Покроковий рецепт приготування розсольнику з томатною пастою
Розсольник неспроста вважають споконвічно російською стравою. Наш людина знає толк в поєднанні продуктів таким чином, щоб вийшло смачне, ситне і в той же час неймовірно просте блюдо. Такий суп чудово зігріє і наситить в холодний зимовий день.
Склад:
- Яловичина (м’якоть) – 0,3 кг
- цибуля Ріпчаста – 1 шт. середнього розміру
- Морквина – 1 шт.
- Огірки солоні – 2-3 шт.
- Вода – 2-2,5 л
- Сметана – 0,1 кг
- Крупа перлова – 1 стакан.
- Томатна паста – 55 г
- Сіль поварена – за смаком
- Огірковий розсіл – 120 мл
- Картопля – 4 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Мелений чорний перець – на кінчику ножа.
- Свіжа зелень – 20 р.
Процес приготування:
1. Отже, першим ділом промийте перлову крупу. Щоб перловка краще промылась, кілька разів злийте воду і налийте чисту. Також потрібно сполоснути під проточною водою яловичину, після чого її потрібно нарізати шматочками середнього розміру. Перекладіть крупу і м’ясо в каструлю, заливши зверху 2 літрами холодної води. Надішліть каструлю на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вода закипить. Всю піну, яка почне утворюватися на поверхні, ретельно приберіть. Зменшіть вогонь і проваріть обидва інгредієнта в киплячій воді не менше 40 хвилин. На цьому етапі можна додати лавровий лист.
2. Поки перловка і м’ясо варяться, саме час приготувати заправку для супу. Для цього потрібно морквину натерти на крупній тертці, очищений цибулю нарізати невеликими кубиками, а солоні огірки натерти на тертці або теж дрібно нарізати, як і цибуля.
3. На добре розігріту сковорідку налийте 2 столові ложки рослинного масла і додайте підготовлені інгредієнти. Трохи обсмажте овочі, а потім вилийте в сковороду 120 мл огіркового розсолу. Зменшіть вогонь і овочі протушкувати близько 20 хвилин. Коли овочі на сковороді стануть м’якими, додайте до них 5 грам томатної пасти. Перемішайте всі компоненти заправки і залиште на повільному вогні 5 хвилин.
4. Картоплю очистіть від шкірки і ретельно промийте. Після цього потрібно кожен бульба нарізати шматочками середнього розміру. Додайте в киплячий бульйон подрібнену картоплю і овочеву засмажку. Перемішайте, додайте сіль і спеції. Готуйте при повільному кипінні 20-25 хвилин.
5. Зелень добре промийте під проточною водою, а потім обсушіть на друшляку. Підсохлу зелень дрібно наріжте і посипте в готовий суп. Ароматний суп розлийте по тарілках, додавши в кожну порцію по столовій ложці свіжої сметани.
Приємного вам апетиту!