Ароматні печериці, замариновані в соєвому соусі з кунжутом
Соєвий соус в поєднанні з іншими спеціями і інгредієнтами надає грибів приємний злегка солоний смак, який ідеально вписується в це блюдо. Це прекрасна закуска, яку також можна додавати в салати та інші страви.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 5 хв
Порції – 4.
Склад:
- Печериці – 400 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Насіння кунжуту – 1.5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет яблучний – 50 мл
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Петрушка – 0.5 пучка.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для цього рецепта краще всього підійдуть печериці невеликого розміру. Гриби ретельно миємо під водою. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий лист і перець. Доводимо до кипіння і відправляємо в воду печериці. Варимо 15 хвилин.
Крок 2. Готові печериці відкидаємо на друшляк і даємо повністю охолонути.
Крок 3. Приступаємо до приготування маринаду. В підходящу ємність додаємо рослинне масло, яблучний оцет, соєвий соус, коріандр і цукор. Петрушку дрібно рубаємо, а часник пропускаємо через прес або дуже дрібно нарізаємо і відправляємо до маринаду. Все добре перемішуємо.
Крок 4. На суху сковороду висипаємо кунжут і обсмажуємо до золотистого кольору. Важливо не перепечеться, так як він готується дуже швидко.
Крок 5. Додаємо обсмажені кунжут в ємність з маринадом і перемішуємо.
Крок 6. Нарешті додаємо остиглі печериці і ретельно перемішуємо їх з маринадом. Накриваємо ємність кришкою або тарілкою і відправляємо в холодильник настоюватися на 8 годин. Час від часу перемішуємо гриби.
Крок 7. Мариновані печериці готові. Подаємо до столу як закуску або як інгредієнт салату. Приємного апетиту!