Салат «Ніжинський» з огірків на зиму – 7 рецептів з покроковими фото

Салат «Ніжинський» з гірчицею «Пальчики оближеш»

Зерна гірчиці, надають салату з огірками пікантності і роблять більш хрусткими. Виходить в міру гостра і пряна закуска, в якій замість цибулі використовується часник, а кріп замінений зеленню петрушки. Виходить не класична, але дуже смачна версія на тему «Ніжинського» салату.

Час приготування: 3 години 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Огірок дрібний – 4 кг
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Гірчиця французька – 160 гр.
  • Часник – 2-3 головки.
  • Оцет – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Суміш мелених перців – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки нарізати кружечками, видаляючи кінчики, скласти в глибоку миску.

2. Зелень порубати, часник розчавити і дрібно нарізати ножем, додати до скибочкам огірка.

3. У миску насипати цукор і сіль, влити олію і оцет, приправити сумішшю перців і покласти гірчицю.

4. Все добре перемішати і тримати в теплому приміщенні 3-4 години, щоб салат настоявся. Періодично потрібно помішувати масу, щоб вона рівномірно просочилася маринадом.

5. Готовий салат розкласти по банках, провести стерилізацію протягом 30-40 хвилин, а після закупорити і перенести на зберігання в холод.