Салат з квасолею і помідорами для тривалого зберігання
Томати з квасолею – ідеальне поєднання для ситної закуски, яка до того ж набуває особливо апетитний аромат завдяки спеціям. Важливо стежити за ступенем готовності квасолі: краще на початковому етапі її не доварити, щоб вона потім дійшла разом з томатами і не втратила форму.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Квасоля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 5 шт.
- Помідор – 1 кг
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець запашний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- оцтова Есенція 70% — 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Квасоля за добу до початку приготування потрібно перебрати, видалити сміття і зіпсовані боби, а потім залити водою в пропорції 1:2 і залишити на 12 годин.
Крок 2. Воду, в якій вымачивалась квасоля, злити, додати свіжої і відварити боби до стану «аль-денте».
Крок 3. Цибулю нарізати дрібним кубиком і обсмажити в маслі, щоб він придбав приємний золотистий відтінок.
Крок 4. З помідорів зняти шкірку будь-яким зручним способом, а потім перетворити овочі в пюре. Для цього можна використовувати м’ясорубку або блендер. Масу поставити на вогонь, злегка підсолити і готувати на повільному вогні, поки не почне густіти, а потім додати цибулька і тушкувати 10 хвилин.
Крок 5. В томатну пасту всипати спеції, прогріти їх близько 5 хвилин і викласти туди ж квасоля. Готувати салат ще 30 хвилин, а в самому кінці приготування влити потрібний обсяг оцтової есенції.
Крок 6. Перекласти готовий продукт в підходящі за обсягом баночки і щільно закрити. Зберігати заготовку можна і при кімнатній температурі, наприклад, в коморі, щоб не потрапляли прямі сонячні промені.