Простий і смачний рецепт рисової запіканки з родзинками
В молочну рисову кашу додаються збиті яйця, сметана і родзинки. Все ретельно перемішується, перекладається форму і запікається протягом 40 хвилин. Готова запіканка подається до столу з варенням або сметаною. Вона виходить ніжною і смачною.
Час готування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Рис – 1 склянка
- Молоко – 2 склянки
- Вода питна – 1 склянка
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Цукор ванільний – за смаком.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Ізюм – 100 гр.
Процес приготування:
1. Рис ретельно промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Далі заливаємо його склянкою води і двома склянками молока. Потім додаємо ванільний цукор разом з звичайним, сіль і все перемішуємо.
2. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на невеликому нагріванні, поки каша не стане в’язкою. Можна також приготувати її в мультиварці на режимі «Молочна каша». Далі перекладаємо її в окрему ємність і даємо їй трохи охолонути.
3. В цей час збиваємо міксером яйця до пишної піни.
4. Заливаємо збитими яйцями рисову кашу, додаємо до неї сметану і промитий ізюм.
5. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси за допомогою ложки.
6. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо туди рисово-яєчну суміш. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо все протягом 40 хвилин, поки запіканка не підрум’яниться.
7. Готового десерту даємо трохи охолонути у формі, після чого перекладаємо його на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з варенням або сметаною і гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!