Сабурани – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Сабурани з моцарелою

Сабурани з моцарелою – це прекрасний варіант приготування сирного пирога для тих, хто любить експериментувати з різними сортами сиру. Додавши моцарелу, пиріг вийде більш ніжним ніж використовувати тільки ропні сири в якості начинки.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Лаваш тонкий – 2 листа.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Бринза – 100 гр.
  • Моцарелла – 80 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 180 мл
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, готуємо продукти, згідно списку вище.

Крок 2. Сири подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 3. В піалу розбиваємо яйця, вливаємо молоко і злегка посаливаем.

Крок 4. Расколачиваем до однорідної консистенції.

Крок 5. Вистилаємо дно вогнетривкої форми лавашем так, як показано на фото. Змащуємо розтопленим на водяній бані вершковим маслом.

Крок 6. Розподіляємо частину сирної стружки.

Крок 7. Другий шар лаваша розрізаємо на сегменти по діаметру посуду і вмочаємо в заливку.

Крок 8. Викладаємо сегменти у форму, посипаємо сиром, накриваємо іншим листом лаваша. Знову присмачую маслом і повторюємо шари, поки складові, не закінчаться.

Крок 9. Коли пиріг сформований, накриваємо його звисаючими краями, виливаємо залишки яєчно-молочної суміші і проколюємо ножем в декількох місцях. Випікаємо при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.

Крок 10. Готовий пиріг сабурани змащуємо вершковим маслом, злегка остуджуємо і витягаємо з форми.

Крок 11. Нарізаємо порційно і приступаємо до дегустації. Готуйте і отримуйте задоволення!