Щі з свіжої капусти – 11 покрокових рецептів з фото

Щі з свіжої капусти з помідорами

Щі з свіжої капусти з помідорами – це апетитне блюдо, яке можна подати в якості першого на обід або ж підкріпитися їм за вечерею. Ароматне, з насиченим смаком, його полюблять як дорослі, так і діти! Готувати такий суп одне задоволення!

Порції: 8

Час готування: 1,5 години

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л
  • Курка – 600 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Помідори – 3шт.
  • Капуста – 600гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне –для смаження

Процес приготування:

1. Курку промиємо. Очищаємо і моєму овочі.

2. Воду, ставимо на вогонь закипати.

3. Після кипіння, кладемо в воду курку, а також 1 цибулину, розрізану навпіл і половинку моркви. Посолити воду і додамо лавровий лист. Варимо до готовності м’яса.

4. Залишилася моркву натираємо на тертці, а цибулю наріжте на невеликі шматочки. Обсмажуємо їх на рослинному маслі, щоб овочі стали м’якими.

5. Помідори опускаємо на півхвилини в киплячу воду, а потім тримаємо під холодною проточною водою. Робимо надріз хрест на хрест і акуратно знімаємо шкірку.

6. Помідори нарізаємо шматочками і кладемо на сковороду. Смажимо на помірному вогні 15 хв.

7. Картоплю чистимо, розрізаємо на шматочки довільної форми і засипаємо в бульйон.

8. Соломкою нарізаємо капусту, відправляємо її в каструлю і варимо 15 хв.

9. Варені овочі обережно дістанемо ополоником, трохи остудимо і наріжемо дрібними шматочками. Також нарізаємо куряче м’ясо. Засипаємо все назад в суп, і додаємо зажарку з цибулі і моркви.

10. Додаємо перець і сіль (якщо її не вистачає) і варимо ще 5 хв.

11. Зелень нарізаємо і додаємо в борщ.

12. Знімаємо з вогню і залишаємо трохи охолоне і настоятися на 12-20 хв.

Приємного апетиту!