Швидкі мариновані печериці – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування маринованих печериць в олії

У цьому рецепті використовується оливкова олія, так як воно володіє не тільки великою кількістю корисних властивостей, але і прекрасним смаком, який ідеально підходить для маринаду. Також до нього додається тархун, лимон, паприка, часник, чорний перець, сіль і цукор.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Масло оливкове – 1.5 склянки
  • Тархун – 1 пучок.
  • Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Цукор – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль морська – 2 ч. л.
  • Печериці – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зубчики часнику чистимо і розрізаємо вздовж на 2 частини.Крок 2. Лимон обдаємо окропом і на дрібній тертці знімаємо з нього цедру. Потім вичавлюємо з нього сік.

Крок 3. Для цього рецепта краще використовувати невеликі печериці. Добре промиваємо гриби під водою і даємо їм висохнути.

Крок 4. На сковороді розігріваємо все оливкове масло і додаємо до нього сіль, часник, лимонну цедру. Прогріваємо на невеликому вогні приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.

Крок 5. Тепер відправляємо на сковорідку печериці. Перемішуємо і даємо потомитися в маслі 2 хвилини. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо гриби до повного остужения. Коли все охолоне, перекладаємо в контейнер з кришкою. Додаємо туди ж чорний перець, паприку і лимонний сік. Все добре перемішуємо. Беремо листочки тархуну і стебла петрушки. Розминаємо їх пальцями, закріплюємо ниткою і відправляємо в маринад.Крок 6. Листя тархуну і петрушки дрібно нарізаємо і кладемо до печерицям. Перемішуємо. Закриваємо контейнер щільно закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник мінімум на добу. Краще на 2-3 дні. Протягом цього часу перевертаємо контейнер кілька разів догори дном.

Крок 7. Мариновані печериці готові. Залишився маринад можна використовувати в якості заправки до салатів або в інших стравах. Приємного апетиту!