Салат з курячою грудкою і печерицями

Ідей для смачних і поживних салатів досить багато. Спробуйте варіант з курячого м’яса і печериць. Таке частування нікого не залишить байдужим. Можна подавати як закуску за сімейним або святковим столом. Беріть на замітку підбірку з 10-та кулінарних рецептів з покроковим описом.

Салат зі смаженими печерицями та курячою грудкою

Смачний і ситний салат для вашого столу можна приготувати з простих інгредієнтів. Спробуйте закуску з курки і смажених печериць. Таке частування підійде і для святкового меню.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 1 шт.
  • Печериці свіжі 250 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Огірки мариновані 200 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат з курячою грудкою і печерицями? Куряче філе промиваємо, натираємо сіллю, меленим перцем і загортаємо у фольгу. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько 40 хвилин.
  2. Відварюємо картоплю з морквою. Остуджуємо овочі і очищаємо їх від шкірки.
  3. Очищену цибулину подрібнюємо ножем.
  4. Обсмажуємо цибулю до м’якості на рослинному маслі.
  5. Промиті печериці ріжемо на шматки поменше.
  6. Приєднуємо їх до цибулі. Солимо, перчимо і тушкуємо до готовності.
  7. В цей час ріжемо кубиками картоплю з морквою. Також чинимо і з яйцями, які заздалегідь відварюємо.
  8. З’єднуємо всі підготовлені продукти в загальній мисці.
  9. Запечене філе остуджуємо і також ріжемо кубиками.
  10. Аналогічно розбираємо і огірки. Відправляємо продукти в загальну миску, заправляємо майонезом і розмішуємо.
  11. Апетитний салат з куркою і смаженими грибами готовий. Можна ділити на порції і подавати до столу.

Салат з копченою курячою грудкою і печерицями

Насичений за смаком салат виходить з печериць і копченої курки. Така закуска вийде неймовірно живильної і ароматною. Підходить як для сімейного обіду, так і для святкового меню.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча копчена – 250 гр.
  • Гриби печериці – 220 гр.
  • Морква по-корейськи – 50 гр.
  • Огірок маринований – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

2. Промиваємо печериці і розрізаємо їх на кілька частин.

3. Звільняємо від лушпиння ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо його.

4. Обсмажуємо цибулю з грибами в олії до готовності.

5. Відварюємо яйця, очищаємо їх і ріжемо дрібними кубиками.

6. Копчену курку також нарізаємо.

7. Також чинимо і з маринованими огірками.

8. Розмішуємо всі підготовлені продукти з майонезом, солимо за смаком. Розкладаємо по порційних тарілках, доповнюємо корейською морквою, зеленню і подаємо до столу!

Листковий салат з куркою, печерицями, сиром і яйцем

Простий у виконанні і смачний салат виходить з грибів, курки, сиру і яєць. Холодну закуску можна подавати до святкового столу. Спробуйте покроковий рецепт, з яким впорається навіть новачок.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 180 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Відварюємо картоплю, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.

2. Гриби промиваємо, нарізаємо їх і обсмажуємо в олії до золотистої скоринки.

3. Варимо куряче філе, після чого охолодити його і ріжемо дрібними кубиками.

4. Відварені яйця очищаємо і натираємо на тертці.

5. Також натираємо і твердий сир.

6. За допомогою формувального кільця збираємо салат. Спочатку кладемо картоплю, потім гриби, курка, яйця і сир. Всі шари обмазуємо майонезом.

7. Ставимо форму в холодильник на одну годину.

8. Живильний домашній салат з курки, грибів, яєць і сиру готовий. Прикрашайте за своїм смаком і подавайте до столу.

Салат з курячим філе, печерицями та ананасами

Хочете приготувати соковитий і смачний салат для вашого домашнього столу? Використовуйте простий покроковий рецепт закуски з курячого філе, грибів і ананасів. Порадуйте себе цікавим частуванням.

Час готування: 1 год

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Ананас консервований – 1 банка.
  • Оливки без кісточок – 1 банка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Гриби промиваємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо в олії разом з очищеним і нарізаною цибулею. Куряче філе варимо до готовності.

2. Коли філе охолоне, його слід дрібно нарізати і додати до грибів.3. Сюди ж додаємо оливки, які попередньо ділимо на половинки.

4. З ананасів зливаємо сік. Сам продукт розбираємо на невеликі кубики. Відправляємо їх в загальну масу.

5. Заправляємо заготівлю майонезом, вимішуємо, охолоджуємо і подаємо до столу. Салат з курки, грибів і ананасів готовий!

Салат з куркою, печерицями та корейською морквою

Смачний, соковитий і в міру пікантний салат виходить з додаванням корейської моркви. Такий яскравий продукт чудово доповнюють гриби і куряче філе. Використовуйте цікаву кулінарну ідею.

Час готування: 1 год

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Печериці мариновані – 300 гр.
  • Морква по-корейськи – 300 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо куряче філе відварюємо його до повної готовності.2. Остуджуємо продукт і дрібно нарізаємо його.

3. Підготуємо моркву по-корейськи. Якщо інгредієнт занадто довгий, його можна розрізати.

4. Викладаємо моркву, курятину і мариновані гриби в загальну миску.

5. Доповнюємо продукти продавленными зубчиками очищеного часнику.

6. Заправляємо частування майонезом і акуратно перемішуємо.

7. Яскравий і насичений салат з куркою, грибами і корейською морквою готовий. Можна пробувати!

Салат з куркою і консервованими печерицями

Простий і швидкий спосіб приготувати смачний домашній салат з консервованих грибів і курячого філе. Таке блюдо досить універсальне. Воно підходить як для сімейного обіду, так і для святкового меню.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Печериці консервовані – 400 гр.
  • Огірок маринований – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю, подрібнюємо і обсмажуємо в маслі до легкого рум’янцю.

2. Очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці моркву. Тримаємо її з цибулею до м’якого стану.3. Консервовані гриби викладаємо на окрему сковороду. Трохи тушкуємо їх до випаровування зайвої рідини.

4. Куряче філе промиваємо , нарізаємо невеликими шматочками і також обсмажуємо.

5. Подрібнюємо мариновані огірки. Кладемо їх в чисту сковороду і тушкуємо пару хвилин, щоб прибрати зайву рідину.

6. З’єднуємо всі продукти в загальній мисці, солимо їх, перчимо і заправляємо майонезом.7. Акуратно розмішуємо заготовку.

8. Яскравий салат з курки і консервованих грибів готовий. Діліть на порції і подавайте до столу.

Салат з курячою грудкою, печерицями, цибулею і морквою

Смачний салат для вашого столу можна швидко приготувати зі звичайних інгредієнтів. Спробуйте домашній рецепт закуски з грибів, курки, моркви і цибулі. Порадуйте себе і рідних!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кріп – 10 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Філейну частину курки промиваємо, відварюємо до повної готовності, повністю остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками.

2. Печериці гарненько промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо до рум’янцю на сковороді з маслом.3. Після грибів смажимо тут до м’якого стану очищений і подрібнений ріпчаста цибуля і очищену, промиту, натерту на крупній тертці моркву.

4. Відварюємо яйця, остуджуємо їх, очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком.

5. Свіжу зелень промиваємо під водою, обсушуємо її і подрібнюємо.

6. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній мисці, солимо їх, поливаємо майонезом і ретельно розмішуємо. Готовий салат охолоджуємо і подаємо до столу. Пробуйте!

Смачний салат з куркою, печерицями і волоським горіхом

Апетитний салат з куркою і печерицями можна доповнити волоським горіхом. Інгредієнт додасть особливий неповторний смак частування. Використовуйте покроковий рецепт для святкового меню.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Гриби шампіньйони – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Горіхи волоські – 20 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Промиваємо і відварюємо куряче філе в каструлі з водою. Остуджуємо продукт і дрібно нарізаємо їх.

2. Подрібнюємо очищений ріпчасту цибулю і обсмажуємо в рослинному маслі.

3. Сюди ж додаємо промиті, дрібно порізані гриби.

4. Смажимо інгредієнти до повної готовності.

5. Для заправки розмішуємо ложку майонезу, ложку сметани, сіль і подрібнені зубчики часнику.

6. Шматочки філе розмішуємо з заправкою.

7. Викладаємо заготівлю тонким шаром на плоску тарілку.

8. Далі кладемо відварні і натерті на тертці яйця. Обмазуємо майонезом.

9. Наступний шар – гриби з цибулею, майонез і мелений перець.

10. Розподіляємо по верху тертий сир і майонез.

11. Посипаємо заготівлю подрібненим волоським горіхом.

12. Охолоджуємо салат, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

Салат «Грибна поляна» з курячим філе і печерицями

Цікавий салат для вашого свята – «Грибна поляна». Його готують з додаванням курячого філе і консервованих печериць. Холодна закуска виходить дуже смачною і неймовірно привабливою.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Шампіньйони консервовані – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Майонез – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Формуємо салат з допомогою спеціального кільця або рознімної форми для випікання. Першим шаром викладаємо гриби капелюшками вниз.2. Посипаємо гриби промитим і подрібненим кропом.

3. Промиваємо і відварюємо куряче філе до повної готовності, після охолодити і дрібно нарізаємо.

4. Щільно викладаємо куряче філе на інші шари. Обмазуємо майонезом.

5. Моркву відварюємо, очищаємо від шкірки і натираємо на середній тертці. Кладемо її наступним шаром.

6. Відварюємо і остуджуємо яйця. Очищаємо їх і ріжемо дрібними кубиками.

7. Викладаємо яйця і подрібнений солоний огірок. Промазуємо майонезом.

8. Відварну картоплю очищаємо від шкірки і також натираємо на дрібній тертці. Викладаємо з нього ще один шар.

9. Ставимо форму в холодильник на пару годин і акуратно перевертаємо форму.10. Яскравий салат «Грибна поляна» готовий!

Салат з курячою грудкою, печерицями та кукурудзою

Неймовірно ситний, смачний і простий у виконанні салат з куркою, грибами і консервованою кукурудзою. Подавати таке частування можна до святкового столу, в якості холодної закуски.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Овочі очищаємо, промиваємо під водою. Гриби і курку також промиваємо під водою.

2. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. На це піде приблизно хвилин 20.

3. Остуджуємо готове м’ясо і розділяємо його на дрібні шматочки.

4. Очищену цибулину також подрібнюємо ножем.

5. Моркву натираємо на крупній тертці.

6. Дрібно розбираємо печериці.

7. В олії спочатку обсмажуємо шматочки цибулі.

8. Через 1-2 хвилини приєднуємо до овочу моркву.

9. Слідом викладаємо гриби. Смажимо інгредієнти до готовності, після чого повністю остуджуємо.

10. Відварюємо яйця, остуджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і натираємо на тертці.

11. У глибокій мисці з’єднуємо всі підготовлені продукти. Доповнюємо їх консервованою кукурудзою і перемішуємо.

12. Заправляємо частування майонезом і знову перемішуємо.

13. Апетитний салат з курки, грибів і кукурудзи готовий. Викласти на порційні тарілки можна з допомогою сервіровки кільця.