Дуже смачний салат з огірків з цибулею і кропом
Закатанный салат з огірків на зиму – чудовий спосіб зберегти смак і свіжість овочів. Соковиті мариновані шматочки огірків добре поєднуються з картоплею, смаженою рибою і м’ясними стравами.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Огірки – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло соняшникове – 0,5 склянки
- Цукор – 0,5 склянки
- Оцет 9 % – 0,25 склянки
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Огірки помийте і очистіть їх від шкірки.
2. Потім огірки наріжте тонкими кружечками, це можна зробити спеціальною теркою, тоді кружечки вийдуть однакової товщини.
3. Часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і додайте до огірків.
4. З цибулин зніміть піну і наріжте їх кубиками. Додайте цибулю до огірків і перемішайте.
5. Кріп помийте і дрібно порубаєте ножем. В окремій неметалевої ємності змішайте оцет, сіль, рубаний кріп, цукор і соняшникова олія, залиште на півтори години. Це буде служити маринадом для салату.
6. Потім з’єднайте з маринадом огірки, добре перемішайте. Сухі стерилізовані банки наповніть до верху салатом, прикрийте їх кришками. Тепер заготовки необхідно простерилізувати в окропі. Для цього помістіть їх в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і тримайте в окропі 15 хвилин. Потім загорніть кришки і поставте банки під теплий плед. Коли закачування повністю охолонуть, помістіть їх в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!