Щі з свіжої капусти з помідорами
Щі з свіжої капусти з помідорами – це апетитне блюдо, яке можна подати в якості першого на обід або ж підкріпитися їм за вечерею. Ароматне, з насиченим смаком, його полюблять як дорослі, так і діти! Готувати такий суп одне задоволення!
Порції: 8
Час готування: 1,5 години
Інгредієнти:
- Вода – 2 л
- Курка – 600 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Помідори – 3шт.
- Капуста – 600гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне –для смаження
Процес приготування:
1. Курку промиємо. Очищаємо і моєму овочі.
2. Воду, ставимо на вогонь закипати.
3. Після кипіння, кладемо в воду курку, а також 1 цибулину, розрізану навпіл і половинку моркви. Посолити воду і додамо лавровий лист. Варимо до готовності м’яса.
4. Залишилася моркву натираємо на тертці, а цибулю наріжте на невеликі шматочки. Обсмажуємо їх на рослинному маслі, щоб овочі стали м’якими.
5. Помідори опускаємо на півхвилини в киплячу воду, а потім тримаємо під холодною проточною водою. Робимо надріз хрест на хрест і акуратно знімаємо шкірку.
6. Помідори нарізаємо шматочками і кладемо на сковороду. Смажимо на помірному вогні 15 хв.
7. Картоплю чистимо, розрізаємо на шматочки довільної форми і засипаємо в бульйон.
8. Соломкою нарізаємо капусту, відправляємо її в каструлю і варимо 15 хв.
9. Варені овочі обережно дістанемо ополоником, трохи остудимо і наріжемо дрібними шматочками. Також нарізаємо куряче м’ясо. Засипаємо все назад в суп, і додаємо зажарку з цибулі і моркви.
10. Додаємо перець і сіль (якщо її не вистачає) і варимо ще 5 хв.
11. Зелень нарізаємо і додаємо в борщ.
12. Знімаємо з вогню і залишаємо трохи охолоне і настоятися на 12-20 хв.
Приємного апетиту!