Салат з квасолею на зиму – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Салат з квасолею і помідорами для тривалого зберігання

Томати з квасолею – ідеальне поєднання для ситної закуски, яка до того ж набуває особливо апетитний аромат завдяки спеціям. Важливо стежити за ступенем готовності квасолі: краще на початковому етапі її не доварити, щоб вона потім дійшла разом з томатами і не втратила форму.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Квасоля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Помідор – 1 кг
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець запашний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • оцтова Есенція 70% — 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Квасоля за добу до початку приготування потрібно перебрати, видалити сміття і зіпсовані боби, а потім залити водою в пропорції 1:2 і залишити на 12 годин.

Крок 2. Воду, в якій вымачивалась квасоля, злити, додати свіжої і відварити боби до стану «аль-денте».

Крок 3. Цибулю нарізати дрібним кубиком і обсмажити в маслі, щоб він придбав приємний золотистий відтінок.

Крок 4. З помідорів зняти шкірку будь-яким зручним способом, а потім перетворити овочі в пюре. Для цього можна використовувати м’ясорубку або блендер. Масу поставити на вогонь, злегка підсолити і готувати на повільному вогні, поки не почне густіти, а потім додати цибулька і тушкувати 10 хвилин.

Крок 5. В томатну пасту всипати спеції, прогріти їх близько 5 хвилин і викласти туди ж квасоля. Готувати салат ще 30 хвилин, а в самому кінці приготування влити потрібний обсяг оцтової есенції.

Крок 6. Перекласти готовий продукт в підходящі за обсягом баночки і щільно закрити. Зберігати заготовку можна і при кімнатній температурі, наприклад, в коморі, щоб не потрапляли прямі сонячні промені.