Салат з огірків з цибулею на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Салат з огірків з цибулею і петрушкою на зиму

Петрушка чудово доповнює смак огірків і цибулі в літніх салатах. Щоб і взимку насолоджуватися смаком і ароматом цих овочів, зробіть з них закачування. Такий салат буде до речі на святковому столі і за звичайним сімейною вечерею.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Огірки – 4 кг
  • Масло олію – 200 мл
  • Оцет 9 % – 200 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Петрушка – 100 гр.
  • Сіль – 0,3 склянки
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Огірки промийте і залийте холодною водою на 30 хвилин. Важливо, щоб огірки не горчили. Зріжте з огірків кінчики і наріжте їх скибочками.

2. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Петрушку вимити і дрібно порубаєте ножем.

3. У мисці змішайте олію, оцет, цукор, сіль, перець, часник і петрушку, залиште на 4 години.

4. Через 4 години підготовлену суміш спецій і петрушки змішайте з нарізаними огірками. Розкладіть салат по сухим стерилізованим банкам, прикрийте їх чистими кришками. У каструлю покладіть рушник, помістіть в неї банки з заготівлею, влийте воду, щоб вона покривала 2/3 висоти банок. Доведіть воду до кипіння і стерилізують банки 15 хвилин.

5. Після стерилізації загорніть кришки, банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!