Пиріжки з мясом – 10 рецептів з покроковими фото

Як спекти смачні пиріжки з м’ясом і картоплею?

Дуже швидкі пиріжки незважаючи на те, що готуються на дріжджовому тісті. В начинку, крім м’яса, додамо картоплю. Попередньо його потрібно відварити до м’якості. Приправи в начинку використовувати за власним смаком.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Для тіста:
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний – 200 г
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Молоко – 50-100 мл
  • Приправа до м’яса – за смаком.
  • Яйце для змащування.

Процес приготування:

1. Почнемо з начинки. У сковороді на рослинному маслі обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Додаємо м’ясний фарш, сіль, чорний мелений перець і інші приправи за смаком, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати все разом, поки рідина не випарується.

2. Картопля очищаємо, відварюємо, зливаємо відвар і розминаємо в пюре. Додаємо молоко і вершкове масло, перемішуємо. Отримане пюре перекладаємо до смаженій фаршу, перемішуємо.

3. Для приготування тіста в миску вливаємо молоко, розтоплене вершкове масло, додаємо сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Перемішуємо.

4. Порціями підсипаємо просіяне борошно і поступово замішуємо м’яке, оформлене тісто.

5. Тісто ділимо на три рівні частини. Розкачуємо кожну в прямокутник товщиною в два міліметри. На край кладемо начинку і загортаємо рулетом. Шов защипуємо.

6. Далі бічною стороною долоні натискаємо на рулет, відділяючи таким чином майбутні пиріжки. Пальцями потім відокремлюємо пиріжки в продавлених місцях, як на фото. Защипуємо краї пиріжків щільніше після відділення.

7. Укладаємо пиріжки на промаслений пергамент на деко. Змащуємо поверхню збитим яйцем з допомогою силіконової пензлика. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо двадцять п’ять-тридцять хвилин до рум’яної скоринки.

8. Готові гарячі пиріжки перекладаємо з дека на сервірувальне блюдо.

Приємного апетиту!