Шоколадні кекси – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пишний шоколадний кекс з вишнями

Легка вишнева кислинка в насиченому шоколадному кексі є тією родзинкою, яку обов’язково оцінять любителі домашньої випічки. Варто один раз спробувати кекс, приготований за цим рецептом, і він стане улюбленцем в домашній колекції ласощів.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • какао Порошок – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 90 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 135 гр. + 1 ст. л. для посипання
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Мигдаль – 30 гр.
  • Вишня – 200 гр.

Процес приготування:

1. З вимитої вишень виймають кісточки і розрізати кожну навпіл, а потім обвалюють ягідки в борошні.

2. З мигдалю з допомогою блендера або ножа роблять крихту.

3. У сотейнику на плиті з’єднують масло і шоколад.

4. Окремо змішують сухі складові – просіяне борошно, розпушувач, трохи солі і какао-порошок.

5. Яйця і цукор збивають до пишноти, додають масляно-шоколадну суміш і мигдалеву крихту. Всипають вишню.

6. Тісто перекладають у форму і тримають в духовці, яку розігрівають заздалегідь до 180 градусів до готовності. Якщо при протыкании шпажкою тісто не прилипає до неї, кекс готовий. Перед подачею теплий кекс посипають цукром.