Рисова запіканка – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Простий і смачний рецепт рисової запіканки з родзинками

В молочну рисову кашу додаються збиті яйця, сметана і родзинки. Все ретельно перемішується, перекладається форму і запікається протягом 40 хвилин. Готова запіканка подається до столу з варенням або сметаною. Вона виходить ніжною і смачною.

Час готування: 1 ч. 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка
  • Молоко – 2 склянки
  • Вода питна – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Ізюм – 100 гр.

Процес приготування:

1. Рис ретельно промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Далі заливаємо його склянкою води і двома склянками молока. Потім додаємо ванільний цукор разом з звичайним, сіль і все перемішуємо.

2. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на невеликому нагріванні, поки каша не стане в’язкою. Можна також приготувати її в мультиварці на режимі «Молочна каша». Далі перекладаємо її в окрему ємність і даємо їй трохи охолонути.

3. В цей час збиваємо міксером яйця до пишної піни.

4. Заливаємо збитими яйцями рисову кашу, додаємо до неї сметану і промитий ізюм.

5. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси за допомогою ложки.

6. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо туди рисово-яєчну суміш. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо все протягом 40 хвилин, поки запіканка не підрум’яниться.

7. Готового десерту даємо трохи охолонути у формі, після чого перекладаємо його на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з варенням або сметаною і гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!