Салат з огірків з цибулею і петрушкою на зиму
Петрушка чудово доповнює смак огірків і цибулі в літніх салатах. Щоб і взимку насолоджуватися смаком і ароматом цих овочів, зробіть з них закачування. Такий салат буде до речі на святковому столі і за звичайним сімейною вечерею.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Огірки – 4 кг
- Масло олію – 200 мл
- Оцет 9 % – 200 мл
- Цукор – 200 гр.
- Часник – 1 головка.
- Петрушка – 100 гр.
- Сіль – 0,3 склянки
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Огірки промийте і залийте холодною водою на 30 хвилин. Важливо, щоб огірки не горчили. Зріжте з огірків кінчики і наріжте їх скибочками.
2. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Петрушку вимити і дрібно порубаєте ножем.
3. У мисці змішайте олію, оцет, цукор, сіль, перець, часник і петрушку, залиште на 4 години.
4. Через 4 години підготовлену суміш спецій і петрушки змішайте з нарізаними огірками. Розкладіть салат по сухим стерилізованим банкам, прикрийте їх чистими кришками. У каструлю покладіть рушник, помістіть в неї банки з заготівлею, влийте воду, щоб вона покривала 2/3 висоти банок. Доведіть воду до кипіння і стерилізують банки 15 хвилин.
5. Після стерилізації загорніть кришки, банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!