Салат Тбілісі – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Класичний грузинський салат «Тбілісі» з квасолею і яловичиною нескладно приготувати в домашніх умовах. Є кілька варіантів виконання живильної закуски: класичний, з куркою, свининою, помідорами. Вивчіть яскраву добірку з 5-і покрокових рецептів і виберіть найбільш підходящий для себе варіант.

Салат Тбілісі — класичний рецепт з яловичиною і червоною квасолею

Традиційний рецепт салату «Тбілісі» легко виконати в домашніх умовах. За класичним рецептом його готують з яловичини і червоної квасолі. Спробуйте і порадуйте смачним частуванням ваших рідних.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яловичина 300 гр.
  • Квасоля консервована 1 банка
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кінза 1 пучок
  • Волоський горіх 50 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% 1 ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» ½ ч. л.
  • Перець чилі за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат Тбілісі з яловичиною й квасолею по класичному рецепту? Яловичину промиваємо й варимо до повної готовності. Воду солимо за смаком. Остуджуємо готове м’ясо і нарізаємо тонкою соломкою.
  2. Промиваємо болгарський перець і звільняємо його від насіння і плодоніжки. Нарізаємо тонкою соломкою.
  3. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Ошпарюємо його.
  4. У глибокій мисці з’єднуємо яловичину, солодкий перець, промиту і подрібнену кінзу.
  5. Доповнюємо інгредієнти консервованою квасолею, цибулею і подрібненими волоськими горіхами.
  6. Солимо заготовку. Сюди ж вливаємо олію і яблучний оцет. Також додаємо хмелі-сунелі, очищений і подрібнений часник і гострий перець за смаком.
  7. Розмішуємо закуску. Подаємо яскравий і в міру пікантний салат «Тбілісі» до столу!

Як приготувати салат Тбілісі з куркою?

Цікава варіація приготування салату «Тбілісі» – з куркою замість яловичини. Таке частування вийде більш легким, але при цьому таким же смачним, ароматним і яскравим. Беріть ідею на замітку.

Час готування: 1 год

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Стегно куряче – 300 гр.
  • Квасоля червона варена – 150 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кінза – 5 гілочок.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Часник – 1 зуб.
  • Горіх волоський – 40 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Оцет виноградний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти. Курку промиваємо, відварюємо або запікаємо, а після відокремлюємо від кісток. Квасоля також відварюємо. Овочі промиваємо.
  2. Підготовлене куряче м’ясо нарізаємо невеликою соломкою і кладемо в глибоку миску. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки і нарізаємо аналогічно курячому м’ясу.
  3. Доповнюємо миску червоною квасолею. Очищаємо цибулю та нарізаємо півкільцями, збризкуємо виноградним оцтом. Додаємо в загальну миску.
  4. Для заправки з’єднуємо оливкова олія, оцет, сіль, хмелі-сунелі, подрібнені часник і волоські горіхи. Розмішуємо.
  5. В загальну масу викладаємо подрібнену зелень, подрібнений шматочок гострого перцю за смаком і заправку.
  6. Розмішуємо частування, охолоджуємо і подаємо до столу!

Простий і смачний рецепт салату Тбілісі з баклажанами

Баклажани – невід’ємна частина грузинської кухні. Тому на основі овоча можна приготувати апетитний салат «Тбілісі». Спробуйте такий цікавий кулінарний варіант, використовуючи простий покроковий рецепт.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Горіх волоський – 20 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Баклажани промиваємо під водою, видаляємо плодоніжки.
  2. Далі плоди нарізаємо соломкою.
  3. інгредієнти Викладаємо в глибоку миску, посипаємо їх борошном і розмішуємо. Обсмажуємо в олії до золотистого відтінку.
  4. Промиваємо і очищаємо від насіння і плодоніжки болгарський перець, нарізаємо його тонкою соломкою.
  5. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, промиваємо його і нарізаємо тонкими півкільцями.
  6. Соломкою ріжемо два заздалегідь промитих огірка.
  7. На кубики ділимо промитий соковитий помідор.
  8. Подрібнюємо пучок промитої кінзи.
  9. Очищаємо і волоські горіхи подрібнюємо.
  10. Всі підготовлені продукти викладаємо в загальну миску. Поливаємо трьома ложками олії, солимо, перчимо і розмішуємо.
  11. Салат «Тбілісі» з баклажанами готовий. Діліть на порції і пробуйте!

Покроковий рецепт салату Тбілісі з помідорами

Щоб легендарний салат «Тбілісі» вийшов ще більш соковитим, додайте в нього помідори. Таке частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Крім того, просте блюдо нікого не залишить байдужим. Спробуйте!

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Яловичина – 260 гр.
  • Квасоля червона консервована – 6 ст. л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Горіх волоський – 60 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сіль – ¾ ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 2 щіпки.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

  1. Шматок яловичини промиваємо відварюємо до повної готовності і м’якого стані. В процесі солимо і доповнюємо спеціями. Готовий продукт остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками.
  2. Відміряємо потрібну кількість консервованої квасолі.
  3. Очищений цибулю ділимо на тонкі четвертинки і маринуємо в лимонному соці.
  4. Очищаємо від насіння і плодоніжки болгарський перець, промиваємо та нарізаємо тонкими смужками.
  5. Невеликими кубиками ріжемо заздалегідь промитий помідор.
  6. Подрібнюємо промитий пучок кінзи з очищеними зубчиками часнику.
  7. Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх будь-яким підходящим способом. Можна використовувати ніж або спеціальний подрібнювач.
  8. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній мисці, поливаємо олією, солимо, перчимо за смаком доповнюємо перцем чилі і акуратно перемішуємо.
  9. Насичений і яскравий салат «Тбілісі» з помідорами готовий. Розкладайте по порційних тарілках і пробуйте!

Салат Тбілісі зі свининою та квасолею

Поживний і яскравий за смаком салат «Тбілісі» можна приготувати з свинини і червоної квасолі. Таке блюло стане відмінною ідеєю для вечері у вузькому колі сім’ї. Також частування підійде і для святкового меню.

Час готування: 1 год

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Квасоля червона консервована – 1 банку.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кінза або петрушка – 1 пучок.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Горіх волоський – 50 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Болгарський перець ріжемо тонкою соломкою, попередньо промивши під водою і очистивши від насіння і плодоніжки.
  2. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю й ріжемо його тонкими четвертинками.
  3. варимо До готовності свинину в підсоленій за смаком воді. Остуджуємо продукт і розбираємо соломкою.
  4. Очищаємо від шкаралупи волоські горіхи подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.
  5. Також чинимо і з зубчиками часнику.
  6. Подрібнюємо заздалегідь промиту і обсушену кінзу.
  7. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній тарілці, додаємо квасоля, солимо і перчимо їх, заправляємо лимонним соком і рослинним маслом. Акуратно розмішуємо.
  8. Салат «Тбілісі» з свинини повністю готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!