Салат з куркою і грибами – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт салату з куркою, грибами і картоплею


Простий листковий салат для ситної вечері або перекусу. Страва готується із звичайних інгредієнтів, які є в кожному будинку.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 480 р.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 120 р.
  • Печериці – 380 р.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Майонез – 160 р.

Процес приготування:

1. Яйця зварити круто, охолодити, зняти шкаралупу і потерти на тертці.

2. Картоплю відварити в мундирі, остудити, почистити і потерти крупно на тертці.

3. З кістки зрізати куряче м’ясо, зварити в підсоленій воді, охолодити і порізати дрібними кубиками.

4. Цибулю почистити, порізати навпіл і далі на тонкі півкільця. Гриби вимити, обсушити і тонко нарізати смужками. На гарячій сковороді обсмажити печериці і цибулю в олії до золотистого кольору і випарювання рідини з грибів. Посолити і охолодити.

5. Викласти на блюдо шар з картоплі, змастити майонезом.

6. Далі йдуть смажені цибулю і гриби, сіточка з майонезу.

7. Після цього викласти шар курячого м’яса, знову майонез.

8. Висипати варені яйця, промазати майонезом.

9. Зверху присипати тертим сиром і прибрати на ніч просочитися в холодильник. Прикрасити салат можна на свій смак свіжими або консервованими овочами, свіжої цілою або нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!