Пишний шоколадний кекс з вишнями
Легка вишнева кислинка в насиченому шоколадному кексі є тією родзинкою, яку обов’язково оцінять любителі домашньої випічки. Варто один раз спробувати кекс, приготований за цим рецептом, і він стане улюбленцем в домашній колекції ласощів.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- какао Порошок – 1 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Шоколад гіркий – 100 гр.
- Масло вершкове – 90 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 135 гр. + 1 ст. л. для посипання
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Мигдаль – 30 гр.
- Вишня – 200 гр.
Процес приготування:
1. З вимитої вишень виймають кісточки і розрізати кожну навпіл, а потім обвалюють ягідки в борошні.
2. З мигдалю з допомогою блендера або ножа роблять крихту.
3. У сотейнику на плиті з’єднують масло і шоколад.
4. Окремо змішують сухі складові – просіяне борошно, розпушувач, трохи солі і какао-порошок.
5. Яйця і цукор збивають до пишноти, додають масляно-шоколадну суміш і мигдалеву крихту. Всипають вишню.
6. Тісто перекладають у форму і тримають в духовці, яку розігрівають заздалегідь до 180 градусів до готовності. Якщо при протыкании шпажкою тісто не прилипає до неї, кекс готовий. Перед подачею теплий кекс посипають цукром.