Ідей для смачних і поживних салатів досить багато. Спробуйте варіант з курячого м’яса і печериць. Таке частування нікого не залишить байдужим. Можна подавати як закуску за сімейним або святковим столом. Беріть на замітку підбірку з 10-та кулінарних рецептів з покроковим описом.
Салат зі смаженими печерицями та курячою грудкою
Смачний і ситний салат для вашого столу можна приготувати з простих інгредієнтів. Спробуйте закуску з курки і смажених печериць. Таке частування підійде і для святкового меню.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряче філе 1 шт.
- Печериці свіжі 250 гр.
- Картопля 2 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Огірки мариновані 200 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез столовий молочний за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати смачний салат з курячою грудкою і печерицями? Куряче філе промиваємо, натираємо сіллю, меленим перцем і загортаємо у фольгу. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько 40 хвилин.
- Відварюємо картоплю з морквою. Остуджуємо овочі і очищаємо їх від шкірки.
- Очищену цибулину подрібнюємо ножем.
- Обсмажуємо цибулю до м’якості на рослинному маслі.
- Промиті печериці ріжемо на шматки поменше.
- Приєднуємо їх до цибулі. Солимо, перчимо і тушкуємо до готовності.
- В цей час ріжемо кубиками картоплю з морквою. Також чинимо і з яйцями, які заздалегідь відварюємо.
- З’єднуємо всі підготовлені продукти в загальній мисці.
- Запечене філе остуджуємо і також ріжемо кубиками.
- Аналогічно розбираємо і огірки. Відправляємо продукти в загальну миску, заправляємо майонезом і розмішуємо.
- Апетитний салат з куркою і смаженими грибами готовий. Можна ділити на порції і подавати до столу.
Салат з копченою курячою грудкою і печерицями
Насичений за смаком салат виходить з печериць і копченої курки. Така закуска вийде неймовірно живильної і ароматною. Підходить як для сімейного обіду, так і для святкового меню.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Грудка куряча копчена – 250 гр.
- Гриби печериці – 220 гр.
- Морква по-корейськи – 50 гр.
- Огірок маринований – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
2. Промиваємо печериці і розрізаємо їх на кілька частин.
3. Звільняємо від лушпиння ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо його.
4. Обсмажуємо цибулю з грибами в олії до готовності.
5. Відварюємо яйця, очищаємо їх і ріжемо дрібними кубиками.
6. Копчену курку також нарізаємо.
7. Також чинимо і з маринованими огірками.
8. Розмішуємо всі підготовлені продукти з майонезом, солимо за смаком. Розкладаємо по порційних тарілках, доповнюємо корейською морквою, зеленню і подаємо до столу!
Листковий салат з куркою, печерицями, сиром і яйцем
Простий у виконанні і смачний салат виходить з грибів, курки, сиру і яєць. Холодну закуску можна подавати до святкового столу. Спробуйте покроковий рецепт, з яким впорається навіть новачок.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 180 мл
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Відварюємо картоплю, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.
2. Гриби промиваємо, нарізаємо їх і обсмажуємо в олії до золотистої скоринки.
3. Варимо куряче філе, після чого охолодити його і ріжемо дрібними кубиками.
4. Відварені яйця очищаємо і натираємо на тертці.
5. Також натираємо і твердий сир.
6. За допомогою формувального кільця збираємо салат. Спочатку кладемо картоплю, потім гриби, курка, яйця і сир. Всі шари обмазуємо майонезом.
7. Ставимо форму в холодильник на одну годину.
8. Живильний домашній салат з курки, грибів, яєць і сиру готовий. Прикрашайте за своїм смаком і подавайте до столу.
Салат з курячим філе, печерицями та ананасами
Хочете приготувати соковитий і смачний салат для вашого домашнього столу? Використовуйте простий покроковий рецепт закуски з курячого філе, грибів і ананасів. Порадуйте себе цікавим частуванням.
Час готування: 1 год
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Ананас консервований – 1 банка.
- Оливки без кісточок – 1 банка.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Гриби промиваємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо в олії разом з очищеним і нарізаною цибулею. Куряче філе варимо до готовності.
2. Коли філе охолоне, його слід дрібно нарізати і додати до грибів.3. Сюди ж додаємо оливки, які попередньо ділимо на половинки.
4. З ананасів зливаємо сік. Сам продукт розбираємо на невеликі кубики. Відправляємо їх в загальну масу.
5. Заправляємо заготівлю майонезом, вимішуємо, охолоджуємо і подаємо до столу. Салат з курки, грибів і ананасів готовий!
Салат з куркою, печерицями та корейською морквою
Смачний, соковитий і в міру пікантний салат виходить з додаванням корейської моркви. Такий яскравий продукт чудово доповнюють гриби і куряче філе. Використовуйте цікаву кулінарну ідею.
Час готування: 1 год
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Печериці мариновані – 300 гр.
- Морква по-корейськи – 300 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Майонез – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо куряче філе відварюємо його до повної готовності.2. Остуджуємо продукт і дрібно нарізаємо його.
3. Підготуємо моркву по-корейськи. Якщо інгредієнт занадто довгий, його можна розрізати.
4. Викладаємо моркву, курятину і мариновані гриби в загальну миску.
5. Доповнюємо продукти продавленными зубчиками очищеного часнику.
6. Заправляємо частування майонезом і акуратно перемішуємо.
7. Яскравий і насичений салат з куркою, грибами і корейською морквою готовий. Можна пробувати!
Салат з куркою і консервованими печерицями
Простий і швидкий спосіб приготувати смачний домашній салат з консервованих грибів і курячого філе. Таке блюдо досить універсальне. Воно підходить як для сімейного обіду, так і для святкового меню.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Печериці консервовані – 400 гр.
- Огірок маринований – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю, подрібнюємо і обсмажуємо в маслі до легкого рум’янцю.
2. Очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці моркву. Тримаємо її з цибулею до м’якого стану.3. Консервовані гриби викладаємо на окрему сковороду. Трохи тушкуємо їх до випаровування зайвої рідини.
4. Куряче філе промиваємо , нарізаємо невеликими шматочками і також обсмажуємо.
5. Подрібнюємо мариновані огірки. Кладемо їх в чисту сковороду і тушкуємо пару хвилин, щоб прибрати зайву рідину.
6. З’єднуємо всі продукти в загальній мисці, солимо їх, перчимо і заправляємо майонезом.7. Акуратно розмішуємо заготовку.
8. Яскравий салат з курки і консервованих грибів готовий. Діліть на порції і подавайте до столу.
Салат з курячою грудкою, печерицями, цибулею і морквою
Смачний салат для вашого столу можна швидко приготувати зі звичайних інгредієнтів. Спробуйте домашній рецепт закуски з грибів, курки, моркви і цибулі. Порадуйте себе і рідних!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Кріп – 10 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Майонез – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Філейну частину курки промиваємо, відварюємо до повної готовності, повністю остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками.
2. Печериці гарненько промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо до рум’янцю на сковороді з маслом.3. Після грибів смажимо тут до м’якого стану очищений і подрібнений ріпчаста цибуля і очищену, промиту, натерту на крупній тертці моркву.
4. Відварюємо яйця, остуджуємо їх, очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком.
5. Свіжу зелень промиваємо під водою, обсушуємо її і подрібнюємо.
6. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній мисці, солимо їх, поливаємо майонезом і ретельно розмішуємо. Готовий салат охолоджуємо і подаємо до столу. Пробуйте!
Смачний салат з куркою, печерицями і волоським горіхом
Апетитний салат з куркою і печерицями можна доповнити волоським горіхом. Інгредієнт додасть особливий неповторний смак частування. Використовуйте покроковий рецепт для святкового меню.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Гриби шампіньйони – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Горіхи волоські – 20 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Майонез – 4 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Промиваємо і відварюємо куряче філе в каструлі з водою. Остуджуємо продукт і дрібно нарізаємо їх.
2. Подрібнюємо очищений ріпчасту цибулю і обсмажуємо в рослинному маслі.
3. Сюди ж додаємо промиті, дрібно порізані гриби.
4. Смажимо інгредієнти до повної готовності.
5. Для заправки розмішуємо ложку майонезу, ложку сметани, сіль і подрібнені зубчики часнику.
6. Шматочки філе розмішуємо з заправкою.
7. Викладаємо заготівлю тонким шаром на плоску тарілку.
8. Далі кладемо відварні і натерті на тертці яйця. Обмазуємо майонезом.
9. Наступний шар – гриби з цибулею, майонез і мелений перець.
10. Розподіляємо по верху тертий сир і майонез.
11. Посипаємо заготівлю подрібненим волоським горіхом.
12. Охолоджуємо салат, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Салат «Грибна поляна» з курячим філе і печерицями
Цікавий салат для вашого свята – «Грибна поляна». Його готують з додаванням курячого філе і консервованих печериць. Холодна закуска виходить дуже смачною і неймовірно привабливою.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Шампіньйони консервовані – 100 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Майонез – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Формуємо салат з допомогою спеціального кільця або рознімної форми для випікання. Першим шаром викладаємо гриби капелюшками вниз.2. Посипаємо гриби промитим і подрібненим кропом.
3. Промиваємо і відварюємо куряче філе до повної готовності, після охолодити і дрібно нарізаємо.
4. Щільно викладаємо куряче філе на інші шари. Обмазуємо майонезом.
5. Моркву відварюємо, очищаємо від шкірки і натираємо на середній тертці. Кладемо її наступним шаром.
6. Відварюємо і остуджуємо яйця. Очищаємо їх і ріжемо дрібними кубиками.
7. Викладаємо яйця і подрібнений солоний огірок. Промазуємо майонезом.
8. Відварну картоплю очищаємо від шкірки і також натираємо на дрібній тертці. Викладаємо з нього ще один шар.
9. Ставимо форму в холодильник на пару годин і акуратно перевертаємо форму.10. Яскравий салат «Грибна поляна» готовий!
Салат з курячою грудкою, печерицями та кукурудзою
Неймовірно ситний, смачний і простий у виконанні салат з куркою, грибами і консервованою кукурудзою. Подавати таке частування можна до святкового столу, в якості холодної закуски.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Овочі очищаємо, промиваємо під водою. Гриби і курку також промиваємо під водою.
2. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. На це піде приблизно хвилин 20.
3. Остуджуємо готове м’ясо і розділяємо його на дрібні шматочки.
4. Очищену цибулину також подрібнюємо ножем.
5. Моркву натираємо на крупній тертці.
6. Дрібно розбираємо печериці.
7. В олії спочатку обсмажуємо шматочки цибулі.
8. Через 1-2 хвилини приєднуємо до овочу моркву.
9. Слідом викладаємо гриби. Смажимо інгредієнти до готовності, після чого повністю остуджуємо.
10. Відварюємо яйця, остуджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і натираємо на тертці.
11. У глибокій мисці з’єднуємо всі підготовлені продукти. Доповнюємо їх консервованою кукурудзою і перемішуємо.
12. Заправляємо частування майонезом і знову перемішуємо.
13. Апетитний салат з курки, грибів і кукурудзи готовий. Викласти на порційні тарілки можна з допомогою сервіровки кільця.