Покроковий рецепт приготування маринованих печериць в олії
У цьому рецепті використовується оливкова олія, так як воно володіє не тільки великою кількістю корисних властивостей, але і прекрасним смаком, який ідеально підходить для маринаду. Також до нього додається тархун, лимон, паприка, часник, чорний перець, сіль і цукор.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Масло оливкове – 1.5 склянки
- Тархун – 1 пучок.
- Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
- Часник – 6 зубчиків.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Цукор – за смаком.
- Лимон – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль морська – 2 ч. л.
- Печериці – 500 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Зубчики часнику чистимо і розрізаємо вздовж на 2 частини.Крок 2. Лимон обдаємо окропом і на дрібній тертці знімаємо з нього цедру. Потім вичавлюємо з нього сік.
Крок 3. Для цього рецепта краще використовувати невеликі печериці. Добре промиваємо гриби під водою і даємо їм висохнути.
Крок 4. На сковороді розігріваємо все оливкове масло і додаємо до нього сіль, часник, лимонну цедру. Прогріваємо на невеликому вогні приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.
Крок 5. Тепер відправляємо на сковорідку печериці. Перемішуємо і даємо потомитися в маслі 2 хвилини. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо гриби до повного остужения. Коли все охолоне, перекладаємо в контейнер з кришкою. Додаємо туди ж чорний перець, паприку і лимонний сік. Все добре перемішуємо. Беремо листочки тархуну і стебла петрушки. Розминаємо їх пальцями, закріплюємо ниткою і відправляємо в маринад.Крок 6. Листя тархуну і петрушки дрібно нарізаємо і кладемо до печерицям. Перемішуємо. Закриваємо контейнер щільно закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник мінімум на добу. Краще на 2-3 дні. Протягом цього часу перевертаємо контейнер кілька разів догори дном.
Крок 7. Мариновані печериці готові. Залишився маринад можна використовувати в якості заправки до салатів або в інших стравах. Приємного апетиту!