Як спекти пиріг з зеленим цибулею, яйцем і сиром в духовці?
Рецепт літнього соковитого пирога з пір’ям зеленого лука, яйцями і тягнеться сиром – просто, швидко і неймовірно смачно. Головна принадність цієї страви полягає в тому, що воно добре як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Тісто дріжджове листкове – 500 гр.
- Яйця (варені) – 4-5 шт.
- Лу зелений – 1 пучок.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сир «Бринза» — 30 гр.
- Кунжут – за смаком.
- Жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо відварюємо круто 4-5 яєць, очищаємо їх від шкаралупи, листкове тісто розморожуємо при кімнатній температурі.
Крок 2. Промитий зелену цибулю дрібно нарізаємо.
Крок 3. На великій тертці натираємо два види сиру.
Крок 4. До сиру відправляємо довільно порізані яйця.
Крок 5. Так само додаємо подрібнену цибулю і гарненько перемішуємо.
Крок 6. Тісто розгортаємо в тонкий пласт.
Крок 7. Розрізаємо пласт навпіл і на одну частину викладаємо начинку (рекомендується запікати пиріг на пергаментним папері). Починаємо розігрівати духовку до 200 градусів.
Крок 8. Другою частиною листкового тіста закриваємо начинку, вологими пальцями защипуємо краї і змащуємо всю верхівку збитим жовтком.
Крок 9. Посипаємо пиріг кунжутом і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин.
Крок 10. Гаряче страву виймаємо з духовки.
Крок 11. Перекладаємо на решітку і даємо час охолонути.
Крок 12. Через 10-15 хвилин викладаємо ароматний пиріг на блюдо.
Крок 13. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!