Салат «Ніжинський» з гірчицею «Пальчики оближеш»
Зерна гірчиці, надають салату з огірками пікантності і роблять більш хрусткими. Виходить в міру гостра і пряна закуска, в якій замість цибулі використовується часник, а кріп замінений зеленню петрушки. Виходить не класична, але дуже смачна версія на тему «Ніжинського» салату.
Час приготування: 3 години 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Огірок дрібний – 4 кг
- Петрушка – 1 пучок.
- Гірчиця французька – 160 гр.
- Часник – 2-3 головки.
- Оцет – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 80 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Суміш мелених перців – за смаком.
Процес приготування:
1. Огірки нарізати кружечками, видаляючи кінчики, скласти в глибоку миску.
2. Зелень порубати, часник розчавити і дрібно нарізати ножем, додати до скибочкам огірка.
3. У миску насипати цукор і сіль, влити олію і оцет, приправити сумішшю перців і покласти гірчицю.
4. Все добре перемішати і тримати в теплому приміщенні 3-4 години, щоб салат настоявся. Періодично потрібно помішувати масу, щоб вона рівномірно просочилася маринадом.
5. Готовий салат розкласти по банках, провести стерилізацію протягом 30-40 хвилин, а після закупорити і перенести на зберігання в холод.