Простий рецепт салату з куркою, грибами і картоплею
Простий листковий салат для ситної вечері або перекусу. Страва готується із звичайних інгредієнтів, які є в кожному будинку.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 480 р.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 120 р.
- Печериці – 380 р.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Майонез – 160 р.
Процес приготування:
1. Яйця зварити круто, охолодити, зняти шкаралупу і потерти на тертці.
2. Картоплю відварити в мундирі, остудити, почистити і потерти крупно на тертці.
3. З кістки зрізати куряче м’ясо, зварити в підсоленій воді, охолодити і порізати дрібними кубиками.
4. Цибулю почистити, порізати навпіл і далі на тонкі півкільця. Гриби вимити, обсушити і тонко нарізати смужками. На гарячій сковороді обсмажити печериці і цибулю в олії до золотистого кольору і випарювання рідини з грибів. Посолити і охолодити.
5. Викласти на блюдо шар з картоплі, змастити майонезом.
6. Далі йдуть смажені цибулю і гриби, сіточка з майонезу.
7. Після цього викласти шар курячого м’яса, знову майонез.
8. Висипати варені яйця, промазати майонезом.
9. Зверху присипати тертим сиром і прибрати на ніч просочитися в холодильник. Прикрасити салат можна на свій смак свіжими або консервованими овочами, свіжої цілою або нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!