Смажені перці в олії на зиму в банках
Смажені перці в олії на зиму в банках – це оригінальна заготовка, яка порадує насиченим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Готовий продукт можна подавати до столу з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Беріть на замітку перевірений рецепт!
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
На 1 літрову банку:
- Перець болгарський – 1 кг
- Часник – 10 зубчиків.
- Оцет 9% – 100 мл
- Сіль – 30 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л. + для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі смажених перців в олії на зиму в банках.
Крок 2. Промиваємо основний інгредієнт під водою.
Крок 3. Зрізати плодоніжки не потрібно. Обсмажуємо продукт в сковороді з рослинним маслом. Смажимо до рум’янцю з обох сторін, накривши кришкою.
Крок 4. Столовий оцет змішуємо з сіллю. Вмочаємо в суміші обсмажені перці.
Крок 5. Стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки.
Крок 6. Щільно перець укладаємо в банку, чергуючи його з очищеними зубчиками часнику. Заливаємо двома столовими ложками розпеченого рослинного масла. Закатуємо і даємо наповненою банку охолонути.
Крок 7. Смажені перці в олії на зиму в банках готові. Забирайте заготовку на зберігання в прохолодне місце.