Смажений перець на зиму – 5 рецептів заготовки в банках з покроковими фото

Смажений перець на зиму – це цікава і апетитна кулінарна ідея для ваших домашніх заготовок. Яскравий овоч послужить окремої закускою, оригінальним гарніром або доповненням для вашого столу. Для приготування використовувати перевірену добірку з п’яти рецептів в банках з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Смажений болгарський перець з часником на зиму

Смажений болгарський перець з часником на зиму порадує вас яскравим смаком і апетитним виглядом. Подавайте овочеве частування з гарячим гарніром, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі в банках використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Перець болгарський 1.5 кг
  • Часник 3 головки
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% 100 мл
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Смажений перець на зиму заготовити дуже просто. Підготуємо потрібну кількість овочів.
  2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння.
  3. Далі зубчики рубаємо на дрібні частини.
  4. Промиті і обсушені перці викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо їх під кришкою на невеликому вогні.
  5. На дно стерилізованою банки викладаємо трохи часнику.
  6. Перевертаємо перці і підрум’янюємо їх з усіх боків.
  7. Починаємо викладати перці в банку.
  8. Чергуємо перці з шматочками часнику.
  9. Так наповнюємо всю банку. Останній шар – часник.
  10. Засипаємо овочі сіллю і цукром.
  11. Заливаємо яблучним оцтом. Якщо мало рідини, то вливаємо гаряче масло з сковороди.
  12. Закриваємо кришкою, закутуємо і даємо повністю охолонути.
  13. Смажений болгарський перець з часником на зиму готовий. Прибирайте на зберігання.

Смажені перці в олії на зиму в банках

Смажені перці в олії на зиму в банках – це оригінальна заготовка, яка порадує насиченим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Готовий продукт можна подавати до столу з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Беріть на замітку перевірений рецепт!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Склад:

На 1 літрову банку:

  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Сіль – 30 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі смажених перців в олії на зиму в банках.

Крок 2. Промиваємо основний інгредієнт під водою.

Крок 3. Зрізати плодоніжки не потрібно. Обсмажуємо продукт в сковороді з рослинним маслом. Смажимо до рум’янцю з обох сторін, накривши кришкою.

Крок 4. Столовий оцет змішуємо з сіллю. Вмочаємо в суміші обсмажені перці.

Крок 5. Стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки.

Крок 6. Щільно перець укладаємо в банку, чергуючи його з очищеними зубчиками часнику. Заливаємо двома столовими ложками розпеченого рослинного масла. Закатуємо і даємо наповненою банку охолонути.

Крок 7. Смажені перці в олії на зиму в банках готові. Забирайте заготовку на зберігання в прохолодне місце.

Смажені перці на зиму з помідорами

Смажені перці на зиму з помідорами – це цікаве і неймовірно смачне частування, яке точно урізноманітнює домашній стіл. Готовий продукт можна подавати як окрему закуску або разом із гарячими стравами. Обов’язково спробуйте приготувати за нашої покрокової ідеї.

Час приготування: 1 годину 45 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,7 кг
  • Масло рослинне – 400 мл
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Приступаємо до заготівлі смажених перців на зиму з помідорами. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Болгарські перці промиваємо, очищаємо від насіння. Після нарізаємо смужками середнього розміру.

Крок 3. Промиваємо помідори, зрізаємо з них плодоніжки. Підготовлені овочі розбираємо на акуратні гуртки.

Крок 4. Очищаємо цибулю й ріжемо його дрібними кубиками.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з половиною олії. Кладемо сюди перець, обсмажуємо його близько 5-7 хвилин. Солимо. Прибираємо зі сковороди.

Крок 6. Додаємо в сковороду масло, що залишилося. Смажимо на ньому помідори близько 2-3 хвилин і також солимо. Прибираємо зі сковороди.

Крок 7. Обсмажуємо цибулю до рум’янцю. Готуємо пару хвилин, помішуючи лопаткою.

Крок 8. В чисті банки укладаємо шарами перець, цибулю і помідори. Заповнюємо банку до самого верху.

Крок 9. Прикриваємо банки кришками і ставимо їх у каструлю з рушником на дні і водою. Стерилізуємо заготовки 45 хвилин.

Крок 10. Акуратно дістаємо наповнені банки з води, закочує їх і даємо повністю охолонути.

Крок 11. Смажені перці на зиму з помідорами готові. Прибирайте заготовки на зберігання.

Смажені перці цілком на зиму

Смажені перці цілком на зиму порадують вас своїм апетитним виглядом і незабутнім смаком. Якщо хочете урізноманітнити меню заготовок і приємно здивувати рідних, обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею. Встояти неможливо.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,6 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Оцет 9% – 15 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. За списком підготуємо інгредієнти, щоб заготовити смажені перці цілком на зиму.

Крок 2. Очищаємо часник і дрібно нарізаємо його.

Крок 3. Промиваємо і обсушуємо перці. Обсмажуємо їх на рослинному маслі, на невеликому вогні.

Крок 4. Смажимо з усіх боків до рум’яної скоринки. Можна в процесі накрити кришкою.

Крок 5. Промиваємо і стерилізуємо банку з кришкою.

Крок 6. Викладаємо в банку обсмажені перці.

Крок 7. Чергуємо перці з подрібненим часником. Додаємо сіль, цукор і столовий оцет. Закатуємо наповнену банку.

Крок 8. Смажені перці цілком на зиму готові. Забирайте на зберігання!

Смажений перець без стерилізації з часником на зиму

Смажений перець без стерилізації з часником на зиму виходить неймовірно соковитим і цікавим за смаком. Подавайте частування з гарячим гарніром, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 50 шт.
  • Часник – 3 головки.
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Оцет 9% – 750 мл
  • Вода – 250 мл
  • Кріп – 100 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом приготування смаженого перцю без стерилізації з часником на зиму. Овочі промиваємо і очищаємо. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів.

Крок 2. Звільняємо болгарські перці від насіння і плодоніжок.

Крок 3. Виливаємо в сковороду половину рослинного масла. Розігріваємо його і викладаємо сюди перці. Обсмажуємо під кришкою до рум’янцю з одного боку на невеликому вогні.

Крок 4. Очищений часник ріжемо на великі шматочки.

Крок 5. Дрібно рубаємо промитий і обсушенный часник.

Крок 6. У каструлі змішуємо воду і оцет. Додаємо сіль, цукор, вливаємо олію. Прогріваємо суміш на помірному вогні.

Крок 7. Опускаємо сюди часник і кріп. Доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин.

Крок 8. Перевертаємо перці на сковороду і смажимо з іншого боку.

Крок 9. Щільно викладаємо перці в стерилізовані банки.

Крок 10. Заливаємо гарячою сумішшю з часником і кропом.

Крок 11. Закатуємо кришками.

Крок 12. Перевертаємо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 13. Охолоджені заготовки прибираємо на зберігання в прохолодне місце.

Крок 14. Смажений перець без стерилізації з часником на зиму готовий.