Салат з огірків з цибулею на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачний салат з огірків з цибулею і кропом

Закатанный салат з огірків на зиму – чудовий спосіб зберегти смак і свіжість овочів. Соковиті мариновані шматочки огірків добре поєднуються з картоплею, смаженою рибою і м’ясними стравами.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Огірки – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло соняшникове – 0,5 склянки
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Оцет 9 % – 0,25 склянки
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Огірки помийте і очистіть їх від шкірки.

2. Потім огірки наріжте тонкими кружечками, це можна зробити спеціальною теркою, тоді кружечки вийдуть однакової товщини.

3. Часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і додайте до огірків.

4. З цибулин зніміть піну і наріжте їх кубиками. Додайте цибулю до огірків і перемішайте.

5. Кріп помийте і дрібно порубаєте ножем. В окремій неметалевої ємності змішайте оцет, сіль, рубаний кріп, цукор і соняшникова олія, залиште на півтори години. Це буде служити маринадом для салату.

6. Потім з’єднайте з маринадом огірки, добре перемішайте. Сухі стерилізовані банки наповніть до верху салатом, прикрийте їх кришками. Тепер заготовки необхідно простерилізувати в окропі. Для цього помістіть їх в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і тримайте в окропі 15 хвилин. Потім загорніть кришки і поставте банки під теплий плед. Коли закачування повністю охолонуть, помістіть їх в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!