5. Додаємо дріжджі.
6. Замішуємо рідке тісто і залишаємо його в теплому місці приблизно на півгодини.
7. В піднялося тісто додаємо півсклянки борошна і замішуємо. Тісто має вийти густим, м’яким і не липким. Залишаємо його в теплому місці.
8. Готове тісто ділимо на три частини.
9. Розкачуємо одну частину і укладаємо на дно змащеної маслом форми.
10. З другої частини робимо довгий джгут і формуємо з нього бортик.
11. Накладаємо в центральну частину варення.
12. З решти третини тіста формуємо короткі джгутики і по два сплітаємо їх між собою.
13. Прикрашаємо пиріг зверху.
14. Змащуємо пиріг яйцем і залишаємо на півгодини.
15. Піднявся пиріг ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на півгодини.
16. Дістаємо пиріг з духовки і змащуємо вершковим маслом.
17. Перед подачею пиріг охолодити. Приємного апетиту!
Як спекти смачний домашній пиріг з яблучним варенням в духовці?
Яблучне варення – продукт досить поширений. Тому в цьому рецепті ми будемо використовувати саме його. Пиріг виходить в міру солодким, апетитним і дуже простим, тому радувати близьких їм можна чи не кожен день.
Час приготування: 90 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 склянка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- Варення – 200 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Печиво пісочне – 5 шт.
Процес приготування:
1. У просіяне борошно, додаємо сухі дріжджі і ретельно перемішуємо. Вливаємо тепле молоко, додаємо цукор і сіль. Замішуємо тісто і, накривши рушником або плівкою, ставимо підходити в теплому місці.
2. Викладаємо розкачане тісто на дно змащеної заздалегідь маслом форми.
3. Розминаємо яблучне варення.
4. Викладаємо начинку з варення поверх тесту.
5. Кришимо з допомогою комбайна або вручну печиво.
6. Посипаємо зверху на начинку крихту.
7. Випікаємо пиріг в духовці, розігрітій до 160 градусів.
8. Готового пирога даємо охолонути перед подачею до столу. Приємного апетиту!