Супи на основі рибної консервації набули популярності під час СРСР, так як більшість продуктів були недоступні людям. Легке, поживне і корисне блюдо можна приготувати, маючи під рукою лише баночку консервів, кілька картоплин або жменя пшениці або перловки.
Рибний суп з консервованої сайри з рисом
Дуже ситний рибний суп з простих інгредієнтів: консервованої сайри, білого рису, картоплі, моркви і ріпчастої цибулі. Таке перше блюдо готується дуже швидко і насичує на довгий час, а також насичено корисними мікроелементами і кислотами.
Інгредієнти на
4 порц.
- Сайра в олії 250 гр.
- Картопля 3 шт.
- Рис білий 100 гр.
- Вода 1.5 л
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Сіль 1.5 ч. л.
Процес приготування:
- Як зварити рибний суп з консервів сайри? Три картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками невеликого розміру.
- Гарненько промиваємо рис 5-7 разів під струменем холодної води для того, щоб позбутися сміття і крохмалю.
- У каструлю відповідного розміру наливаємо воду, доводимо до кипіння і додаємо картопляні кубики і рис. Готуємо на середньому вогні.
- Моркву натираємо на крупній або середній тертці, а цибулю подрібнюємо ножем.
- На розпеченому маслі обсмажуємо цибулю протягом 3-4 хвилин, постійно помішуємо.
- Потім додаємо моркву.
- Смажимо на повільному вогні до м’якості овочів.
- В каструлю засипаємо зажарку і розмішуємо всі інгредієнти.
- Продовжуємо готування ще 5-7 хвилин.
- Сайру разом з соком перекладаємо в глибоку тарілку і активно розминаємо виделкою, додаємо сіль.
- Рибну кашу додаємо до овочів.
- Перемішуємо сайру з іншими компонентами і варимо близько 3-4 хвилин на мінімальному вогні.
- Подаємо до столу в гарячому вигляді, за бажанням прикрашаємо подрібненої свіжої або замороженої зеленню. Приємного апетиту!
Як зварити суп з консервованої сайри з картоплею?
Наваристий, ароматний і ситний суп виходить з консервованої сайри і найбільш доступних овочів. Процес приготування займає мінімум часу, а можна нагодувати всю сім’ю.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сайра консервована – 1 банку.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 2 літри.
Процес приготування:
1. Картоплю, моркву та цибулю очищаємо від шкірки.
2. 5 картоплин нарізаємо кубиками середнього розміру.
3. У каструлю відповідного розміру перекладаємо овочеві кубики, заливаємо водою і ставимо на плиту.
4. Цибулину нарізаємо дрібно.
5. Моркву натираємо на дрібній або середній тертці – як вам більше подобається.
6. На сковороду виливаємо масло і на середньому вогні обсмажуємо цибулю 3-4 хвилин.
7. Додаємо подрібнену моркву і готуємо до золотистого кольору засмажки, обов’язково помішуємо.
8. Розкриваємо баночку з рибою і з допомогою виделки перетираємо.
9. За кілька хвилин до готовності картоплі, додаємо в каструлю ароматні пасеровані овочі.
10. Слідом додаємо подрібнену сайру.
11. Далі солимо, перчимо до смаку і кладемо в навар 1-2 листки лавра, варимо на повільному вогні близько 10 хвилин.
12. Готову першу страву розливаємо по тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Суп з консервів сайри з пшоном в мультиварці
Неймовірно простий і швидкий у приготуванні густий рибний суп з найбільш доступних і бюджетних інгредієнтів. Сайра у власному соку – це відмінна альтернатива класичним перших страв на м’ясних бульйонах. А готування в мультиварці – ще більше спрощує процес.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Сайра консервована – 250 гр.
- Вода – 2 л
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Пшоно – ½ склянки
- Петрушка – ½ Пучка.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом ретельно крупу промиваємо під струменем води, робити це рекомендується не менше трьох разів, для того щоб напевно видалити всі смітинки та інше сміття.
2. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.
3. У чашу мультиварки наливаємо масло, і перекладає нарізану цибулю.
4. Включаємо програму «Смаження» і при постійному помішуванні обсмажуємо інгредієнт до апетитної скоринки золотистого кольору.
5. Картоплю чистимо і ріжемо на невеликі кубики.
6. До золотистої цибулі додаємо картопляні кубики і промите пшоно.
7. Додаємо в чашу гарячу воду (краще всього окріп), солимо, перчимо і закриваємо кришкою.
8. Встановлюємо режим «Суп» або «Варка» і встановлюємо таймер на 15 хвилин.
9. Петрушку гарненько промиваємо і дрібно шаткуємо.
10. За 5 хвилин до відключення мультиварки, додаємо в овочевий бульйон консервовану сайру і зелень.
11. Продовжуємо готування до звукового сигналу дива-техніки.
12. Розливаємо густий суп з глибоким піали, прикрашаємо нарізаним зеленим цибулею і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний суп з консервованої сайри з перловкою
Легкий дієтичний суп з рибних консервів – це ідеальне перше блюдо для дітей і людей, які мають проблеми з травленням. Сайра, овочі і перлова крупа – натуральні нежирні інгредієнти, збагачені корисними мікроелементами і кислотами.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Крупа перлова – 70 гр.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сайра консервована – 1 банку.
- Цибуля зелена – 20-30 гр.
- Лист лавровий (мелений) – ½ ч. л.
- Вода – 2,5 л
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищаємо всі необхідні для супу овочі, відміряємо 70 грам перловки швидкого приготування і приступаємо до процесу.
2. Картоплю нарізаємо кубиками однакового розміру приблизно сантиметр на сантиметр.
3. Кубики кладемо в каструлю відповідного розміру і заливаємо 2,5 літрами води, відправляємо на плиту і готуємо на повільному вогні.
4. Солимо за смаком, засипаємо подрібнений лавровий лист і прикриваємо кришкою.
5. Одну цибулину дрібно нарізаємо.
6. Для красивого золотого кольору бульйону – моркву натираємо на дрібній тертці.
7. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до прозорості.
8. Потім додаємо моркву, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
9. Після закінчення часу додаємо одну столову ложку томатної пасти (можна замінити кетчупом або томатами у власному соку).
10. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і тушкуємо на повільному вогні до того моменту, поки рідини залишиться зовсім небагато.
11. Пасеровані овочі готові, поки прибираємо їх у бік.
12. Саме час повернутися до бульйону. Додаємо до нього промиту перловку.
13. Доводимо вміст каструлі до кипіння і відправляємо туди зажарку, варимо ще 10-12 хвилин.
14. Дістаємо рибу з банки і виделкою розбираємо на невеликі шматочки.
15. Подрібнену сайру обережно перекладаємо в суп.
16. Вимикаємо вогонь, щільно закриваємо кришкою і наполягаємо, страва 10-15 хвилин. За бажанням додаємо подрібнений зелений лук.
17. Розливаємо по супницам і подаємо. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт рибного супу з консервів сайри з вермішеллю
Вашій увазі надається рецепт ароматної, наваристого супу на основі консервованої риби, а саме – сайри. З додаванням дрібних макаронів, перше блюдо стає дуже ситним і дозволяє позбутися від почуття голоду на багато годин.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Сайра консервована – 250 гр.
- Вермішель – 100 гр.
- Картопля – 2-3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Вода – 1,5 л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Часник – 2-3 зуб.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти: овочі очищаємо від шкірки, зважуємо необхідну кількість вермішелі і води.
2. Моркву і цибулю довільно подрібнюємо на кубик або соломку.
3. На сковорідці розігріваємо кілька ложок рослинного масла і готуємо зажарку – до м’якості обсмажуємо нарізані овочі.
4. У каструлю вливаємо 1,5 літра води і ставимо на вогонь закипати, а в цей час картоплю ріжемо на кубики середньої величини. Як тільки вода почне булькати – відправляємо до неї картоплю і за своїм смаком солимо і перчимо, готуємо на повільному вогні.
5. Рибу перетираємо з допомогою виделки практично до однорідної консистенції.
6. Через 7 хвилин варіння картоплі, додаємо пасеровані овочі, кип’ятимо 1-2 хвилини.
7. В ці вільні хвилинки дрібно нарізаємо кілька зубчиків часнику і улюблену зелень.
8. Перекладаємо в каструлю подрібнену сайру, вермішель і часник. Варимо ще 2-3 хвилини, перемішуємо всі інгредієнти.
9. Вимикаємо ароматний супчик і розливаємо по порційних тарілках. Перед подачею прикрашаємо нарубаною зеленню. Приємного апетиту!