Як спекти смачні пиріжки з м’ясом і картоплею?
Дуже швидкі пиріжки незважаючи на те, що готуються на дріжджовому тісті. В начинку, крім м’яса, додамо картоплю. Попередньо його потрібно відварити до м’якості. Приправи в начинку використовувати за власним смаком.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Для тіста:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко – 150 мл
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 5 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Для начинки:
- Фарш м’ясний – 200 г
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Молоко – 50-100 мл
- Приправа до м’яса – за смаком.
- Яйце для змащування.
Процес приготування:
1. Почнемо з начинки. У сковороді на рослинному маслі обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Додаємо м’ясний фарш, сіль, чорний мелений перець і інші приправи за смаком, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати все разом, поки рідина не випарується.
2. Картопля очищаємо, відварюємо, зливаємо відвар і розминаємо в пюре. Додаємо молоко і вершкове масло, перемішуємо. Отримане пюре перекладаємо до смаженій фаршу, перемішуємо.
3. Для приготування тіста в миску вливаємо молоко, розтоплене вершкове масло, додаємо сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Перемішуємо.
4. Порціями підсипаємо просіяне борошно і поступово замішуємо м’яке, оформлене тісто.
5. Тісто ділимо на три рівні частини. Розкачуємо кожну в прямокутник товщиною в два міліметри. На край кладемо начинку і загортаємо рулетом. Шов защипуємо.
6. Далі бічною стороною долоні натискаємо на рулет, відділяючи таким чином майбутні пиріжки. Пальцями потім відокремлюємо пиріжки в продавлених місцях, як на фото. Защипуємо краї пиріжків щільніше після відділення.
7. Укладаємо пиріжки на промаслений пергамент на деко. Змащуємо поверхню збитим яйцем з допомогою силіконової пензлика. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо двадцять п’ять-тридцять хвилин до рум’яної скоринки.
8. Готові гарячі пиріжки перекладаємо з дека на сервірувальне блюдо.
Приємного апетиту!