Смажений перець на зиму – 5 рецептів заготовки в банках з покроковими фото

Смажені перці в олії на зиму в банках

Смажені перці в олії на зиму в банках – це оригінальна заготовка, яка порадує насиченим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Готовий продукт можна подавати до столу з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Беріть на замітку перевірений рецепт!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Склад:

На 1 літрову банку:

  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Сіль – 30 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі смажених перців в олії на зиму в банках.

Крок 2. Промиваємо основний інгредієнт під водою.

Крок 3. Зрізати плодоніжки не потрібно. Обсмажуємо продукт в сковороді з рослинним маслом. Смажимо до рум’янцю з обох сторін, накривши кришкою.

Крок 4. Столовий оцет змішуємо з сіллю. Вмочаємо в суміші обсмажені перці.

Крок 5. Стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки.

Крок 6. Щільно перець укладаємо в банку, чергуючи його з очищеними зубчиками часнику. Заливаємо двома столовими ложками розпеченого рослинного масла. Закатуємо і даємо наповненою банку охолонути.

Крок 7. Смажені перці в олії на зиму в банках готові. Забирайте заготовку на зберігання в прохолодне місце.