Розсольник в мультиварці з перловкою – це прекрасна альтернатива обридлим борщів і щам. Солоні огірки, які додаються в суп, приготований з будь-якого рецепту, надають першому страві особливу родзинку, соління відтіняють смак насиченого м’ясного бульйону і вареної крупи. До столу прийнято подавати суп з порцією охолодженої сметани, яка регулює кислотність і робить смак більш ніжним.
Класичний розсольник з перловкою і солоними огірками в мультиварці
Класичний розсольник з перловкою і солоними огірками в мультиварці – відмінна альтернатива знайомим щам і борщів. Поєднання інгредієнтів настільки вдале, що ваші домочадці будуть просити добавки – гарантуємо. Виходячи з вищесказаного, радимо заздалегідь готувати з запасом!
Інгредієнти на
6 порц.
- Яловичина 200 гр.
- Перлова крупа ½ мультистакана
- Огірок солоний 2 шт.
- Картопля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Огірковий розсіл ½ мультистакана
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Томатна паста-3 ст. л.
- Вода 1.5 л
- Сметана 100 гр.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Картоплю очищаємо, промиваємо і ріжемо на кубики.
- Також нарізаємо невеликими шматочками очищений цибулю, моркву і солоні огірочки.
- У чашу наливаємо масло і запускаємо програму «Смаження», відправляємо нарізку з овочів (крім картоплі) і готуємо близько 10 хвилин, потім доповнюємо овочеве асорті пастою з томатів.
- Ще через кілька хвилин додаємо картопляні шматочки.
- Слідом відправляємо промиту перловку і кубики яловичини – заливаємо складові водою або м’ясним бульйоном, а також розсолом. Приправляємо улюбленими спеціями, сіллю і чорним перцем.
- Перемикаємо мультиварку в режим «Гасіння», закриваємо кришку і виставляємо на таймері «120 хвилин».
- Після відключення техніки, розсольник розливаємо в піали, присмачую сметаною, зеленню і приступаємо до обіду. Приємного апетиту!
Розсольник з грибами в мультиварці
Розсольник з грибами в мультиварці – це оригінальний рецепт, зваривши за яким суп, ви приємно здивуєтеся гармонійним поєднанням інгредієнтів, а також граничної ситістю. І це незважаючи на те, що до складу супу не входить м’ясо, ми його замінимо солоні грузді.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2,6 л.
Інгредієнти:
- Вода – 2 л
- Перловка – 100 гр.
- Грузді солоні – 50 гр.
- Паста томатна/подрібнені помідори – 50 гр.
- Огірки солоні – 1-2 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою терки подрібнюємо солоні огірки і моркву нарізаємо довільно грузді.
Крок 2. У режимі «Барбекю» смажимо на розігрітій рослинній олії гриби, моркву, огірки і пасту з перетертих томатів (10 хвилин).
Крок 3. Після закінчення часу, в чашу відправляємо картопляну нарізку.
Крок 4. Слідом висипаємо ретельно промиту крупу.
Крок 5. Посипаємо складові перцем, приправами і сіллю, вливаємо холодну воду.
Крок 6. Опускаємо кришку і закриваємо клапан, включаємо режим «Суп/гасіння» і на 50 хвилин забуваємо про готуванні. Після звукового сигналу, подаємо суп до столу. Приємного апетиту!
Розсольник з яловичиною в мультиварці
Розсольник з яловичиною в мультиварці, приготований без пасерування овочів з додаванням рису – це прекрасний варіант для легкої, але в той же час ситного обіду, після якого ви не відчуєте тяжкості в шлунку. За рахунок використання яловичини, бульйон виходить наваристим і прозорим.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Яловичина – 400 гр.
- Рис – 50 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Цибуля – 100 гр.
- бочкові Огірки – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- томатна Паста – 2 ч. л.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком.
- Лист лавра – 1 шт.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю і м’ясо промиваємо під струменем води. Бульби ріжемо кубиком.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
Крок 3. За допомогою терки з великими отворами подрібнюємо морквину.
Крок 4. Ріжемо Кубиком солоні огірки.
Крок 5. Гарненько обполіскуємо яловичу м’якоть, нарізаємо кубиками середнього розміру.
Крок 6. Підготовлені компоненти викладаємо в чашу, також слідом відправляємо промитий рис, томатну пасту, спеції і сіль. Продукти заливаємо водою, додаємо лист лавра і, перемішавши, закриваємо кришку.
Крок 7. Включаємо режим «Суп» на півтори години.
Крок 8. Наваристий суп подаємо до столу в порційних піалах, щедро присмачивши сметаною. Готуйте і отримуйте задоволення!
Розсольник з м’ясом свинини і перловкою в мультиварці
Розсольник з м’ясом свинини і перловкою в мультиварці – це смачний і простий у приготуванні суп, який припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б ложечку. Солоні огірки дуже вдало «вписуються» в ансамбль з крупи, м’яса і овочів – спробуйте, і переконаєтеся в цьому самостійно!
Час готування – 5 ч.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Свинина – 200 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Огірки солоні/мариновані – 2 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перловка – ½ мультистакана.
- Вода – 1,5 л
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Паста томатна/сік томатний – 2 ст. л./ ½ мультистакана.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. До прозорості крупу промиваємо, заливаємо водою і залишаємо на 3 години.
Крок 2. В момент, коли перловка набухла, овочі чистимо і промиваємо. Морквину подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 3. Картоплю ріжемо на бруски.
Крок 4. Дрібно нарізаємо цибулину.
Крок 5. Солоні огірочки довільно ріжемо.
Крок 6. Свинину промиваємо водою і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 7. Разогреваем рослинне масло в чаші і висипаємо моркву і цибулю, включаємо режим «Випічка» на 65 хвилин.
Крок 8. Через 10 хвилин доповнюємо засмажку огірками, м’ясом і томатним соком або пастою. Заливаємо водою і підсолюємо, закриваємо кришку.
Крок 9. По закінченні режиму, розливаємо суп по тарілках і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Розсольник з куркою, перловкою і солоними огірками в мультиварці
Розсольник з куркою, перловкою і солоними огірками в мультиварці готується набагато простіше, ніж на плиті. Завдяки сучасній техніці, кулінару не доведеться помішувати компоненти і стежити за тим, щоб супец «не втік» і не забруднив всю плиту своїм наваристим бульйоном.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Хребет курячий – 1 шт.
- Крупа перлова – 0,5 склянки
- Картопля – 4-5 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Огірки солоні – 5-7 шт.
- Розсіл огірковий – ½ склянки
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту перловку висипаємо в чашу мультиварки, заливаємо водою і готуємо в режимі «Гасіння» 40 хвилин.
Крок 2. Після закінчення зазначеного часу, викладаємо хребет у відвар, продовжуємо готування на тій же програмі ще 35-40 хвилин. Приправляємо улюбленими спеціями і сіллю.
Крок 3. Паралельно очищаємо картоплю і моркву, виймаємо огірки з баночки.
Крок 4. Ріжемо скибочками картоплю.
Крок 5. На бурачной тертці подрібнюємо моркву нарізаємо кубиками огірки.
Крок 6. Відварений хребет виймаємо з бульйону, відокремлюємо м’ясо і повертаємо в каструлю. Слідом висипаємо овочеву суміш, вливаємо розсіл і при необхідності воду. Підсолюємо і готуємо ще 50-60 хвилин на тій же програмі. Готуйте і отримуйте задоволення!
Пісний суп без м’яса в мультиварці
Пісний суп без м’яса в мультиварці – це перше блюдо, яке зможуть собі дозволити навіть ті, хто в принципі не вживає м’ясо або ж тимчасово утримується з релігійних міркувань. Незважаючи на відсутність одного з головних складових, блюдо абсолютно не втрачає свій яскравий і насичений смак.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 7-8.
Склад:
- Перловка – 160 гр.
- Вода – 3 л
- Картопля – 3 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Паста томатна – 2-3 ст. л.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Масло олію – 2-3 ст. л.
- Розсіл огірковий – ½ склянки
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У чашу мультиварки розігріваємо олію, обсмажуємо натерту моркву протягом 10 хвилин (програма «барбекю»).
Крок 2. Додаємо огірки, подрібнені аналогічно моркви.
Крок 3. Слідом засипаємо нарізану м’якоть болгарського перцю і пасту з томатів, помішуємо і чекаємо звукового сигналу.
Крок 4. Через 10 хвилин додаємо кубики картоплі.
Крок 5. А також ретельно промиту крупу.
Крок 6. Заливаємо складові водою і розсолом, приправляємо меленим перцем і сіллю, занурюємо в бульйон цілу очищену цибулину.
Крок 7. Закривши кришку, запускаємо режим «Суп» або «Тушкування» на півгодини. Приємного апетиту!