Класичний грузинський салат «Тбілісі» з квасолею і яловичиною нескладно приготувати в домашніх умовах. Є кілька варіантів виконання живильної закуски: класичний, з куркою, свининою, помідорами. Вивчіть яскраву добірку з 5-і покрокових рецептів і виберіть найбільш підходящий для себе варіант.
Салат Тбілісі — класичний рецепт з яловичиною і червоною квасолею
Традиційний рецепт салату «Тбілісі» легко виконати в домашніх умовах. За класичним рецептом його готують з яловичини і червоної квасолі. Спробуйте і порадуйте смачним частуванням ваших рідних.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яловичина 300 гр.
- Квасоля консервована 1 банка
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Кінза 1 пучок
- Волоський горіх 50 гр.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Оцет яблучний 6% 1 ч. л.
- Часник 2 зуб.
- Приправа «Хмелі-Сунелі» ½ ч. л.
- Перець чилі за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати салат Тбілісі з яловичиною й квасолею по класичному рецепту? Яловичину промиваємо й варимо до повної готовності. Воду солимо за смаком. Остуджуємо готове м’ясо і нарізаємо тонкою соломкою.
- Промиваємо болгарський перець і звільняємо його від насіння і плодоніжки. Нарізаємо тонкою соломкою.
- Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Ошпарюємо його.
- У глибокій мисці з’єднуємо яловичину, солодкий перець, промиту і подрібнену кінзу.
- Доповнюємо інгредієнти консервованою квасолею, цибулею і подрібненими волоськими горіхами.
- Солимо заготовку. Сюди ж вливаємо олію і яблучний оцет. Також додаємо хмелі-сунелі, очищений і подрібнений часник і гострий перець за смаком.
- Розмішуємо закуску. Подаємо яскравий і в міру пікантний салат «Тбілісі» до столу!
Як приготувати салат Тбілісі з куркою?
Цікава варіація приготування салату «Тбілісі» – з куркою замість яловичини. Таке частування вийде більш легким, але при цьому таким же смачним, ароматним і яскравим. Беріть ідею на замітку.
Час готування: 1 год
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Стегно куряче – 300 гр.
- Квасоля червона варена – 150 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кінза – 5 гілочок.
- Петрушка – 3 гілки.
- Часник – 1 зуб.
- Горіх волоський – 40 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Оцет виноградний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чилі – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні продукти. Курку промиваємо, відварюємо або запікаємо, а після відокремлюємо від кісток. Квасоля також відварюємо. Овочі промиваємо.
- Підготовлене куряче м’ясо нарізаємо невеликою соломкою і кладемо в глибоку миску. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки і нарізаємо аналогічно курячому м’ясу.
- Доповнюємо миску червоною квасолею. Очищаємо цибулю та нарізаємо півкільцями, збризкуємо виноградним оцтом. Додаємо в загальну миску.
- Для заправки з’єднуємо оливкова олія, оцет, сіль, хмелі-сунелі, подрібнені часник і волоські горіхи. Розмішуємо.
- В загальну масу викладаємо подрібнену зелень, подрібнений шматочок гострого перцю за смаком і заправку.
- Розмішуємо частування, охолоджуємо і подаємо до столу!
Простий і смачний рецепт салату Тбілісі з баклажанами
Баклажани – невід’ємна частина грузинської кухні. Тому на основі овоча можна приготувати апетитний салат «Тбілісі». Спробуйте такий цікавий кулінарний варіант, використовуючи простий покроковий рецепт.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Борошно – 2 ст. л.
- Горіх волоський – 20 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Баклажани промиваємо під водою, видаляємо плодоніжки.
- Далі плоди нарізаємо соломкою.
- інгредієнти Викладаємо в глибоку миску, посипаємо їх борошном і розмішуємо. Обсмажуємо в олії до золотистого відтінку.
- Промиваємо і очищаємо від насіння і плодоніжки болгарський перець, нарізаємо його тонкою соломкою.
- Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, промиваємо його і нарізаємо тонкими півкільцями.
- Соломкою ріжемо два заздалегідь промитих огірка.
- На кубики ділимо промитий соковитий помідор.
- Подрібнюємо пучок промитої кінзи.
- Очищаємо і волоські горіхи подрібнюємо.
- Всі підготовлені продукти викладаємо в загальну миску. Поливаємо трьома ложками олії, солимо, перчимо і розмішуємо.
- Салат «Тбілісі» з баклажанами готовий. Діліть на порції і пробуйте!
Покроковий рецепт салату Тбілісі з помідорами
Щоб легендарний салат «Тбілісі» вийшов ще більш соковитим, додайте в нього помідори. Таке частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Крім того, просте блюдо нікого не залишить байдужим. Спробуйте!
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Яловичина – 260 гр.
- Квасоля червона консервована – 6 ст. л.
- Помідори – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кінза – 1 пучок.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Горіх волоський – 60 гр.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Сіль – ¾ ч. л.
- Хмелі-сунелі – 2 щіпки.
- Перець чилі – за смаком.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
- Шматок яловичини промиваємо відварюємо до повної готовності і м’якого стані. В процесі солимо і доповнюємо спеціями. Готовий продукт остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками.
- Відміряємо потрібну кількість консервованої квасолі.
- Очищений цибулю ділимо на тонкі четвертинки і маринуємо в лимонному соці.
- Очищаємо від насіння і плодоніжки болгарський перець, промиваємо та нарізаємо тонкими смужками.
- Невеликими кубиками ріжемо заздалегідь промитий помідор.
- Подрібнюємо промитий пучок кінзи з очищеними зубчиками часнику.
- Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх будь-яким підходящим способом. Можна використовувати ніж або спеціальний подрібнювач.
- З’єднуємо всі інгредієнти в загальній мисці, поливаємо олією, солимо, перчимо за смаком доповнюємо перцем чилі і акуратно перемішуємо.
- Насичений і яскравий салат «Тбілісі» з помідорами готовий. Розкладайте по порційних тарілках і пробуйте!
Салат Тбілісі зі свининою та квасолею
Поживний і яскравий за смаком салат «Тбілісі» можна приготувати з свинини і червоної квасолі. Таке блюло стане відмінною ідеєю для вечері у вузькому колі сім’ї. Також частування підійде і для святкового меню.
Час готування: 1 год
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Свинина – 300 гр.
- Квасоля червона консервована – 1 банку.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кінза або петрушка – 1 пучок.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Горіх волоський – 50 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Болгарський перець ріжемо тонкою соломкою, попередньо промивши під водою і очистивши від насіння і плодоніжки.
- Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю й ріжемо його тонкими четвертинками.
- варимо До готовності свинину в підсоленій за смаком воді. Остуджуємо продукт і розбираємо соломкою.
- Очищаємо від шкаралупи волоські горіхи подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.
- Також чинимо і з зубчиками часнику.
- Подрібнюємо заздалегідь промиту і обсушену кінзу.
- З’єднуємо всі інгредієнти в загальній тарілці, додаємо квасоля, солимо і перчимо їх, заправляємо лимонним соком і рослинним маслом. Акуратно розмішуємо.
- Салат «Тбілісі» з свинини повністю готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!