Щі з свіжої капусти – 11 покрокових рецептів з фото

Щі з свіжої капусти з помідорами та болгарським перцем

Щі з овочами, приправлені помідорами та болгарським перцем, будуть однаково смачними як з куркою, так і без неї. Це ідеальний варіант страви для легкого обіду або вечері.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 6.

Склад:

  • Вода – 2 л
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідор – 4-5 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Селера – 2 гілки.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець гострий стручковий – за бажанням.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Хліб – 2 скибочки.

Процес приготування:

1. Ставимо воду на включену плиту, довести до кипіння. Тим часом займемося підготовкою овочів. Очищаємо моркву і картоплю, промиваємо та нарізаємо соломкою (крупно моркву можна натерти на тертці). Цибулю також очищаємо і намагаємося нарізати якомога дрібніше.

2. Розрізаємо і чистимо перець. Гострим ножем спочатку нарізаємо соломкою, а потім невеликими шматочками.

3. Шаткуємо капусту, тільки не дуже дрібно, інакше вона швидко розвариться.

4. Пару томатів нарізаємо кубиками (попередньо знімаємо шкірку), решта – натираємо на тертці.

5. Коли вода закипить, висипаємо в неї картоплю, солимо. Зменшуємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Залишаємо на 10 хвилин.

6. У розігріту сковороду з олією додаємо цибулю, підсмажити до м’якості 4 хвилини, висипаємо моркву. Підсмажити разом з цибулею ще 5 хвилин.

7. Відправляємо перець на сковороду. Його слід тільки злегка розм’якшити. Для цього тримаємо його 1-2 хвилини, постійно перемішуємо.

8. Додаємо до овочів подрібнені на тертці помідори. Збільшуємо вогонь і перемішуємо заготовку до загустіння.

9. У каструлю до картоплі висипаємо нашатковану капусту. Доводимо до кипіння і накриваємо кришкою, залишаємо на 5-6 хвилин.

10. Піджарка готова. Відправляємо її в каструлю, перемішуємо. Слідом додаємо порізані помідори. Тримаємо на слабкому вогні не більше п’яти хвилин. Дрібно нарізаємо часник і додаємо в борщ разом з лавровим листом. Варимо ще 2 хвилини і вимикаємо.

11. Нарізаємо зелень і посипаємо готову страву. Через 10-15 хвилин подаємо до столу зі сметаною і хлібом.

Приємного апетиту!