Щі з свіжої капусти з помідорами та болгарським перцем
Щі з овочами, приправлені помідорами та болгарським перцем, будуть однаково смачними як з куркою, так і без неї. Це ідеальний варіант страви для легкого обіду або вечері.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 6.
Склад:
- Вода – 2 л
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідор – 4-5 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Лавровий Лист – 1-2 шт.
- Петрушка – 2 гілки.
- Селера – 2 гілки.
- Часник – 3-4 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець гострий стручковий – за бажанням.
- Сметана – 2 ст. л.
- Хліб – 2 скибочки.
Процес приготування:
1. Ставимо воду на включену плиту, довести до кипіння. Тим часом займемося підготовкою овочів. Очищаємо моркву і картоплю, промиваємо та нарізаємо соломкою (крупно моркву можна натерти на тертці). Цибулю також очищаємо і намагаємося нарізати якомога дрібніше.
2. Розрізаємо і чистимо перець. Гострим ножем спочатку нарізаємо соломкою, а потім невеликими шматочками.
3. Шаткуємо капусту, тільки не дуже дрібно, інакше вона швидко розвариться.
4. Пару томатів нарізаємо кубиками (попередньо знімаємо шкірку), решта – натираємо на тертці.
5. Коли вода закипить, висипаємо в неї картоплю, солимо. Зменшуємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Залишаємо на 10 хвилин.
6. У розігріту сковороду з олією додаємо цибулю, підсмажити до м’якості 4 хвилини, висипаємо моркву. Підсмажити разом з цибулею ще 5 хвилин.
7. Відправляємо перець на сковороду. Його слід тільки злегка розм’якшити. Для цього тримаємо його 1-2 хвилини, постійно перемішуємо.
8. Додаємо до овочів подрібнені на тертці помідори. Збільшуємо вогонь і перемішуємо заготовку до загустіння.
9. У каструлю до картоплі висипаємо нашатковану капусту. Доводимо до кипіння і накриваємо кришкою, залишаємо на 5-6 хвилин.
10. Піджарка готова. Відправляємо її в каструлю, перемішуємо. Слідом додаємо порізані помідори. Тримаємо на слабкому вогні не більше п’яти хвилин. Дрібно нарізаємо часник і додаємо в борщ разом з лавровим листом. Варимо ще 2 хвилини і вимикаємо.
11. Нарізаємо зелень і посипаємо готову страву. Через 10-15 хвилин подаємо до столу зі сметаною і хлібом.
Приємного апетиту!