Поживний салат мімоза традиційно готують з рибних консервів, яєць, сиру, овочів або рису. Закуска відрізняється не тільки яскравим смаком, але і привабливим виглядом. Вона, як не можна краще, підходить для святкового столу. Вибирайте підходящий для себе рецепт з кулінарної збірки і радуйте своїх гостей!
Класичний салат Мімоза з консервованої сайрою і сиром
Яскравий і смачний салат «Мімоза» часто можна зустріти на святковому столі. Пропонуємо приготувати поживну закуску за класичним рецептом з консервованої сайри.
Інгредієнти на
4 порц.
- Сайра в олії-1 банка
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
- Яйце куряче 4 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Масло вершкове 30 гр.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати салат Мімоза з рибними консервами і сиром? Відварюємо курячі яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Спочатку натираємо на тертці білки.
- Далі подрібнюємо половинку ріпчастої цибулі.
- Твердий сир пропускаємо через тертку з дрібними або середніми зубчиками.
- Консервовану сайру перекладаємо з банки на тарілку. Розминаємо продукт виделкою.
- Починаємо формувати салат. Можна для цього використовувати спеціальне кільце. Спочатку викладаємо білки і поливаємо їх майонезом.
- Наступний шар – сайра і ріпчасту цибулю.
- Знову шар поливаємо майонезом.
- Посипаємо заготівлю твердим сиром.
- Сюди ж натираємо шматочок підмороженого вершкового масла і поливаємо майонезом.
- Накриваємо закуску подрібненим курячим жовтком і подаємо до столу. Можна пробувати!
Смачний салат Мімоза з консервами горбуші і сиром
Ситний і цікавий на смак салат «Мімоза» можна приготувати з додаванням горбуші або сайри. Холодна закуска точно не залишиться непоміченою. Беріть ідею для вашого святкового столу!
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Горбуша – 1 банку.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сир плавлений – 80 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 150 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Курячі яйця заздалегідь відварюємо до готовності.
2. Подрібнюємо цибулю і ошпарюємо його окропом, щоб прибрати гіркоту.
3. Відварені яйця ділимо на білки і жовтки. Білок натираємо і викладаємо рівним шаром на тарілку.
4. Рівномірно розподіляємо ошпарений цибулю і обмазуємо все це майонезом.
5. Горбушу перекладаємо в окрему тарілку і старанно розминаємо виделкою.
6. Рибну кашку розкладаємо наступним шаром. Обмазуємо майонезом.
7. Посипаємо заготівлю сумішшю з твердого та плавленого сиру і знову поливаємо майонезом.
8. Прикрашаємо салат яскравим тертим жовтком, охолоджуємо його і подаємо до столу. Можна пробувати!
Як приготувати салат Мімоза з консервами, сиром і вершковим маслом?
Ніжний смак домашнього салату «Мімоза» надає вершкове масло. Приготуйте частування для вашого святкового столу по яскравому і смачним рецептом. Близькі та гості будуть задоволені!
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Риба консервована – 1 банку.
- Яйце – 6 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Зелень – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
1. Шматочок вершкового масла заздалегідь кладемо в морозильну камеру.
2. Відварюємо курячі яйця, очищаємо їх, а потім відокремлюємо білки від жовтків.
3. Окремо розминаємо виделкою білки і жовтки.
4. Ріпчасту цибулю ошпарюємо в окропі, а після дрібно нарізаємо ножем.
5. Подрібнюємо зелень і натираємо на тертці твердий сир.
6. Виймаємо з банки консервовану рибу і розтираємо її виделкою до стану кашки.
7. Починаємо формувати салат шарами. Спочатку викладаємо білки, потім частина жовтків, цибулю і рибу. Обмазуємо майонезом.
8. Далі кладемо зелень і сир. Зверху натираємо заморожене вершкове масло.
9. Знову обмазуємо майонезом і прикрашаємо залишилися жовтками. Готово, можна подавати до столу!
Салат Мімоза з рибними консервами, сиром, картоплею та морквою
Ситне холодне блюдо для вашого столу – салат «Мімоза» з рибними консервами, картоплею, морквою і сиром. Закуска порадує цікавим смаком і привабливим зовнішнім виглядом.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Риба консервована – 1 банку.
- Яйце – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
Процес приготування:
1. Відварюємо і очищаємо картоплю. Розминаємо його виделкою і укладаємо шаром в тарілку.
2. Окремо розминаємо рибну консерву, попередньо виклавши її на зручну посуд.
3. Укладаємо рибу шаром на картоплю.
4. Поливаємо заготівлю майонезом і посипаємо зеленою цибулею.
5. Далі натираємо сир.
6. Відварюємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Спочатку викладаємо шар з тертих білків.
7. Слідом натираємо відварену моркву. Можна залишити невелику частину овоча для прикраси.
8. Промазуємо майонезом і засипаємо шари тертими жовтками.
9. Прикрашаємо страву шматочками моркви, охолоджуємо і подаємо до столу!
Покроковий рецепт салату Мімоза з консервами, сиром і рисом
Ніжний і смачний салат «Мімоза» можна приготувати з рису, рибних консервів і сиру. Таке частування стане родзинкою вашого столу. Порадуйте близьких або гостей цікавою стравою.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Риба консервована – 1 банку.
- Рис – 150 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку відварюємо рис до розсипчастого стану.
2. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо і очищаємо.
3. Далі відокремлюємо білки від жовтків і розминаємо їх виделкою.
4. Подрібнюємо ошпарений цибулю, натираємо і розминаємо рибні консерви до стану кашки.
5. Починаємо формувати салат шарами. Викладаємо частину риби.
6. Потім кладемо рис, частина сиру і майонез. Після укладаємо білки, решту риби і подрібнену цибулю.
7. Обмазуємо шари майонезом. Додаємо половину жовтків, потім натираємо підморожене вершкове масло.
8. Прикрашаємо закуску залишилися жовтками, охолоджуємо і подаємо до столу!
Простий і смачний рецепт салату Мімоза з сиром і тунцем
Смачний домашній салат, підходить для святкового меню, можна приготувати з тунця, сиру і інших не менш поживних інгредієнтів. «Мімоза» стане справжньою прикрасою вашого столу.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Тунець консервований – 1 банка.
- Картопля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
- Цукор – 1 щіпка.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Відварюємо картоплю і розминаємо його до стану кашки. Укладаємо шаром на плоску тарілку.
2. Поливаємо овоч майонезом.
3. Далі розкладаємо попередньо подрібнений тунець.
4. В окремому посуді маринуємо дрібно порізану цибулю в оцті і цукрі. Вимішуємо і залишаємо на 5 хвилин.
5. Цибулевої заготівлею поливаємо шар з тунця.
6. Знову поливаємо заготівлю майонезом.
7. Сюди ж натираємо сир.
8. Викладаємо шар з вареного яєчного білка. Обмазуємо майонезом.
9. Посипаємо блюдо подрібненим жовтком.
10. Охолоджуємо салат, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Можна пробувати!
Як приготувати салат Мімоза з рибними консервами і плавленим сиром?
Цікавий на смак і привабливий салат «Мімоза» — завсідник святкового меню. Хочете приємно здивувати ваших гостей? Приготуйте яскраве частування по простому домашньому рецепту.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Тунець консервований – 1 банка.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Майонез – 100 гр.
Процес приготування:
1. Розминаємо виделкою тунець і укладаємо його на плоску тарілку щільним шаром.
2. Подрібнюємо половинку ріпчастої цибулі.
3. Розподіляємо шматочки цибулі по рибному шару і поливаємо майонезом.
4. Натираємо на тертці відварну картоплю і моркву.
5. Викладаємо частину картоплі і поливаємо майонезом.
6. Проробляємо те ж саме з морквою.
7. Викладаємо залишився картоплю і закриваємо його майонезом.
8. Натираємо плавлений сир.
9. Додаємо сир в салат. Обмазуємо майонезом.
10. Відварюємо яйця, відокремлюємо білки від жовтків і подрібнюємо їх.
11. Укладаємо білки шаром і промазуємо майонезом.
12. Жовтки можна натерти на дрібній тертці і прикрасити верх салату.
13. Охолоджуємо салат «Мімоза» і подаємо до столу. Готово!
Дуже смачний салат Мімоза з консервами, сиром і яблуками
Оригінальне виконання домашнього салату «Мімоза» — з додаванням яблука. Фрукт додасть знаменитому страви приємну кислинку і яскравий аромат. Беріть на замітку простий рецепт.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Риба консервована – 1 банку.
- Яблуко – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Відварюємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків і дрібно натираємо їх.
2. Далі натираємо твердий сир розминаємо виделкою консервовану рибу.
3. Відварену моркву також натираємо на тертці, яблуко промиваємо під водою.
4. Формуємо листковий салат. Спочатку укладаємо білки і посипаємо їх чорним меленим перцем.
5. Зверху розподіляємо рибну консерву.
6. Обмазуємо заготівлю майонезом і посипаємо заздалегідь очищеним і натертим яблуком.
7. Щільно формуємо шар з моркви.
8. Поливаємо овоч майонезом і закриваємо сиром.
9. Посипаємо салат яєчним жовтком, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Готово!