Простий і смачний рецепт пісного розсольнику без м’яса
Пісна їжа може бути не тільки корисною для душі, але і смачною для тіла. Не вірите? Тоді спробуйте приготувати розсольник за нашим рецептом. Запевняємо вас, що цей суп стане частим гостем на вашому столі під час посту.
Склад:
- Картопля – 2-3 шт.
- Морква – 1 шт. середнього розміру.
- Огірки солоні – 4-5 шт.
- Перловка – ½ склянки.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
- Паста томатна/кетчуп – 1 ст. л.
- Розсіл від огірків – 110 мл
- Свіжа зелень петрушки – 1 невеликий пучок.
- Зубчики часнику – 2 шт.
- Гілочки селери – 2 шт.
- Кардамон на кінчику ножа.
- Перець лечо – 100 г
- Вода – 3 л
- Сіль – 2-3 щіпки.
- Мелений перець – на кінчику ножа
Процес приготування:
1. Щоб прискорити процес приготування пісного розсольнику, радимо вам замочити промиту перловку на ніч в мисці з холодною водою. З ранку добре набряклу перловку промийте і перекладіть в каструлю. Додайте до крупі таку кількість води, щоб на 1 частину крупи доводилося 2-3 частини води. Варіть перлову крупу до повної готовності (близько години).
2. У той час, поки вариться крупа, очистіть овочі і наріжте їх невеликими шматочками або соломкою. Добре розігрійте сковорідку, не забувши додати в неї 2-3 столові ложки олії. Покладіть на дно сковороди подрібнені цибулю, моркву, часник, селера і консервований перець лечо. Через 5-7 хвилин додайте до овочів столову ложку томатної пасти і огірковий розсіл. Ретельно все перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні близько 10 хвилин.
3. У каструлю налийте 2,5-3 літра холодної води і доведіть її до кипіння. Потім додайте в киплячу воду очищену і нарізану дрібними кубиками картоплю, овочеву зажарку і варену перлову крупу. Огірки наріжте тонкою соломкою або шматочками, і також додайте в каструлю до решти інгредієнтів. Зачекайте, поки бульйон знову закипить, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин до готовності картоплі. У процесі приготування спробуйте на сіль і додайте мелений перець і кардамон.
4. Петрушку промийте під проточною водою і обсушіть, відкинувши на друшляк. Після того, як зелень трохи підсохне, додайте її в розсольник. Вимкніть плиту і накрийте каструлю кришкою, нехай розсольник постоїть так близько півгодини.
5. Готовий пісний суп розлийте по тарілках і подавайте до столу. Не забудьте подати разом з розсольником хліб, овочі і свіжу зелень.
Приємного вам апетиту!